Dodaj do ulubionych

Firefox 1.0.6 PL

20.07.05, 02:03
Już jest polska wersja Firefoksa 1.0.6 - oczywiście na firefox.pl

da.killa
Obserwuj wątek
    • Gość: Konrad Re: Firefox 1.0.6 PL IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.07.05, 02:05
      Dzwine ale jak wchodze na ta strone to mi wyrzuca IE blad i zamyka okno :(
      • gray Re: Firefox 1.0.6 PL 20.07.05, 08:15

spróbuj tu - www.mozilla.org/
        • buncek Re: Firefox 1.0.6 PL 20.07.05, 08:50
          A stąd od razu można ściągać :

download.mozilla.org/?product=firefox-1.0.6&os=win&lang=pl-PL
          Dla niektórych to www.firefox.pl jest jedynym źródłem wiedzy :(
    • Gość: Kt0s Re: Firefox 1.0.6 PL IP: *.pronet.lublin.pl 20.07.05, 10:13
      A dlaczego w autoaktualizacji nic? Zrezygnowali w końcu z tego do czasu ukazania
      się Fx 1.1? :)
      • gray Re: Firefox 1.0.6 PL 20.07.05, 10:45

może dlatego, że spolszczony firefox pobiera aktualizacje z firefox.pl a tam na
        głównej stronie jak byk stoi najnowsza wersja 1.0.4, dopiero w dziale pobierz
        jest link do 1.0.6 :|
        • maciejpoczta Re: Firefox 1.0.6 PL 20.07.05, 11:01
          Na głównej stronie "jak byk" stoi nowa wersja 1.0.6. I to już od 2 w nocy. A
          spolszczony firefox pobiera aktualizacje z ftp.mozilla.org To tak w kwestii
          formalnej.
          • gray Re: Firefox 1.0.6 PL 20.07.05, 11:38

ojoj, faktycznie - nacisnąłem F5 i strona się odświeżyła ale w takim razie jakiś
            problem z cache'owaniem mam, dziwne że i w pracy i w domu :|

a z aktualizacjami też dziwna sprawa skoro klikanie w 'sprawdź teraz' nic nie
            dawało...
            • darekkr1 Re: Firefox 1.0.6 PL 20.07.05, 20:46
              Aktualizacje automatyczne zaczynaja sie kilka dni po wyouszczeniu
              nowszej wersji. Gdyby nagle wszyscy uzytkownicy FF zaczeli pobierac nowa wersje
              to serwery by im po prostu padly :)
              Tak najpierw pobieraja ci ktorzy musza miec wszystko w 1h po wypuszczeniu a
              reszta grzecznie te kilka dni poczeka.
              Swoja droga mogliby wypuscic to w torrencie :)
          • gray btw 20.07.05, 11:41

z ruchu sieciowego wynika, że dostępność aktualizacji sprawdzana jest na
            sky.mozilla.osuosl.org i salamander.mozilla.osuosl.org czyli de facto na
            addons.mozilla.org
    • Gość: T-800 Re: Firefox 1.0.6 PL IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.07.05, 12:12
      Nie crosspostuj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=26681121

Zapoznaj się z netykietą.
      • Gość: soczyste bony z br Re: Firefox 1.0.6 PL IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.07.05, 22:25
        Jak można crosspostować na forum, bośmy ciekawe. Jak to wygląda od strony
        technicznej?
        • eressea Re: Firefox 1.0.6 PL 20.07.05, 22:40
          Gość portalu: soczyste bony z br napisał(a):

> Jak można crosspostować na forum, bośmy ciekawe. Jak to wygląda od strony
          > technicznej?

Crosspostować może tylko Administracja Forum (w takim pojęciu, że całe wątki są
          identyczne).
          • intermaniak Re: Firefox 1.0.6 PL 21.07.05, 08:05
            >Crosspostować może tylko Administracja Forum (w takim pojęciu, że całe wątki są
            identyczne).

To takich postów widziałem mnóstwo na tych forach gazety.pl.
            Wszystkie piszą sami administratorzy ???

Coś bajdurzysz ponad miarę :)
            • Gość: caroll Re: Firefox 1.0.6 PL IP: *.toya.net.pl 21.07.05, 09:45
              Instalacja wersji 1.0.6 sprawiła, że niektóre rozszerzenia przestały prawidłowo
              działać (np. TBE). Poprzednia była odinstalowana, ale dopiero kompletne
              usunięcie profili (oczywiście po dokonaniu backupu - bez rozszerzeń) i
              wszystkiego, co było z ff związane rozwiazało sytuację.Tyle tylko, że znowu
              trzeba wykonać kawał roboty, by dostosować FF do swoich potrzeb.
              Uważam, że firefox jest bardzo dobrą przeglądarką, zżyłem się z produktami
              Mozilli (wcześniej długo korzystałem z Moz.Suite i nie pamietam, co to IE), ale
              czasami lekki szlag mnie trafia, kiedy muszę tracić czas na dopracowywanie
              przeglądarki niemal z każdą nowa wersją.Mimo stałych obietnic, ten problem nadal
              nie jest dobrze rozwiazany.Może dopiero ff 1.1 będzie lepiej dopracowany.
              • maciejpoczta Re: Firefox 1.0.6 PL 21.07.05, 10:55
                Z TBE też miałem problem i nie pomogło odinstalowanie i ponowne zainstalowanie
                dodatku. Okazało się jednak, że to nie wina Firefoxa, a moja. Trzeba pobrać nową
                wersję rozszerzenia z <a
                href="http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_dodatkow">Nowej bazy
                rozszerzeń></a> i problem znika. Ta nowa wersja jest jeszcze bardziej
                funkcjonalna niż poprzednia.
                Niejako przy okazji - zanim doszedłem to powyższego wniosku szukałem innego
                dodatku usprawniającego przeglądanie w panelach i trafiłem na Tab Mix Plus. Dla
                kogoś, kto nie potrzebuje aż tylu funkcji które oferuje TBE jest to idealna
                sprawa. Też daje spore możliwości, a jest o niebo prostrzy w konfiguracji.
                • maciejpoczta Re: Firefox 1.0.6 PL 21.07.05, 10:57
                  Zaczyna mnie wkurzać to załamywanie się linków na forum gazety. Chyba powinni
                  coś tu poprawić?
                  NOWA BAZA ROZSZ.
                • Gość: caroll Re: Firefox 1.0.6 PL IP: *.toya.net.pl 21.07.05, 11:04
                  Tab Mix nie spełnia jeszcze moich oczekiwań, bedę obserwował jak się rozwija -
                  może kiedyś. Ciekawostką było to, że po kłopotach z TBE zainstalowałem w nowej
                  wersji FF ten sam TBE, co poprzednio i - żadnych problemów.Podtrzymuję nadal, że
                  jednak FF jeszcze wymaga dopracowania.
            • eressea Re: Firefox 1.0.6 PL 21.07.05, 11:27
              intermaniak napisał:

> To takich postów widziałem mnóstwo na tych forach gazety.pl.
              > Wszystkie piszą sami administratorzy ???

> Coś bajdurzysz ponad miarę :)

E tam, nie mówię, że administratorzy coś piszą.
              I mam na myśli wątki /nie pojedyncze posty/, które toczą się równolegle na kilku
              forach, a nie zakładanie takich samych metodą "kopiuj-wklej".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka