da.killa 20.07.05, 02:03 Już jest polska wersja Firefoksa 1.0.6 - oczywiście na firefox.pl da.killa Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Konrad Re: Firefox 1.0.6 PL IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.07.05, 02:05 Dzwine ale jak wchodze na ta strone to mi wyrzuca IE blad i zamyka okno :( Link Zgłoś
buncek Re: Firefox 1.0.6 PL 20.07.05, 08:50 A stąd od razu można ściągać : download.mozilla.org/?product=firefox-1.0.6&os=win&lang=pl-PL Dla niektórych to www.firefox.pl jest jedynym źródłem wiedzy :( Link Zgłoś
Gość: Kt0s Re: Firefox 1.0.6 PL IP: *.pronet.lublin.pl 20.07.05, 10:13 A dlaczego w autoaktualizacji nic? Zrezygnowali w końcu z tego do czasu ukazania się Fx 1.1? :) Link Zgłoś
gray Re: Firefox 1.0.6 PL 20.07.05, 10:45 może dlatego, że spolszczony firefox pobiera aktualizacje z firefox.pl a tam na głównej stronie jak byk stoi najnowsza wersja 1.0.4, dopiero w dziale pobierz jest link do 1.0.6 :| Link Zgłoś
maciejpoczta Re: Firefox 1.0.6 PL 20.07.05, 11:01 Na głównej stronie "jak byk" stoi nowa wersja 1.0.6. I to już od 2 w nocy. A spolszczony firefox pobiera aktualizacje z ftp.mozilla.org To tak w kwestii formalnej. Link Zgłoś
gray Re: Firefox 1.0.6 PL 20.07.05, 11:38 ojoj, faktycznie - nacisnąłem F5 i strona się odświeżyła ale w takim razie jakiś problem z cache'owaniem mam, dziwne że i w pracy i w domu :| a z aktualizacjami też dziwna sprawa skoro klikanie w 'sprawdź teraz' nic nie dawało... Link Zgłoś
darekkr1 Re: Firefox 1.0.6 PL 20.07.05, 20:46 Aktualizacje automatyczne zaczynaja sie kilka dni po wyouszczeniu nowszej wersji. Gdyby nagle wszyscy uzytkownicy FF zaczeli pobierac nowa wersje to serwery by im po prostu padly :) Tak najpierw pobieraja ci ktorzy musza miec wszystko w 1h po wypuszczeniu a reszta grzecznie te kilka dni poczeka. Swoja droga mogliby wypuscic to w torrencie :) Link Zgłoś
gray btw 20.07.05, 11:41 z ruchu sieciowego wynika, że dostępność aktualizacji sprawdzana jest na sky.mozilla.osuosl.org i salamander.mozilla.osuosl.org czyli de facto na addons.mozilla.org Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Firefox 1.0.6 PL IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.07.05, 12:12 Nie crosspostuj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=26681121 Zapoznaj się z netykietą. Link Zgłoś
Gość: soczyste bony z br Re: Firefox 1.0.6 PL IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.07.05, 22:25 Jak można crosspostować na forum, bośmy ciekawe. Jak to wygląda od strony technicznej? Link Zgłoś
eressea Re: Firefox 1.0.6 PL 20.07.05, 22:40 Gość portalu: soczyste bony z br napisał(a): > Jak można crosspostować na forum, bośmy ciekawe. Jak to wygląda od strony > technicznej? Crosspostować może tylko Administracja Forum (w takim pojęciu, że całe wątki są identyczne). Link Zgłoś
intermaniak Re: Firefox 1.0.6 PL 21.07.05, 08:05 >Crosspostować może tylko Administracja Forum (w takim pojęciu, że całe wątki są identyczne). To takich postów widziałem mnóstwo na tych forach gazety.pl. Wszystkie piszą sami administratorzy ??? Coś bajdurzysz ponad miarę :) Link Zgłoś
Gość: caroll Re: Firefox 1.0.6 PL IP: *.toya.net.pl 21.07.05, 09:45 Instalacja wersji 1.0.6 sprawiła, że niektóre rozszerzenia przestały prawidłowo działać (np. TBE). Poprzednia była odinstalowana, ale dopiero kompletne usunięcie profili (oczywiście po dokonaniu backupu - bez rozszerzeń) i wszystkiego, co było z ff związane rozwiazało sytuację.Tyle tylko, że znowu trzeba wykonać kawał roboty, by dostosować FF do swoich potrzeb. Uważam, że firefox jest bardzo dobrą przeglądarką, zżyłem się z produktami Mozilli (wcześniej długo korzystałem z Moz.Suite i nie pamietam, co to IE), ale czasami lekki szlag mnie trafia, kiedy muszę tracić czas na dopracowywanie przeglądarki niemal z każdą nowa wersją.Mimo stałych obietnic, ten problem nadal nie jest dobrze rozwiazany.Może dopiero ff 1.1 będzie lepiej dopracowany. Link Zgłoś
maciejpoczta Re: Firefox 1.0.6 PL 21.07.05, 10:55 Z TBE też miałem problem i nie pomogło odinstalowanie i ponowne zainstalowanie dodatku. Okazało się jednak, że to nie wina Firefoxa, a moja. Trzeba pobrać nową wersję rozszerzenia z <a href="http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_dodatkow">Nowej bazy rozszerzeń></a> i problem znika. Ta nowa wersja jest jeszcze bardziej funkcjonalna niż poprzednia. Niejako przy okazji - zanim doszedłem to powyższego wniosku szukałem innego dodatku usprawniającego przeglądanie w panelach i trafiłem na Tab Mix Plus. Dla kogoś, kto nie potrzebuje aż tylu funkcji które oferuje TBE jest to idealna sprawa. Też daje spore możliwości, a jest o niebo prostrzy w konfiguracji. Link Zgłoś
maciejpoczta Re: Firefox 1.0.6 PL 21.07.05, 10:57 Zaczyna mnie wkurzać to załamywanie się linków na forum gazety. Chyba powinni coś tu poprawić? NOWA BAZA ROZSZ. Link Zgłoś
Gość: caroll Re: Firefox 1.0.6 PL IP: *.toya.net.pl 21.07.05, 11:04 Tab Mix nie spełnia jeszcze moich oczekiwań, bedę obserwował jak się rozwija - może kiedyś. Ciekawostką było to, że po kłopotach z TBE zainstalowałem w nowej wersji FF ten sam TBE, co poprzednio i - żadnych problemów.Podtrzymuję nadal, że jednak FF jeszcze wymaga dopracowania. Link Zgłoś
eressea Re: Firefox 1.0.6 PL 21.07.05, 11:27 intermaniak napisał: > To takich postów widziałem mnóstwo na tych forach gazety.pl. > Wszystkie piszą sami administratorzy ??? > Coś bajdurzysz ponad miarę :) E tam, nie mówię, że administratorzy coś piszą. I mam na myśli wątki /nie pojedyncze posty/, które toczą się równolegle na kilku forach, a nie zakładanie takich samych metodą "kopiuj-wklej". Link Zgłoś