Dodaj do ulubionych

rodzaj pliku

IP: *.chello.pl 02.08.05, 17:18
witam
postaram sie dosc obrazowo przedstawic problem, bo sama nie wiem o co chodzi;
mam kilka plikow muzycznych na komputerze, otrzymanych w mailu; pomimo tego,
ze mam media player, nie sa one zapisane w tym formacie; kazdy z plikow ma
ikone w stylu biala karteczka z jakimis znaczkami; gdy chce odsłuchac kawałek
zaznaczam ze przy pomocy media player, ale nie ma mozliwosci zaznaczania by
wszystkie tego typu pliki otwierał przy pomocy tegoż programu; co wiecej,
chcialam zgrac tę muzykę, i w związku z tym dziwnym formatem, nie jest to
mozliwe; czy ktos moze mi pomóc; dziekuje
Obserwuj wątek
    • neder Re: rodzaj pliku 02.08.05, 17:24
      jakie rozszerzenie ma ten plik? jesli nie jest widoczne to: mój komputer>
      narzędzia > opcje folderów > widok > i odhaczasz 'ukryj rozszerzenia znanych
      typów plików'. Co znaczy że masz Media player? WMP?
      • neder Re: rodzaj pliku 02.08.05, 17:25
        a tak poza tym pisz jaśniej o co Ci chodzi? możesz w końcu odtworzyć pliki w
        playerze czy nie? czym zgrywasz (jakim programem)? dlaczego się nie da? jakiś błąd?
        • Gość: anka Re: rodzaj pliku IP: *.chello.pl 02.08.05, 17:34
          tak, chodzi mi o WMP; otwieram pliki przy jego pomocy, muzyka jest odtworzona,
          ale format pliku pozostaje taki sam, co znaczy, że przy chęci wysłuchania raz
          jeszcze, musze ponowić wszystkie czynności; chciałabym, żeby domyslnie otwierało
          sie przez WMP, i żebym mogła te kawałki nagrać na płytę; w formacie, który jest
          obecnie nie są czytane przez nero
          • neder Re: rodzaj pliku 02.08.05, 17:36
            a co to z a format? ech...
          • Gość: anka Re: rodzaj pliku IP: *.chello.pl 02.08.05, 17:40
            co do rozszerzeń, nie wiem jakie przysługuja tym plikom; nie wiem jaki to rodzaj
            pliku, nie ma tych danych we własciwosciach pliku, nie moge wieć tego znależć w
            opcjach folderów
            • mbucz Re: rodzaj pliku 02.08.05, 17:42
              Zacytuję fragment TEGO wątku, autorstwa koleżanki neder:

jakie rozszerzenie ma ten plik? jesli nie jest widoczne to: mój komputer>
              typów plików'.
            • neder Re: rodzaj pliku 02.08.05, 17:44
              1. zrobiłaś tak jak Ci napisałam, żeby pokazywały się rozszerzenia? to nie może
              być jakies rozszerzenie 'z kosmosu' bo WMP by wtedy tych plików nie odtwarzał
              (po prostu by nie rozpoznał ich).

2. spytaj sie tego kogoś kto Ci to przysłał żeby Ci powiedział w jakim to formacie.

a niby taki prosty problem ;p
          • Gość: a Re: rodzaj pliku IP: *.bb.online.no 02.08.05, 17:41
            chcesz zeby zostaly odtwarzane za pomoca wmp, wiec zaznacz ten typ pliku w wmp.
            tylko nie pytaj jak to sie robi, bardzo cie prosze...
            • broch Re: rodzaj pliku 02.08.05, 18:01
              I po co takie glupie gadanie? myslisz ze jak zmienisz rozszerzenie z ogg albo
              aac na wmp to MS media player bedzie w stanie odtworzyc muzyke? Glupis synku.
              Dowodzisz jedynie ze nalezysz do kategorii z ktorej sie wysmiewasz tutaj:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=27237449
              • neder Re: rodzaj pliku 02.08.05, 18:03
                broch napisał:

> I po co takie glupie gadanie? myslisz ze jak zmienisz rozszerzenie z ogg albo
                > aac na wmp to MS media player bedzie w stanie odtworzyc muzyke? Glupis synku.
                > Dowodzisz jedynie ze nalezysz do kategorii z ktorej sie wysmiewasz tutaj:
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=27237449

yyyyyy..... to było np. do mnie? a kto mówił o zmianie rpzszerzenia? tobie jak
                widzę kurs czytania ze zrozumieniem tez się przyda bo:
                - o zmianie rozszerzenia nie było mowy
                - WMP odtwarza te pliki
                - problem był tylko - jakie to w ogóle jest rozszerzenie.

PS. jeśli to było do mnie to mów mi 'córcia'
              • Gość: a Re: rodzaj pliku IP: *.bb.online.no 02.08.05, 18:10
                najpierw czytaj, sugeruje dokladnie, potem epitetami rzucaj.
                • broch Re: rodzaj pliku 02.08.05, 18:15
                  "chcesz zeby zostaly odtwarzane za pomoca wmp, wiec zaznacz ten typ pliku w wmp.
                  tylko nie pytaj jak to sie robi, bardzo cie prosze..."

Zmiana rozszerzenia to idiotyzm, potrzebne sa odpowiednie kodeki. Jesli wmp ma
                  odpowiednie kodeki zainstalowane, to plik zostanie rozpoznany. Zadnych
                  "rozszerzen" zmieniac nie trzeba.

Dziewczyna dostala plik ktory jest niekompatybilby z WMP. Proste.

• neder Re: rodzaj pliku 02.08.05, 18:17
                    > Dziewczyna dostala plik ktory jest niekompatybilby z WMP. Proste.

WMP odtwarza ten plik... chodzi tylko o to co to w ogóle jest za plik :/
                  • Gość: a Re: rodzaj pliku IP: *.bb.online.no 02.08.05, 18:23
                    ehhhh...
                    do ciebie niewiele dociera?

anka pytala sie o to jak sprawic aby wmp byl domyslna aplikacja sluzaca do
                    odtwarzania (jakiegos tam) typu pliku.

jaka zmiana rozszerzenia????
                    juz dwie osoby ci tlumacza...
                    • broch Re: rodzaj pliku 02.08.05, 19:50
                      obaj przez caly czas probujecie zgadnac jakie rozszerzenie ma plik.

cytat nadera:
                      "jakie rozszerzenie ma ten plik? jesli nie jest widoczne to: mój komputer>
                      typów plików'. Co znaczy że masz Media player? WMP?"

nastepny przyklad (juz nieco zniecierpliwionego) nadera:
                      "a co to z a format?" pytanie powtorzone dwa razy

nastepne
                      "ło matko! trace cierpliwość... ma to byc odznaczone, żeby było widac
                      rozszerzenie... to wymaga podstaw czytania ze zrozumieniem, ale to chyba nie
                      takie trudne."

i dalej:
                      "no i jak? masz to rozszerzenie?"

Ty tez o tym zgadywaniu zorszerzenia (a jesli nie ma opcji "Otworz za pomoica"
                      to juz obaj nie wiece co robic. Nie wiesz, to napisz ze nie wiesz zamiast
                      "tracic cierpliwosc" itp. Obaj znacie tylko jedno rozwiazanie problemu, a jak
                      rozwiazanie nie dzaiala to tracicie cierpliwosc (bo u Was dziala). Obaj
                      jestescie glupi.

Tlumacze jak palantom. To nie ma znaczenia (mialoby gdyby plik nie byl
                      rozpoznawany przez zadna aplikacje), czy rozszerzenie jest widoczne oraz czy
                      dostepna jest opcja "Otworz za pomoca.."

Rozumie jeden z drugim czy nie za bardzo?

Jesli plik jest otwierany przez nero, to wystarczy zmienic domyslna aplikacje,
                      bez strawdzania rozszerzenia, i bez koniecznosci uzywania opcji "Otworz za
                      pomoca.. " co wydaje sie absolutnie poza waszymi mozliwosciami rozumienia.

Jesli plik jest rozpoznawany przez WMP a domyslna aplikacja jest nero, to jest
                      wiele innych metod worwiazania problemu. Zamiast sie wkurzac, albo zamknijcie
                      paszcze, albo sami sie nieco douczcie.
                      • Gość: a Re: rodzaj pliku IP: *.bb.online.no 02.08.05, 20:04
                        > Jesli plik jest otwierany przez nero, to wystarczy zmienic domyslna aplikacje,
                        > bez strawdzania rozszerzenia,

sluchaj, trepie. ile postow potrzebujesz na zrozumienie ze jej o to wlasnie
                        chodzilo. nie potrafisz czytac, jestes glupi, jedno i drugie?

co do rozszerzen, miala problemy z wypalaniem, dlatego ludzie sie o to pytali.

jest wrecz niesamowite ilu kretynow lazi po tej planecie...
                      • neder Re: rodzaj pliku 02.08.05, 20:05
                        a Ty byś przestał cały czas udowadniać że naprawdę czytanie ZE ZROZUMIENIEM to
                        u Ciebie kłopot :/

1. moje pytanie : 'czy WMP odczytuje pliki' odp - tak. Więc jest to jakies
                        rozszerzenie z kórym WMP nie chce sobie poradzić. piszesz elaboraty wczytujesz
                        się (jak widać nieskutecznie) a chodzi tylko o to że nie widac rozszerzenia
                        pliku więc trzeba odznaczyć opcje która je ukrywa.

2. nie nader a neder i nie napisał a napisała (pisałam 'mów mi córuś')

> Tlumacze jak palantom. To nie ma znaczenia (mialoby gdyby plik nie byl
                        > rozpoznawany przez zadna aplikacje), czy rozszerzenie jest widoczne oraz czy
                        > dostepna jest opcja "Otworz za pomoca.."
                        >
                        > Rozumie jeden z drugim czy nie za bardzo?

rany! następny z belferskimi zapędami. widzę, że dotarło do Ciebie w końcu że
                        WMP odtwarza te pliki. duży postęp... wiesz po co chciałam to rozszerzenie
                        pliku? bo coś mi się wydaje, że to nie było tak że nero nie chciało nagrać
                        płytki tylko błąd leżał po stronie autorki wątku. jeśli porówna się długość
                        wątku do skali problemu to jest duże prawdopodobieństwo, że się nie mylę.
                        Chciałam się upewnić.

> Jesli plik jest otwierany przez nero, to wystarczy zmienic domyslna aplikacje,
                        > bez strawdzania rozszerzenia, i bez koniecznosci uzywania opcji "Otworz za
                        > pomoca.. " co wydaje sie absolutnie poza waszymi mozliwosciami rozumienia

to nie my mielismy problemy ze zrozumieniem tylko ty bo anka powiedziała ze w
                        związku z typem pliku nero nie chce go obsługiwać.

> Jesli plik jest rozpoznawany przez WMP a domyslna aplikacja jest nero, to jest
                        > wiele innych metod worwiazania problemu. Zamiast sie wkurzac, albo zamknijcie
                        > paszcze, albo sami sie nieco douczcie.

przyznaję się tego zdania ja nie rozumiem.
                        • neder Re: rodzaj pliku 02.08.05, 20:06
                          > Więc jest to jakies
                          > rozszerzenie z kórym WMP nie chce sobie poradzić.

miało byc 'nie jest to rozszerzenie'.
                        • broch Re: rodzaj pliku 02.08.05, 20:18
                          Tutaj skarbie masz:
                          Windows Explorer -> Tools -> Folder Options -> zakladka File types ->
                          Przy kazdej ikonie podobnej do pliku z ktorym sa klopoty i ktory ma Opis "Audio"
                          Wybierz przycisk "Zmien" w wpisz aplikacje ktora ma otwierac dany plik.

Proste.

Powyzej wyjasnienie "zdanie ktorego nie rozumiesz"
                          Cos jeszcze jest niejasne?

Domorosli komputerowcy. Zaznaczam, ze jest wiecej metod.
                          • neder Re: rodzaj pliku 02.08.05, 20:23
                            no skarbie, bravo! został ci do rozwiązania jeszcze jeden problem - jak nagrać
                            audio cd przy pomocy nero jak nadal nie wiesz co to za plik i czy to że się nie
                            chce nagrać to wina tegoż właśnie pliku czy autorki wątku.

pzdr
                            • broch Re: rodzaj pliku 02.08.05, 20:30
                              lo jezu.
                              Mysle ze komputer jest dla Ciebie niebezpieczny. Zostaw bo sobie krzywde zrobisz.
                              • neder Re: rodzaj pliku 02.08.05, 20:31
                                no tak... druga część problemu nie do rozwiązania? ;p
                                • Gość: a Re: rodzaj pliku IP: *.bb.online.no 02.08.05, 20:35
                                  proponuje zakaczyc gadke z tym palantem, to do niczego nie prowadzi...
                                  ZARTOWALEM!:):) mam ubaw, oby dalej odpisywal.
                                  ehhh, fajny dzien dzisiaj.
                          • Gość: a Re: rodzaj pliku IP: *.bb.online.no 02.08.05, 20:28
                            > Tutaj skarbie masz:
                            > Windows Explorer -> Tools -> Folder Options -> zakladka File types
                            > ->
                            > Przy kazdej ikonie podobnej do pliku z ktorym sa klopoty i ktory ma Opis "Audio
                            > "
                            > Wybierz przycisk "Zmien" w wpisz aplikacje ktora ma otwierac dany plik.
                            >
                            > Proste.

GRATULUJE. mistrzuuuuuniuu!! hoho. skumal na czym czesc problemu polega, i w
                            dodatku podal rozwiazanie... ktore ja podalem z godzine temu?
                            dziekujemy ci wszyscy bardzo, poczciwy guru komputerowy.
                            • broch Re: rodzaj pliku 02.08.05, 20:40
                              Nie nigdzie tego rozwiazania nie podales, mowiac szczerze bez znaczenia.
                              Nawiasem mowiac znajomosc aplikacji muzycznej nie jest potrzebna do wypalania
                              audio CD (to jeszcze jedna bzdura)

Jedyna opcja ktora podaliscie z neder:
                              "i jaki masz system tez nie powiesz? jak xp to prawoklik > otwórz za pomocą >
                              wybierz program > wybierasz jaki chcesz i masz na dole opcję do zaznaczenia
                              'zawsze używaj tego programu' czy jakos tak.."

Co ma niewiele wspolnego z rozwiazaniem ktore ja podalem.

"co do rozszerzen, miala problemy z wypalaniem, dlatego ludzie sie o to pytali."

Fantastyczne, zwiazek miedzy rozszerzeniem ktorego nie znasz a zapisem CD audio?
                              Jezu..
                              tez odloz komputer bo sie pokaleczysz.
                              • neder Re: rodzaj pliku 02.08.05, 21:06
                                > "i jaki masz system tez nie powiesz? jak xp to prawoklik > otwórz za pomocą
                                > >
                                > wybierz program > wybierasz jaki chcesz i masz na dole opcję do zaznaczenia
                                > 'zawsze używaj tego programu' czy jakos tak.."

pytałam się o to ja a to dlatego że w win98 takiej opcji nie ma (wybierz za pomocą)

> Fantastyczne, zwiazek miedzy rozszerzeniem ktorego nie znasz a zapisem CD audio
                                > ?
                                > Jezu..

zdaje się że już pisałam że mi chodziło o to żeby ustalić czy wina nie leży po
                                stronie autorki postu a nie nero. Nie wiedziałam że dojście do tego będzie takie
                                trudne. Zupełnie inaczej to powinno wyglądać.

> tez odloz komputer bo sie pokaleczysz.

ani komputera (przynajmniej mojego) nie da się odłozyć więc wymyśl sobie inne
                                marzenie, ani komputer nie kaleczy. Dziwne że o tym nie wiesz.

zupełnie nie rozumiem do czego ma prowadzić twoja analiza naszych postów?
                                • broch Re: rodzaj pliku 02.08.05, 21:20
                                  "zdaje się że już pisałam że mi chodziło o to żeby ustalić czy wina nie leży po
                                  stronie autorki postu a nie nero. Nie wiedziałam że dojście do tego będzie takie
                                  trudne. Zupełnie inaczej to powinno wyglądać."

To nie ma znaczenia (jaki typ audio poniewaz jest rozpoznawany przez nero jako
                                  audio) dla zapisu audio CD.

"zupełnie nie rozumiem do czego ma prowadzić twoja analiza naszych postów?"

Oboje z "a" byliscie dosc aroganccy wobec pytajacej. Oboje nie dysponujecie
                                  wiedza ktora by do tego upowazniala. Ja rowniez takiej wiedzy nie mam, dlatego
                                  nie pisze "lo jezu.." itp. Na Wasze posty odpowiadalem mniej wiecej w takim
                                  samym stylu, jak Wy.
                                  • neder Re: rodzaj pliku 02.08.05, 21:29
                                    > Oboje z "a" byliscie dosc aroganccy wobec pytajacej

aroganccy? chyba sobie jaja robisz? przeprosiłam za uniesienie się po tym jak 3
                                    razy pytałam się o jedną rzecz, inni tez kilka razy o to pytali a w odpowiedzi
                                    dostalismy że 'jest zaznaczone'. Nie mam w zwyczaju odpowiadać w 'arogancki'
                                    sposób jak ktos o coś pyta. Przewrazliwoiny jesteś

Oboje nie dysponujecie
                                    > wiedza ktora by do tego upowazniala. Ja rowniez takiej wiedzy nie mam, dlatego
                                    > nie pisze "lo jezu.." itp.

to 'ło jezu' to właśnie to za co przeprosiłam AUTORKĘ WĄTKU (coś ty jej
                                    adwokat?). a wybacz mi proszę, ale wiedzę wystarczającą żeby poznać rozszerzenie
                                    pliku ma nawet moja 70 letnia babcia.
                                    • broch Re: rodzaj pliku 02.08.05, 21:57
                                      Bez obrazy ale oboje z babcia pewnie tylko o windows slyszalyscie a i to malo
                                      dokladnie.

Uwazam faktycznie ze nie ma znaczenia co Ty i Twoja babcia wiecie.

Czy wiesz jak zamknac port tcp445 (bez firewall), wiesz jak zmienic partycje na
                                      non-executable pod windows itp itd? Dla mnie i wszystkich ktorych znam to
                                      oczywiste. Twoj przyklad z babcia nie ma znaczenia. Dowodzi wylacznie arogancji
                                      nie popartej zadna wieksza wiedza.
                                      • mbucz Re: rodzaj pliku 02.08.05, 22:17
                                        > Czy wiesz jak zamknac port tcp445 (bez firewall), wiesz jak zmienic partycje na
                                        > non-executable pod windows itp itd? Dla mnie i wszystkich ktorych znam to
                                        > oczywiste.

Broch, ale laski juz na to nie lecą od dłuższego czasu. Powiedz to kolegom.
                                      • Gość: Obserwator Re: rodzaj pliku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 22:21
                                        > Czy wiesz jak zamknac port tcp445 (bez firewall), wiesz jak zmienic partycje
                                        > na non-executable pod windows itp itd? Dla mnie i wszystkich ktorych znam to
                                        > oczywiste.

A co to ma do rzeczy tak wlasciwie? Tymi dwoma pytaniami probujesz udowodnic
                                        jaka masz wielka wiedze? Podam ci tyle samo pytan z dziedziny DTM i na zadne
                                        nie odpowiesz. Bo i pewnie sam skrot ci nic nie mowi chociaz jak najbardziej
                                        sie wiaze z komputerami. Wiec jesli chcesz sie dowartosciowac to nie wiem czy
                                        wybrales najlepszy sposob.
                                        • broch Re: rodzaj pliku 02.08.05, 22:33
                                          Obserwator,
                                          Udowadniam ze nie ma oczywistego pytania co probowala dowiesc neder (z babcia).
                                          Natomist Twoj przyklad sugeruje ze znasz tylko jedno rozwiazanie dotyczace DTM.
                                          W wypadku tcp445, czy non-executable partition odpowiedz jest tylko jedna (dla
                                          windows).
                              • Gość: a Re: rodzaj pliku IP: *.bb.online.no 02.08.05, 21:12
                                oj chlopie. inteligencja nie grzeszysz, spostrzegawczy nie jestes... nie wrozy
                                to dobrze.

prosze, moj wczesniejszy post:

>chcesz zeby zostaly odtwarzane za pomoca wmp, wiec zaznacz ten typ pliku w wmp.
                                >tylko nie pytaj jak to sie robi, bardzo cie prosze...

moze teraz, skoro po 2 godzinach zrozumiales ze chodzi o DOMYSLNE odtwarzanie,
                                moj tekst nabierze dla ciebie sensu.

> Fantastyczne, zwiazek miedzy rozszerzeniem ktorego nie znasz a zapisem CD >audio

a trepek slyszal o saveowaniu plikow wav np. prog. soundforge?

jestes zalosny. zal mi ciebie
                                • broch Re: rodzaj pliku 02.08.05, 21:25
                                  "chcesz zeby zostaly odtwarzane za pomoca wmp, wiec zaznacz ten typ pliku w wmp"

Tego nie robi sie w wmp.
                                  Cos gdzies slyszales, niezbyt dokladnie. Twoja watpliwa wiedza nie daje Tobie
                                  prawa do aroganckich odpowiedzi.

O tym jak malo wiesz swiadczy to Twoje zdanie:
                                  "co do rozszerzen, miala problemy z wypalaniem, dlatego ludzie sie o to pytali."

Po prostu bledne rozumowanie wynikajace wlasnie z braku wiedzy. Wiesz zbyt malo
                                  aby byc aroganckim.
                                  • Gość: a Re: rodzaj pliku IP: *.bb.online.no 02.08.05, 21:30
                                    > Tego nie robi sie w wmp.

tools->options->filetypes (tlumacze z innego jezyka, wiec nazwy moga sie nieco
                                    roznic.)

> O tym jak malo wiesz swiadczy to Twoje zdanie:
                                    > "co do rozszerzen, miala problemy z wypalaniem, dlatego ludzie sie o to pytali

skomentuj moja odpowiedz. czy moze nie podalem?
                                    • broch Re: rodzaj pliku 02.08.05, 21:49
                                      o.k.
                                      Jeszcze raz, aby zmienic selektywnie odtwarzany format przez wmp musisz znac
                                      rozszerzenie. O czym sam pisales, wkurzajac sie ze zalozycielka postu nie
                                      potrafi ustalic wlasnie rozszerzenia. Jesli zaznaczysz wszystkie, to w ten
                                      sposob WMP przejmie "na wlasnosc" rowniez te pliki audio ktore ktos chce
                                      odtwarzac z innego programu.

Metoda ktora opisalem nie wymaga znajomosci rozszerzen, wystarczy
                                      wyselekcjonowac tylko te pliki audio ktore sa domyslnie odtwarzane przez nero i
                                      zamienic nero na wmp. Zostawiajac inne pliki z ustawieniami domyslnymi. Jest to
                                      mozliwe poniewaz windows explorer pokazuje ikony plikow, czego WMP nie robi.

Jest wiec roznica. Istnieje wiele metod na zmiane domyslnej aplikacji
                                      rozpoznajacej okreslony format.
                                      • Gość: a Re: rodzaj pliku IP: *.bb.online.no 02.08.05, 22:04
                                        sluchaj, ta dyskusja naprawde sie robi nie tyle bezsensowna (byla chyba od
                                        poczatku), ale i nudna (tego nie mozna bylo powiedziec o niej kilka godzin temu).

1.) okazuje sie iz twoje - wybacz to okreslenie, lecz uwazam ze adekwatnie
                                        opisuje twe zachowanie - szczekanie na mnie i neder odnosnie poziomu naszej
                                        wiedzy bylo nieuzasadnione. ewidentnie zminiles ton po tym jak sprawdziles i
                                        potwierdziles ze cos co uwazales za niemozliwe, jednak okazuje sie mozliwym. nie
                                        mniej dalej probujesz udowodnic swoja wyzszosc argumentujac TYM razem ze
                                        rozwiazanie przezemnie zaproponowane jest niewygodne.

mozemy dalej pociagnac watek jezeli chcesz: nie trzeba zaznaczac wszystkich
                                        opcji, prawdopodobnie by wystarczylo pojedynczo zakreslac kazdy typ pliku w wmp
                                        i metoda prob i bledow nie tylko bysmy ustalili typ pliku, lecz takze unikneli
                                        sytuacje ktora wlasnie opisales w poscie na ktory teraz odpowiadam.

2.) wkurzalem sie? wrecz odwrotnie, mialem swietny ubaw z CALEJ SYTUACJI, nie z
                                        anki, co tez wynika z moich postow.
                                        • broch Re: rodzaj pliku 02.08.05, 22:14
                                          "mozemy dalej pociagnac watek jezeli chcesz: nie trzeba zaznaczac wszystkich
                                          opcji, prawdopodobnie by wystarczylo pojedynczo zakreslac kazdy typ pliku w wmp
                                          i metoda prob i bledow nie tylko bysmy ustalili typ pliku, lecz takze unikneli
                                          sytuacje ktora wlasnie opisales w poscie na ktory teraz odpowiadam."

Pokazalem metode szybsza, bez "ustalania metoda prob i bledow". Wyjasnilem
                                          rowniez ze wiedza o rozszerzeniu pliku audio nie ma nic do rzeczy przy wypalaniu
                                          audio CD. Czego oboje nie wiedzieliscie. Tzn nie ma powodu do arogancji.

Mniej wiecej rok temu, uczestniczylem w tym forum aktywnie starajac sie udzielac
                                          pomocy. Zniecierpliwione (niewiedza pierwszej pytajacej) posty jak Twoje
                                          zniechecily mnie to partycypowania na tym forum.
                                          "Szczekalem" na Was wlasnie dlatego ze wiecej bylo w Waszych odpowiedziach
                                          arogancji niz faktycznej pomocy.
                                          • neder Re: rodzaj pliku 02.08.05, 22:38
                                            znowu zacznę trolować. przepraszam wszystkich. odniosę się tylko do 3 rzeczy -
                                            co Ty ciągle z tymi plikami odtwarzanymi domyślnie przez nero? sam sobie to
                                            wymyśliłeś? nikt tu o niczym takim nie pisał oprócz Ciebie. Po drugie - było od
                                            razu udzielić autorce wątku odpowiedzi a nie skupiać się na nas. po 3 - nie nie
                                            wiem jak się otwiera port jakiś tam bez firewalla (znalazłabym, sobie w goolge
                                            gdybym miała taką potrzebę albo poprosiła znajomego o pomoc) dlatego też w
                                            takich wątkach się nie udzielam. Proste.

I dajmy juz spokój bo mam za chwilę weźmiemy udział w konkursie trolli roku.
                                            • Gość: anka do wszystkich: UDAŁO SIĘ!!! IP: *.chello.pl 02.08.05, 22:46
                                              nie kłócić się więcej!!!! : ) i nie wyzywać
                                              • neder Re: do wszystkich: UDAŁO SIĘ!!! 02.08.05, 22:47
                                                ;) no to cieszymy się Twoim szczęściem ;p
                                                • Gość: anka Re: do wszystkich: UDAŁO SIĘ!!! IP: *.chello.pl 02.08.05, 22:54
                                                  wierze
    • neder Re: rodzaj pliku 02.08.05, 17:39
      i jaki masz system tez nie powiesz? jak xp to prawoklik > otwórz za pomocą >
      wybierz program > wybierasz jaki chcesz i masz na dole opcję do zaznaczenia
      'zawsze używaj tego programu' czy jakos tak
      • Gość: anka Re: rodzaj pliku IP: *.chello.pl 02.08.05, 17:40
        tak, mam xp
        • Gość: anka Re: rodzaj pliku IP: *.chello.pl 02.08.05, 17:42
          i nie ma możliwości- otwórz za pomocą; jest samo "otwórz" i cała reszta; dlatego
          mam problem
        • Gość: a Re: rodzaj pliku IP: *.bb.online.no 02.08.05, 17:43
          prawy klik na plik i wlasciwosci? jezeli nie widac koncowki->neder opisal gdzies
          wyzej jak to zalatwic.
          • Gość: anka Re: rodzaj pliku IP: *.chello.pl 02.08.05, 17:47
            cały czas jest zaznaczone "ukryj.."; nie musiałam tego zmieniać
            • neder Re: rodzaj pliku 02.08.05, 17:49
              > cały czas jest zaznaczone "ukryj.."; nie musiałam tego zmieniać

ło matko! trace cierpliwość... ma to byc odznaczone, żeby było widac
              rozszerzenie... to wymaga podstaw czytania ze zrozumieniem, ale to chyba nie
              takie trudne.

sorry że się unoszę ale napisałam 'odhacz'
              • Gość: anka Re: rodzaj pliku IP: *.chello.pl 02.08.05, 17:51
                spoko, mozesz sie unoscic; moja wina
              • Gość: Kolobos Re: rodzaj pliku IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.08.05, 17:52
                Nie ma to jak dlugi watek bez sensu, do tego z autorka, ktora nie czyta i nie
                robi tego co sie do niej pisze ;-)
                Czynnosc, ktora powinna zajac 3s tutaj ciagnie sie prze caly watek, ten dzial
                forum jest chyba gorszy od wirusow :P
                • neder Re: rodzaj pliku 02.08.05, 17:53
                  Kolobos witaj na Komputerach (przynajmniej pod tym nikiem) ;)
                • Gość: a Re: rodzaj pliku IP: *.bb.online.no 02.08.05, 17:54
                  rotfl!!
                  k...a, jak boga kocham, nic mnie nie rozbawia tak jak to forum.
                  • Gość: anka Re: rodzaj pliku IP: *.chello.pl 02.08.05, 17:55
                    nie potrzebny sarkazm
                    • neder Re: rodzaj pliku 02.08.05, 17:57
                      no i jak? masz to rozszerzenie?
                      • Gość: anka Re: rodzaj pliku IP: *.chello.pl 02.08.05, 17:59
                        nie mam; nie będę już wam zabierać czasu; dziekuje za pomoc i pozdrawiam
                    • Gość: a Re: rodzaj pliku IP: *.bb.online.no 02.08.05, 17:58
                      ale to nie jest sarkazm. ja powaznie mowie. i nie jest to skierowane pod twoim
                      adresem.
              • Gość: a Re: rodzaj pliku IP: *.bb.online.no 02.08.05, 17:52
                > ło matko! trace cierpliwość...

lol
            • Gość: anka Re: rodzaj pliku IP: *.chello.pl 02.08.05, 17:51
              na tamtym komputerze były obsługiwane przez winampa; to wszystko co wiem
              • Gość: Kolobos Re: rodzaj pliku IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.08.05, 17:55
                Male podsumowanie:

- nic nie wiesz
                - nie mozesz sie dowiedziec
                - nie otwiera sie
                - i mamy Ci pomoc

tak? ;-)

Przegraj sobie te pliki na C:\
                nastepnie w Start->Uruchom wpisz cmd i wlacz
                wpisz tam
                dir C:\

w tym co Ci sie pojawi odszukaj te pliki napisz jakie maja nazwy ;-)
            • Gość: a Re: rodzaj pliku IP: *.bb.online.no 02.08.05, 17:51
              errr, ze co prosze? moze zle cie zrozumialem, ale opcja "ukryj", zakladajac ze
              chcesz widziec rozszerzenie, powinna byc NIEzaznaczona.
              • Gość: Break39 Re: rodzaj pliku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 18:08
                Nie ma jak to lektura tego wątku :-)
                Czasem potrzeba czegoś dla odprężenia z dozą humoru!
              • nitka3 Re: rodzaj pliku 02.08.05, 18:09
                ANKA!3m sie!!
                • nitka3 Re: rodzaj pliku 02.08.05, 18:12
                  Klient nie może wejść do Internetu
                  >> H: Jest Pani pewna, że wpisuje poprawne hasło?
                  >> K: Tak oczywiście, patrzyłam dokładnie na kolegę i wpisuję to samo hasło.
                  >> H: Czy byłaby Pani tak miła i powiedziała mi hasło jakie Pani wpisuje?
                  >> K: Pięć gwiazdek
                  dla uśmiechu..!
                  • Gość: anka Re: rodzaj pliku IP: *.chello.pl 02.08.05, 18:16
                    : ) uśmiałam sie;
                • Gość: anka Re: rodzaj pliku IP: *.chello.pl 02.08.05, 18:14
                  : )
                  ja już też czytam z rozbawieniem; to tak, jakbym miała śmiać się z alkoholika,
                  który przyjdzie do mnie i powie, że nie rozumie dlaczego nie może wypić 1 piwa;
                  dzięki nitka : )
                  • mbucz Re: rodzaj pliku 02.08.05, 18:18
                    To i ja sie dopiszę. Tylko i wyłacznie po to, aby tu być:)
                    • nitka3 Re: rodzaj pliku 02.08.05, 18:21
                      NO I ZACZYNA BYĆ FAJNIE!!Niezaleznie od pliku który sie nie otwiera!I jest
                      zahaczony!
                      • broch Re: rodzaj pliku 02.08.05, 20:20
                        Prosze sprobowac tego sposobu:
                        Windows Explorer -> Tools -> Folder Options -> zakladka File types ->
                        Przy kazdej ikonie podobnej do pliku z ktorym sa klopoty i ktory ma Opis "Audio"
                        Wybierz przycisk "Zmien" w wpisz aplikacje ktora ma otwierac dany plik.
    • Gość: T-800 Re: rodzaj pliku IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.08.05, 19:00
      Wyślij mi jeden plik, zerknę. Adres: t-800(AT)gazeta.pl.
    • break39 Re: rodzaj pliku 02.08.05, 20:30
      W czym tkwi problem? Widzę dwie możliwości:

1. WMP nie ma zaznaczonego właściwego typu pliku odpowiadającego otrzymanej
      muzyki. Wystarczy ją zaznaczyć. Jednak to rozwiązanie jest mało prawdopodobne,
      dlatego patrz pkt 2.

2. WMP w swoich opcjach nie posiada typu pliku, który posiada otrzymana muzyka.
      Pomimo tego pliki są odtwarzane przez WMP (zdarza się tak). Rozwiązaniem jest
      konwersja otrzymanych plików do pliku możliwego do wypalenia przez nero (wav,
      mp3, wma, itd.). Żeby to zrobić należałoby znać rozszerzenie posiadanych plików
      (w wątku jak zauważyłem jest z tym problem) i użyć odpowiedniego programu do
      konwersji już poznanego formatu muzyki.
    • amon-ra Re: rodzaj pliku 02.08.05, 20:34
      Pewnie tylko zaognię "dyskusje", ale co tam...

Czy ten plik ma w ogóle jakiekolwiek rozszerzenie? Niemożność zaznaczenia opcji każdorazowego używania danego programu przy otwieraniu pliku pojawia się właśnie wtedy, gdy nazwa pliku nie ma rozszerzenia.
      Odznaczanie ukrywania rozszerzenia plików w Opcjach folderów jest w tym wypadku bez sensu - rozszerzenie (razem z nazwą pliku) powinno być wyświetlone w sekcji załączników w skrzynce odbiorczej w programie pocztowym (zapewne MS Outlook lub Outlook Express), za pośrednictwem którego autorka wątku odbiera pocztę z danymi plikami muzycznymi od koleżanki.
    • eressea :) 02.08.05, 21:40
      Piękny wątek. Widać od razu jak stresująco działa na ludzi komputer ;-)
      • nitka3 Re: :)Stresuje ale i bawi! 02.08.05, 22:07
        ja sie relaksuje ,bo chwilami to nawet rozumiem o co chodzi ..no i to własnie
        mnie bawi!!
        Wiadomość nagrana na automatycznej sekretarce Helpdesk:
        >> "Halo, tu Ewa Jansen. Nie mogę drukować. Za każdym razem jak klikam na
        >> drukarkę w Wordzie, otrzymuję komunikat: "Drukarki nie znaleziono". To
        >> niemożliwe, drukarka stoi na biurku od razu obok komputera, ja widzę ją
        >> doskonale a komputer jej nie widzi??
        --pośmiac sie z siebie i innych zawsze zdrowo!
        • nitka3 ALE WITALNE FORUM! 02.08.05, 22:47
          Podoba mi sie tutaj..ale emocje!!!I to wszystko z powodu pliku?? kapciem go!!
          • eressea Re: ALE WITALNE FORUM! 02.08.05, 22:54
            Ten wątek jest na 7 miejscu pod względem ilości wypowiedzi na tym forum
            /sytuacja może się jeszcze zmienić/. Gratulacje dla założycielki, która tchnęła
            trochę ducha w forum :)
            • Gość: a Re: ALE WITALNE FORUM! IP: *.bb.online.no 02.08.05, 23:03
              napisz lepiej ile do 1 zostalo zebym wiedzial czy warto dalej meczyc bule.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka