ethlin 18.12.03, 19:31 Czy są jakieś inne sposoby na ból zatok niż tabletki przeciwbólowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki Re: bóle zatok IP: *.15-200-80.adsl.skynet.be 18.12.03, 19:44 Sa. Zabieg chirurgiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: bóle zatok 18.12.03, 19:50 A czy jestes pewien/na ze to sa bole zatok? Bardzo czesto migrena objawia sie bolami w okolicach zatok.. Tutaj jest link gdzie troszke nizej jest rysunek pokazujacy w ktorych miejscach boli przy ataku migreny. www.migracap.com/about.html daj na dol Oczywiscie nie mowie ze na pewno masz migrene- podsuwam tylko taka sugestie. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: bóle zatok IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.03, 20:05 Ja mam problemy z zatokami co zimę, zawsze próbuję jakichś nowych sposobów, niektóre są lepsze, niektóre w ogóle do niczego. Ostatnio pomaga mi sposób a la Babcia: przed snem nogi włożyć do baaaardzo gorącej wody z solą (musi parzyć, tak że ach...). PO czym szybko pod kołdrę i spać. Mi pomaga, na razie nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
ethlin Re: bóle zatok 18.12.03, 20:09 Masz na myśli punkcję? Ja się panicznie boję igieł;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: bóle zatok IP: *.15-200-80.adsl.skynet.be 18.12.03, 20:40 Mialem na mysli raczej FESS: functional endoscopic sinus surgery. Zgoogluj to, wyskoczy kupa linkow. Przykladowe: www.aafp.org/afp/980901ap/slack.html www.sinusinfocenter.com/sinus_treatment_surgical_fess.html Odpowiedz Link Zgłoś
ethlin Re: bóle zatok 18.12.03, 20:05 Raczej na pewno zatoki, bo leczyłam się na nie 9 lat temu. Przez kilka lat był spokój, a teraz tydzien temu sie przeziebiłam okropnie, a od wczoraj jeszcze ten ból znajomy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej głowacki Re: bóle zatok IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 23:05 Jeśli to nie jest stan przewlekły, to sugeruję dobrze wygrzać zatoki. Na przykład w domu można przyłożyć sobie do czoła przepaskę wełnianą i przywiązać ją do głowy sznureczkiem. Da się również z nią spać, ewentualnie można narzucić sobie grubą, szeroką, wełnianą skarpetę na oczy ;-). Pozdrawiam, andrzej www.glowacki.art.pl Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: bóle zatok 19.12.03, 07:41 ethlin napisała: > Czy są jakieś inne sposoby na ból zatok niż tabletki przeciwbólowe? Sa i to bardzo proste. Po dwoch tygodniach nie ma boli. Odpowiedz Link Zgłoś