Dodaj do ulubionych

DirectX! Pooomoooocy!

29.08.02, 08:29
Błagam wszystkich komputerowców i niekomputerowców o odpowiedź. Jeszcze pare dni temu miałam straszny
kłopot, na szczęście już go nie mam, no ale zawsze może mi się to zdarzyć po raz drugi.
Zainstalowałam sobie w komputerze, niezbędny do uruchomienia głupiej (jak sie później okazało) gry,
DirectX 8. Niestety mój komputer zaczął odmawiać posłuszeństwa, i niewiele programów działało.
I jescze bardziej niestety, pan DirectX nie potrafił się wykasować, a próby zainstalowania jego
poprzednich wersji nie powiodły się. Mój problem zakończył się gdy wykasowałam Mojego kochanego
Windowsa, i zainstalowałam ponownie. Jednak musi być jakieś inne wyjście. Prosze komputerowców i
niekomputerowców o odpowiedź Jak wykasować lub przeinstalować DirectX'a.
Dziękuje

Ola
Obserwuj wątek
    • jacek19 Re: DirectX! Pooomoooocy! 29.08.02, 11:22
      Troche to dziwne zeby DX tną Ci kompa;((( Po drugie jak chcezs zainstalowac starszą wersję DX-a na nowszą??? ;))) Siagnij z netu najnowsza ersje DX-a i zainstaluj ją nie ma prawa nic Ci sie psuć w kompie przez DX-a:)) Ja od wersji 5 instaluje go a raczej instalowałem na 98 do wersji 8.1 ANG i wszystkie chodziły i nigdy komputer nie zrembał mi się przez DX-a, możesz miec conajwyżej walnieta instalkę więc dla pewności sćiagnij sobie np z www.chip.pl Czym nowszy na windzie tym lepiej:))) Narty.
      • Gość: Pri Re: DirectX! Pooomoooocy! IP: mieszko.pl.u* 29.08.02, 12:30
        Pod warunkiem ze karta graficzna potrafi wykorzystac funkcje DX jesli nie to im
        nowszy tym gorzej bo moze zwalniac kompa. Jesli chcesz odinstalowac DX w wersji
        8 lub wyzszej potrzebujesz czegos co sie nazywa DXBuster - do znalezienia na
        sieci.
        • Gość: Shaniah Re: DirectX! Pooomoooocy! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 30.08.02, 09:26
          Dzieki Pri!!!! Naprawde pomogles!!!
      • Gość: Shaniah Re: DirectX! Pooomoooocy! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 29.08.02, 14:27
        W?a?nie jest taki problem, ˝e nie mam najlepszego komputera, a zamiana nowszego
        DirectX'a na starszy, by?a konieczna bo nie chodzi?a wi´kszo?ç gier. Na
        przyk?ad, podaje gr´ Heroes III, przy której instalacji, zawsze by?y wymagania
        sprz´towe. Przy DirectX pisa?o - Failed, a Heroesy chodzi?y okropnie wolno...
        To dlatego chcia?am go przeinstalowaç, ale nie by?o takiej mo˝liwo?ci bo gdy
        zainstalowa?am DirectX'a 6.1 i gdy komputer potwierdzi? zako?czenie instalacji,
        DirectX wci?˝ twierdzi? ˝e zainstalowana jest ósemka.
        No i tyle...
        Pozdrawia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka