Dodaj do ulubionych

Problem z wyłaczajacym sie komputerem

IP: *.tvgawex.pl 31.08.05, 13:18
od kilku dni po włączeniu komputera, następuje jego samoistne wyłączenie. nie
wiem czy powoduje to jakis wirus, czy moze złe ustawienia. w każdym razie
program antywirusowy nie wykazuje żadnych zanieczyszczeń. po takim wyłączeniu
włączam go ponownie i wtedy pojawia sie komunikat że mam wybrać opcję;
Ostatnie dobre ustawienie, wtedy działa ok. ale nastepne uruchomienie
przebiega tak samo. co mam z tym zrobic by działalo wszystko jak trzeba? Z
GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: wirusik Re: Problem z wyłaczajacym sie komputerem IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 15:17
      zainstaluj sobie NOD32 jest bardzo dobrym programem antywirusowym. Pozatym
      możesz zeskanować sobie sytem SPYBOT-em najprawdopodobniej masz zasyfionego
      kompa kiedyś miałem coś podobnego. Pozdrawiam
      www.dobreprogramy.pl
    • amon-ra Re: Problem z wyłaczajacym sie komputerem 31.08.05, 15:21
      Spróbuj wykorzystać Przywracanie systemu. Zajrzyj też do Dziennika zdarzeń (polecenie eventvwr.msc) i poszukaj w nim komunikatów o błędach.
      • Gość: Mixi Re: Problem z wyłaczajacym sie komputerem IP: *.tvgawex.pl 03.09.05, 07:49
        Wszystkiego próbowałem, ale awaria powtarza się! Zaczynam zastanawiac się czy
        usterka nie wynika z jakis przyczyn technicznych, np awaria, bądź złe działanie
        zasilacza? Jest to możliwe?
        • Gość: niktabc@vp.pl Re: Problem z wyłaczajacym sie komputerem IP: *.toya.net.pl 03.09.05, 18:47
          RAM
          zasilacz
          temperatury
    • Gość: toko Re: Problem z wyłaczajacym sie komputerem IP: *.olsznet.ec.pl 08.09.05, 20:53
      mam dokładnie to samo - wymieniłem już: kartę graficzną, pamięć RAM, CD ROM,
      FDD, kartę sieciową i nic /całe szczęście, że miałem zapasowe ze starego kompa/.
      Pozostaje wymiana płyty głównej lud HDD - ale to już poważny wydatek. A,
      zasilacz sprawdzał fachman w serwisie - i podobno też dobry. System
      przeinstalowany, dysk formatowany, antywirus działa w tle - i kicha - nic nie
      pomaga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka