Dodaj do ulubionych

Problem z DVD-RW

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 11:58
Zakupiłem wczoraj nagrywarkę DVD firmy Sony, model DW-Q28A DL. Jej parametry
zapisu to: 4x DVD+/-R DL, 16xDVD+/-R, 8xDVD+/-RW, 48xCD-R, 24x CD-RW. Mój
problem polega na tym, że płytkę DVD+R 8x nagrywało mi ok. 50 min. Co może
być tego przyczyną? Proszę o pomoc, z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Cmen Re: Problem z DVD-RW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 12:19
      Zapomniałem dodać, że nagrywałem dane w programie Nero 6.6.0.13 i kopiowałem
      film Alcoholem i takie same rezultaty.
      • Gość: Aska Re: Problem z DVD-RW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 18:05
        Może procesor nie daje rady?
        • Gość: niktabc@vp.pl Re: Problem z DVD-RW IP: *.toya.net.pl 06.09.05, 22:08
          po jeden napędy SONY DVDRW = LITEON a to = dno!!!

po 2 - jaki amsz procek?? jaka płyta gfłowna?? czy napęd jest podpiety jako
          SECONDARY MASTER a dysk jako PRIMARY MASTER (tak być powinno)
          • Gość: Cmen Re: Problem z DVD-RW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 23:37
            Procesor AMD Athlon 2000 XP, Płyta ECS K7S5A, DVDRW podpięte na Secondary
            slave, a dysk, z którego nagrywałem na Primary slave jak dobrze pamiętam.
            • Gość: Cmen Re: Problem z DVD-RW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:26
              No pomóżcie co to może być.
              • Gość: niktabc@vp.pl Re: Problem z DVD-RW IP: *.toya.net.pl 08.09.05, 18:59
                mówier dysk z systemem na primary master!!!
                nagrywarkana d
                secondatry master!! w innym ustawuieniu będzie źle
                • Gość: dzizys Re: Problem z DVD-RW IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 08.09.05, 22:20
                  Witam. Wedlug mnie problem nie lezy w samym sprzecie lecz w programach...
                  musisz przejrzec dokladnie opcje Nero, byc moze jest "nielegalny" - sciagany
                  skas i to moze kolidowac z szybkoscia nagrywania ( odczulem to na wlasnej
                  skorze ) Druga sprawa to ilosc uruchomionych programow na dysku - ja zwykle jak
                  cos nagrywam to wylaczam co sie da zeby nie bylo zadnych przerw - nawet jak cos
                  sciagam z sieci, profilaktyka nie zaszkodzi. Trzecia sprawa to "odpowiednie
                  nagrywanie danych" - chodzi o to zeby nagrywac w jak naprostrzy sposob tzn np
                  jak nagrywasz mp3 to nie klikaj w nero nagraj mp3 bo wtedy program jakos to
                  inaczej wczytuje i trwa to w nieskonczonosc...mam nadzieje, ze kumasz -
                  cokolwiek nagrywasz uzywaj opcji "nagraj dane na dysk", nagra sie przeciez tak
                  samo. Mam nadzieje ze jakos pomoglem... oczywiscie moze byc tez to jakis
                  konflikt sprzetowy ale sprawdz kazda rade i pomysl zanim zaczniesz majstrowac
                  bezposrednio przy sprzecie ( nawet blache sprawy moga powodowac problemy )
                  Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka