Dodaj do ulubionych

WinME a obsługa USB

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.05, 13:57
Mam tu napęd pendrive, do którego producent nie dostarczył sterów. Działa
bezproblemowo w Linuksie, ale moja dziewczyna ma u siebie Win98 i raczej nie
przesiądzie się na na Linuksa. Myślę nad tym, żeby zainstalować jej WinME, bo
mam ten system, chociaż nigdy go nie używałem, ale pytanie: czy tam też nie
będzie problemów z usb ?
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin_ktos Re: WinME a obsługa USB IP: *.pronet.lublin.pl 12.09.05, 14:52
      Windows ME obsługuje już urządzenia pendrive. Przynajmniej te kilka jakich używałem.
    • Gość: ' Re: WinME a obsługa USB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 15:21
      Będzie działać jak zainstalujesz programik który rozpozna pendriva jako dysk.
      Programik taki powinien być dostarczony przez producenta urządzenia.

WinME i Win98 nie ma takich właściwości jak XP i po włożeniu pendriva nie
      będzie widział go jako nośnik pamięci :(

A o tym żeby USB było w trybie 2.0 to oczywiste,że musi płyta główna obsługiwać
      ten tryb i w dodatku muszą być zainstalowane sterowniki USB 2.0 - najlepiej ze
      strony producenta płyty głównej.

• Gość: marcin_ktos Re: WinME a obsługa USB IP: *.pronet.lublin.pl 12.09.05, 15:28
        Nie. Windows począwszy od wersji ME potrafi rozpoznać urządzenie typu "masowy
        dysk magazynujący USB". Nie potrzeba sterowników dla tych systemów.

Przynajmniej mój aparat oraz MP3 które są jako dyski przedstawiają to rozpoznał.
    • Gość: King z Ton Re: WinME a obsługa USB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 15:29
      Jak masz pendriva np. KINGSTON to na Windows ME sobie go nie poużywasz :)

Firma nie oferuje sterowników do swoich pendrivuf dla tego systemu !

• Gość: ja Re: WinME a obsługa USB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 17:02
        >Jak masz pendriva np. KINGSTON to na Windows ME sobie go nie poużywasz :)
        >
        > Firma nie oferuje sterowników do swoich pendrivuf dla tego systemu !

ME to taki Win98 z funkcjami które pojawiły się potem w XP
        urządzenia USB obsługuje i żadnych sterowników nie potrzebuje
        • Gość: King z Ton Re: WinME a obsługa USB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 18:46
          Gość portalu: ja napisał(a):

> >Jak masz pendriva np. KINGSTON to na Windows ME sobie go nie poużywasz :)
          > >
          > > Firma nie oferuje sterowników do swoich pendrivuf dla tego systemu !
          >

Co więcej - z systemem Windows ME pendrivy słynnej firmy KINGSTON nie będą
          działały w ogóle :)

Ale takie drobiazgi trzeba wiedzieć PRZED zakupem pendriva ;)

• Gość: Basior Re: WinME a obsługa USB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.05, 22:38
            Hehe, to nie jest Kingston :]

Dzięki wszystkim za odp.; za parę dni zainstaluję tego ME i zobaczymy...
            • Gość: King z Ton Re: WinME a obsługa USB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 07:06
              I Twoje szczęście, że to nie KINGSTON :)

Nie wiem z jakiej przyczyny nie wspierają systemu Windows ME...ale TAK JEST !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka