Gość: Lae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 23:20 Hello! Mam takie pytanie (laika, może naiwne): czy da się dwa kompy połączyć przez porty USB? Zamiast sieciówki, tak żeby net można było podzielić (neo). Dzięki za odp. Lae Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: T-800 Re: 2 kompy przez USB IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.09.05, 23:27 Połączyć się da (trzeba mieć specjalny kabel). Czy będzie na tym działał net - nie wiem (ale moim zdaniem powienien). Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: 2 kompy przez USB 15.09.05, 09:10 ja łączyłem i net nie działał (ale ja laik jestem więc moze specowi by działał) Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: 2 kompy przez USB IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.09.05, 09:27 Chociażby z tego opisu www.idg.pl/news/72770.html wynika, że powinno działać. Link Zgłoś
Gość: ja Re: 2 kompy przez USB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:20 tak, da się podłączyć dwa komputery poprzez USB, ale jest to droższe (ok.60 PLN za kabel) od kart sieciowych (kabel za 10 PLN + ew. karty od 5 PLN używane, ale dziś prawie każdy komp ma sieciówkę) i ma wadę (kabel max.5 m) nie, nie da się w ten sposób podzielić "neta" , można tylko udostępnić połączenie czyli posiada to wszystkie wady i zalety sieciówki (udostępniający komputer musi być włączony itp.) Link Zgłoś