olkademolka6 17.09.05, 17:28 pomozcie mi!!!nie wiem jak sciagnac polski program do sciagania MP3 i nie wiem tez jak sie to robi, licze na wasza pomoc :*:*:* Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: akodo Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP IP: 194.150.97.* 17.09.05, 18:34 Ale o co Ci chodzi? Co to znaczy polski program? Choćby Emule ma polską wersję językową, o to chodzi? Link Zgłoś
olkademolka6 Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 18.09.05, 18:14 potrzebuje konkretnej stronki i dalszych podpowiedzi Link Zgłoś
neder Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 18.09.05, 18:17 hmm ale stronki z czym? wejdź na polską stronę emule i ściągnij. Link Zgłoś
diabel-tasmanski Porównianie sieci i kientów 22.09.05, 11:45 p2p.info.pl/mod-subjects-viewpage-pageid-175.phtml p2p.info.pl/htmlp-14.phtml Link Zgłoś
alex2222 Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 18.09.05, 23:15 www.emule-project.net/home/perl/general.cgi?l=20&rm=download oczywiście wiesz że to nielegalne?:-) Link Zgłoś
Gość: sw Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:56 Przestępstwem jest tylko udostępnianie danych do których nie ma się praw autorskich. Samo ściąganie ich jest dozwolonym użytkiem sprzętu komputerowego, za który to użytek płacimy odpowiednią sumę ZAIKS-owi w cenie sprzętu - analogicznie jest z magnetowidem, można na niego nagrywać odbierane programy, ale nie można ich rozprowadzać. Nie jest też przestępstwem wykonanie kopii od znajomego, o ile on się na to nie zgadza (jak się zgadza to już popełnia on paserstwo). Link Zgłoś
alex2222 Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 19.09.05, 15:47 bardzo to pokrętne,nie wiem czy udowodniłbyś to w sądzie... Link Zgłoś
Gość: sw Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 00:37 Tak po prostu już jest w polskim prawie i sądy się z tym zgadzają. Nie ma przestępstwa polegającego po prostu na wejściu w posiadanie dzieła bez praw autorskich. Jest to przestępstwem tylko wtedy, gdy odnosi się z tego korzyść majątkową (a sam fakt, że się nie wydało pieniędzy na dzieło nią jeszcze nie jest, bo wówczas nigdy by nie znalazły zastosowania normy mówiące o "dozwolonym użytku", podczas gdy dyrektywy interpretacji nakazują zakładać,iż ustawodawca jest nieomylny i nie stworzył przepisów, które nigdy nie bywają stosowane). Link Zgłoś
Gość: sw Re: A o paserstwie slyszales? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 22:37 Paserstwo to nabycie, przyjęcie lub ukrywanie rzeczy pochodzącej z przestępstwa, ale nie samodzielne wytwarzanie takiej rzeczy (a to zachodzi gdy samemu, bez wiedzy drugiej osoby, kopiujemy dzieło będące w jej posiadaniu). Link Zgłoś
Gość: G. Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 10:19 > Przestępstwem jest tylko udostępnianie danych do których nie ma się praw > autorskich. Co nie znaczy, że ich właściciel nie może Cię pozwać o odszkodowanie. Link Zgłoś
Gość: sw Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:45 Nie ma odszkodowania bez szkody, a gdy ściągasz dzieło dla siebie nie odnosząc korzyści majątkowej to generalnie nie powstaje szkoda. Link Zgłoś
Gość: balbina Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP IP: *.west.biz.rr.com 19.09.05, 11:45 Po polsku? trudno znalesc cos lepszego, ustaw jezyk na Polski! unc.dl.sourceforge.net/sourceforge/shareaza/Shareaza_2.2.0.0.exe shareaza.sourceforge.net/ Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 22.09.05, 11:28 proponuje sharezare obsługuje sieci gnutella2 , gnutella , edonkey2000 gnutella2 jest bardzo wydajna niewielką siecią - szybkie tansfery krótkie oczekiwania na rozpocvzęćie ściagania. Czsami jest problem z naprawde mało popularnymi plikami gnutella - nie jest tak szybka jak gnutella2 ale jest wieksza edonkey - olbrzymia siec, bardzo wolna w porówaniu z gnutellą, długo czeka sie na rozpoczecie sciągania transfery marne. a teraz najfajneijsza sprawa sharezary - fragmeny tego samego pliky mogą zostać pobrane z róznych sieci i złaczone. Z moich doświadczeń wynika że większosc plików jest pobierana z gnutelli2. Żadkie pliki są pobierane ze wszystkch sieci, lub z edonkey2000 Nie trzeba mieć gigabajtów śmieci na dysku żeby mozna było ściagać program ma polski interfejs shareaza.sourceforge.net/ Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 22.09.05, 11:30 a zapomniałem dodać. Z bittorneta też sia da ściągnąć Link Zgłoś
wlk.brytania Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 22.09.05, 16:30 czy sciaganie muzyki jest bezpieczne w kontekscie wirusow i innego syfu ? Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 22.09.05, 17:01 Sciaganie muzyki jest bezpieczne w kontekście wirusów. Natomiast z innym syfem ( przypuszcamże chodzi ci o techmiki szpiegujące) to zależy od klienta p2p. Niektóre kienty sa napakowane syfem do oporu, inne mniej, jeszcze inne wcale go nie mają. Link Zgłoś
Gość: TINA36 Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 10:14 epliki.info/download.php?fid=18 wejdz na ta stronke i przeczytaj jak działa ten program,czytaj**** OPIS PLIKU ja mam i polecam innym. Pozdrowienia Link Zgłoś
neder Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 23.09.05, 10:17 bearshare w wersji darmowej zawiera spyware. Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 23.09.05, 11:26 tylko gnutella ? Troche mało. Link Zgłoś
amavel Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 23.09.05, 12:57 potwierdzam TYLKO SHAREAZA. probowalem kazaa emule imesha bearsheara i w porownaniu do shareazy wszystkie sie chowaja. dzieki za link Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 23.09.05, 13:10 Wiem sam używam i jest aprawde dobra. Probowalem jeszcze mldonkey - więcej sieci obsluguje ale jak na razie nie udało mi sie sprawdzic czy jest mozliwe ściaganie tego samego pliku ze wszystkich obsługiwanych sieci. Może to dlatego że uzywalem natywnego interfejsu użytkownika (w przergladarce na backloopie) a tam trudno to jakos wyłapać jak wymusić ściaganie z rożnych sieci. Moze na dodatkowym GUI będzie lepiej. ale tem program jest po angielsku . Link Zgłoś