Dodaj do ulubionych

potrzebuje polskiego programu do sciagania MP3!!!!

17.09.05, 17:28
pomozcie mi!!!nie wiem jak sciagnac polski program do sciagania MP3 i nie
wiem tez jak sie to robi, licze na wasza pomoc :*:*:*
Obserwuj wątek
    • Gość: akodo Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP IP: 194.150.97.* 17.09.05, 18:34
      Ale o co Ci chodzi? Co to znaczy polski program? Choćby Emule ma polską wersję
      językową, o to chodzi?
      • olkademolka6 Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 18.09.05, 18:14
        potrzebuje konkretnej stronki i dalszych podpowiedzi
        • neder Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 18.09.05, 18:17
          hmm ale stronki z czym? wejdź na polską stronę emule i ściągnij.
        • diabel-tasmanski Porównianie sieci i kientów 22.09.05, 11:45
          p2p.info.pl/mod-subjects-viewpage-pageid-175.phtml
          p2p.info.pl/htmlp-14.phtml
    • alex2222 Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 18.09.05, 23:15
      www.emule-project.net/home/perl/general.cgi?l=20&rm=download
      oczywiście wiesz że to nielegalne?:-)
      • Gość: sw Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:56
        Przestępstwem jest tylko udostępnianie danych do których nie ma się praw
        autorskich. Samo ściąganie ich jest dozwolonym użytkiem sprzętu komputerowego,
        za który to użytek płacimy odpowiednią sumę ZAIKS-owi w cenie sprzętu -
        analogicznie jest z magnetowidem, można na niego nagrywać odbierane programy,
        ale nie można ich rozprowadzać. Nie jest też przestępstwem wykonanie kopii od
        znajomego, o ile on się na to nie zgadza (jak się zgadza to już popełnia on
        paserstwo).
        • alex2222 Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 19.09.05, 15:47
          bardzo to pokrętne,nie wiem czy udowodniłbyś to w sądzie...
          • Gość: sw Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 00:37
            Tak po prostu już jest w polskim prawie i sądy się z tym zgadzają. Nie ma
            przestępstwa polegającego po prostu na wejściu w posiadanie dzieła bez praw
            autorskich. Jest to przestępstwem tylko wtedy, gdy odnosi się z tego korzyść
            majątkową (a sam fakt, że się nie wydało pieniędzy na dzieło nią jeszcze nie
            jest, bo wówczas nigdy by nie znalazły zastosowania normy mówiące o "dozwolonym
            użytku", podczas gdy dyrektywy interpretacji nakazują zakładać,iż ustawodawca
            jest nieomylny i nie stworzył przepisów, które nigdy nie bywają stosowane).
            • Gość: Reader A o paserstwie slyszales? IP: *.ericsson.net 23.09.05, 10:41
              • Gość: sw Re: A o paserstwie slyszales? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 22:37
                Paserstwo to nabycie, przyjęcie lub ukrywanie rzeczy pochodzącej z przestępstwa, ale nie samodzielne wytwarzanie takiej rzeczy (a to zachodzi gdy samemu, bez wiedzy drugiej osoby, kopiujemy dzieło będące w jej posiadaniu).
        • Gość: G. Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 10:19
          > Przestępstwem jest tylko udostępnianie danych do których nie ma się praw
          > autorskich.

Co nie znaczy, że ich właściciel nie może Cię pozwać o odszkodowanie.
          • Gość: sw Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:45
            Nie ma odszkodowania bez szkody, a gdy ściągasz dzieło dla siebie nie odnosząc korzyści majątkowej to generalnie nie powstaje szkoda.
    • Gość: balbina Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP IP: *.west.biz.rr.com 19.09.05, 11:45
      Po polsku? trudno znalesc cos lepszego, ustaw jezyk na Polski!

unc.dl.sourceforge.net/sourceforge/shareaza/Shareaza_2.2.0.0.exe
      shareaza.sourceforge.net/
    • diabel-tasmanski Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 22.09.05, 11:28
      proponuje sharezare

obsługuje sieci
      gnutella2 , gnutella , edonkey2000

gnutella2 jest bardzo wydajna niewielką siecią - szybkie tansfery krótkie
      oczekiwania na rozpocvzęćie ściagania. Czsami jest problem z naprawde mało
      popularnymi plikami
      gnutella - nie jest tak szybka jak gnutella2 ale jest wieksza
      edonkey - olbrzymia siec, bardzo wolna w porówaniu z gnutellą, długo czeka sie
      na rozpoczecie sciągania transfery marne.

a teraz najfajneijsza sprawa sharezary - fragmeny tego samego pliky mogą zostać
      pobrane z róznych sieci i złaczone.

Z moich doświadczeń wynika że większosc plików jest pobierana z gnutelli2.
      Żadkie pliki są pobierane ze wszystkch sieci, lub z edonkey2000
      Nie trzeba mieć gigabajtów śmieci na dysku żeby mozna było ściagać
      program ma polski interfejs

shareaza.sourceforge.net/
      • diabel-tasmanski Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 22.09.05, 11:30
        a zapomniałem dodać.
        Z bittorneta też sia da ściągnąć
        • wlk.brytania Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 22.09.05, 16:30
          czy sciaganie muzyki jest bezpieczne w kontekscie wirusow i innego syfu ?
          • diabel-tasmanski Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 22.09.05, 17:01
            Sciaganie muzyki jest bezpieczne w kontekście wirusów.
            Natomiast z innym syfem ( przypuszcamże chodzi ci o techmiki szpiegujące) to
            zależy od klienta p2p. Niektóre kienty sa napakowane syfem do oporu, inne mniej,
            jeszcze inne wcale go nie mają.
    • Gość: TINA36 Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 10:14
      epliki.info/download.php?fid=18 wejdz na ta stronke i przeczytaj jak
      działa ten program,czytaj**** OPIS PLIKU ja mam i polecam innym. Pozdrowienia
      • neder Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 23.09.05, 10:17
        bearshare w wersji darmowej zawiera spyware.
      • diabel-tasmanski Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 23.09.05, 11:26
        tylko gnutella ? Troche mało.
        • amavel Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 23.09.05, 12:57
          potwierdzam TYLKO SHAREAZA. probowalem kazaa emule imesha bearsheara i w
          porownaniu do shareazy wszystkie sie chowaja.

dzieki za link
          • diabel-tasmanski Re: potrzebuje polskiego programu do sciagania MP 23.09.05, 13:10
            Wiem sam używam i jest aprawde dobra.

Probowalem jeszcze mldonkey - więcej sieci obsluguje
            ale jak na razie nie udało mi sie sprawdzic czy jest mozliwe ściaganie tego
            samego pliku ze wszystkich obsługiwanych sieci. Może to dlatego że uzywalem
            natywnego interfejsu użytkownika (w przergladarce na backloopie) a tam trudno
            to jakos wyłapać jak wymusić ściaganie z rożnych sieci.
            Moze na dodatkowym GUI będzie lepiej. ale tem program jest po angielsku .

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka