Dodaj do ulubionych

Drukarka HP 610C

IP: *.isp.tvkg.net 20.09.05, 11:32
Witam
Kłopot z drukarką HP 610C.Pod windows 98 chodziła jak burza.Mam teraz windows
XP i drukarka bardzo znacznie spowolniała,"cuduje"-jedną stronę drukuje na
dwóch kartkach.Co robić? Czy jest jakiś sterownik pod windows XP do tych
drukarek?Proszę o poradę fachowców.Dziękuję. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: jap Re: Drukarka HP 610C IP: 195.136.36.* 20.09.05, 12:49
      Gość portalu: Czesław napisał(a):

> Czy jest jakiś sterownik pod windows XP do tych
      > drukarek?

Chyba nie: tiny.pl/q4qw
      Jeśli ten sterownik, który ma XP nie pasuje, to masz kłopot.
      • Gość: dzizys Re: Drukarka HP 610C IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 20.09.05, 13:16
        Witam. Zobacz w ustawieniach drukarki, tam moze lezec problem - przynajmniej u
        mnie tak bylo. Sterownik raczej jest dobry jezeli w ogole drukuje... moze
        jeszcze chodzic o sama drukarke, odpal na innym systemie i zobacz czy chodzi (
        nie wiem ile czasu temu przeszedles na XP ). Pozdrawiam
        • Gość: Czesław Re: Drukarka HP 610C IP: *.isp.tvkg.net 21.09.05, 11:16
          Dzięki za informacje.Sterownika pod XP nie ma. Będę szukał przyczny w samej
          drukarce.Może się uda jak nie zepsuję :-).Pozdrowienia.
          • Gość: caroll Re: Drukarka HP 610C IP: *.toya.net.pl 21.09.05, 11:55
            Spróbuj podłączyć drukarkę pod USB (ja mam HP 950C i oryginalnie nie ma
            połączenia USB), poszukaj i ściągnij sterowniki odpowiadajace drukarce.
            • Gość: caroll Re: Drukarka HP 610C IP: *.toya.net.pl 21.09.05, 12:41
              Na jednym z anglojęzycznych forów radzono, by w tej sytuacji(braku sterowników
              do 910C) zastosowac sterowniki do 500C. Nie pytaj mnie, dlaczego. Spróbować możesz.

h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?dlc=pl&tool=softwareCategory&lc=en&product=58058&cc=pl&os=228
              • Gość: caroll Re: Drukarka HP 610C IP: *.toya.net.pl 21.09.05, 12:47
                Sorry, coś mi się wersje pokićkały. Z 610 zrobiło się 910.

ODSZCZEKUJĘ POPRZEDNI POST!!!
    • Gość: s. Re: Drukarka HP 610C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 20:46
      Możesz ściągnąć sterowniki ze strony HP POLSKA. Stronę możesz znaleźć wpisując
      HP POLSKA w googlach. Jak już wejdziesz na stronę główną wybierz
      opcję "wsparcie i pomoc techniczna" , tam wpiszesz typ drukarki i będziesz mógł
      ściągnac sterowniki
    • Gość: blazej Re: Drukarka HP 610C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:36
      Ja mam inny problem z ta drukarka mianowicie.
      Pare lat drukarka stała nieuzywana az w koncu odkurzylem ja kupilem tusz
      zalozylem daje drukuj i nic wyminilem kabel tamten był uszkodzony lekko daje
      drukuj zaczyna brać papier i staje i koniec nic nie robi nawet nie drukuje nic
      poprostu staje.
      Po wylaczeniu pusty papier sie przewija iwwychodzi
      ma ktos jakies pomysły??system XP
      na starszym systemie ME pojawia sie komunikat ze niema polaczenia miedzy kompem
      a drukarka ze drukarka nie odpowiada.Tam sa zaisntalowane orginalne sterowniki
      z płytki
      • Gość: mumiaczek Re: Drukarka HP 610C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 21:51
        Od kilku dni mam to samo. Ta sama drukarka, ten sam system. Wszystko
        poinstalowałam jeszcze raz, łącznie z upgradem sterowników. Nic już nie pomaga.
        Ratujcie!!!!
        • m.gregor Re: Drukarka HP 610C 25.10.05, 22:04
          A jak jest ustawiony port LPT w biosie? ECP/EPP czy moze SPP albo Normal?
          Ustawcie na ECP/EPP i powinno byc ok.
          • Gość: mumiaczek Re: Drukarka HP 610C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 23:24
            Zmieniłam port w BIOS-ie tak jak radziłeś, ale to dalej nic nie pomaga.
            Komputer znalazł drukarkę i ją ponownie zainstalował, tylko na darmo. W dalszym
            ciągu wciąga kartkę a w okienku drukarki pokazuje się błąd wydruku. Na drukarce
            miga pomarańczowa dioda. Może masz Ty, albo ktokolwiek inny jakiś pomysł, gdzie
            jeszcze można poszukać? P.S. Do tej pory tzn. przez rok czasu drukarka działała
            u mnie bez zarzutu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka