Gość: Spike IP: 195.116.26.* 27.06.01, 00:00 Proszę powiedzieć mi czy warto skorzystać z promocji tepsy i przejść na ISDN. Dzięki. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jerryman Re: Przejście na ISDN IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 21:20 Jeżeli nie masz modemu, i nie planujesz zakupu SDI (lub nie masz możliwości)to jest to dobra oferta. Telefon bezprzewodowy + modem ISDN za 390 zł to bardzo tano (IMHO) więc jeżeli stawiasz na dostęp komutowany to polecam (choć sam czekam na SDI) Link Zgłoś
yoric A czy masz wybór? 19.07.01, 23:47 W naszym kraju masz możliwość korzystania z Netu praktycznie jedynie za pośrednictwem Złodziei S.A. Link Zgłoś
Gość: Sirion A po co? IP: 195.164.207.* 31.08.01, 20:45 Tak naprawde to ISDN to tylko typ transmisji danych pomiedzy centralami telefonicznymi, w zaden sposob nie wplywa na transfer danych. Testowalem to i szczerze mowiac podobaly mi sie w tym tylko rownolegle linie telefoniczne. Kup sobie lepiej lepszy modem. Link Zgłoś
Gość: jurkur Re: A po co? IP: *.adm.uj.edu.pl 05.09.01, 12:20 Po co? A na przykład po: - dwukrotnie szybsza transmisja w pojedynczym kanale (64 k/s bez kompresji) - możliwość łączenia kanałow - 128 k/s (płaci się wtedy za 2) - możliwość rozmowy przez telefon podczas połączenia z internetem (2 kanały) - szybsze łączenie (osobny kanał sygnalizacyjny) - dodatkowe usługi często nie oferowane przez centrale analogowe a będące częścią standartu ISDN - usługa stałej łączności w kanale D (w Polsce jeszcze nie występuje) za niewielką opłatę (na nasze to będzie 10-20zł), przydatna do wolnej transmisji danych (email,ICQ, itd.) A wszystko to za abonament niewiele większy niż w telefonii analogowej. > .... Kup > sobie lepiej lepszy modem. Nawet na najlepszym modemie nie wyciągniesz 64 k/s Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: A po co? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.09.01, 16:50 Ja korzystam z ISDN w Dialogu (Telefonia Lokalna S.A) Place na miesiac jakies 80 zl brutton abonamentu. Moge korzystac z 2 kanalow jednoczesnie (bez dodatkowych oplat) i jest ok. Link Zgłoś