Dodaj do ulubionych

jak obrocic obraz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:56
filmiku nakreconego aparatem cyfrowym?aparat trzymany byl pionowo i na kompie
mam obraz przekrecony pod katem 90 stopni- meczy mnie ogladanie z przekrecona
glowa.co robic?
Obserwuj wątek
    • Gość: kika Re: jak obrocic obraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 22:37
      pomoooocy!!!
      • Gość: dzizys Re: jak obrocic obraz IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 21.09.05, 22:42
        Witam. Powiedzialbym ze moznaby przekrecic monitor :D generalnie jako takiego
        rozwiazania nie widze...jakby to bylo zdjecie to zaden problem ale film to nie
        wiadomo... nie wiem w ogole w jakim formacie ten film jest...moze da sie cos
        zrobic w windows media player video maker czy cos takiego ( albo movie maker ) -
        byc moze tak jest taka opcja. Musisz pokombinowac. Pozdrawiam
        • Gość: kika Re: jak obrocic obraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 20:39
          no kombinuje kombinuje i nic:( chyba pozostanie mi przekrecic ten monitor:(
          poradzi ktos cos?
          • Gość: akodo Re: jak obrocic obraz IP: 194.150.97.* 23.09.05, 22:08
            A jak próbowałeś i się nie udało???????? KAŻDY program graficzny oferuje
            funkcję odwracania obrazu, nawet dostarczane z Windowsem (z innymi systemami
            operacyjnymi sądzę że też) albo z aparatem cyfrowym. Podpowiem gdybyś miał
            program w wersji angielskiej szukaj funkcji rotate
    • Gość: mmx Re: jak obrocic obraz IP: *.acn.waw.pl 23.09.05, 22:19
      virtualdub.sourceforge.net/
      ... posiada filtr 'rotate' umozliwiajacy dowolny obrot filmu.
    • Gość: Niuniek Re: jak obrocic obraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 18:36
      Gość portalu: kika napisał(a):

> filmiku nakreconego aparatem cyfrowym?aparat trzymany byl pionowo i na kompie
      > mam obraz przekrecony pod katem 90 stopni- meczy mnie ogladanie z przekrecona
      > glowa.co robic?

Niuniu !

Przecież w systemie WINDOWS jest taki programik zwany PAINT i tam obrócisz
      fotkę bez problemu :)

Nawet nie wiesz pewnie, że masz taki program w komputerze od chwili
      zainstalowania systemu :(
      • Gość: Detonator3000 Re: jak obrocic obraz IP: *.play-internet.pl 13.06.13, 16:42
        filmik w paincie obroci baranie?
    • Gość: a może... Re: jak obrocic obraz IP: *.21.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 13.06.13, 16:46
      .. oglądać w pozycji horyzontalnej.
      • Gość: ? Re: jak obrocic obraz IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 19:23
        Uffffff...
        Na szczęście mam monitor tzw. pivot.
        Obróce se.
        • marex59 Re: jak obrocic obraz 14.06.13, 07:19
          Programy do obróbki video mają opcję odwracania obrazu np. Pinnacle video studio , Corel video studio , Ulead video studio.
    • Gość: Laptopowiec Re: jak obrocic obraz IP: *.toya.net.pl 14.06.13, 08:57
      Ja używałem tego:
      www.dvdvideosoft.com/pl/products/dvd/Free-Video-Flip-and-Rotate.htm
      prosty, darmowy i działa :-)
      • Gość: Kasia Re: jak obrocic obraz IP: *.14-1.cable.virginm.net 03.01.14, 18:17
        Dziękuję, mnie też się przydało :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka