Dodaj do ulubionych

Czy potrzebóje zasilacza 350W

23.10.05, 15:53
Dostałem płyte główną MSI K7N2 Delta2-FSR i mam zasilacz 300W a w instrukcji piszą ,że zalecany jest 350W i niewiem czy kupić nowy bo komp się nie odpala.
Mam procesor Sempron 2200+ FSB 166, 256 RAM DDR i GeForce 2 MX 400 64MB.
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: Czy potrzebóje zasilacza 350W IP: *.acn.waw.pl 23.10.05, 16:33
      Zalecenia to zalecenia - konieczna moc zasilacza zależy przecież od sprzętu
      (jak włożysz jakąś mocną grafikę, kilka dysków etc. to i 400W będzie mało...).
      Z drugiej strony, miałem podobny sprzęt (tylko że na Athlonie 1600+, do tego
      tyle samo pamięci, ta sama grafika i chodziło to-to na jakimś nędznym Feel'u
      300W - może u ciebie coś już się spaliło i dlatego komputer nie rusza (bo, jak
      rozumiem, jest zupełnie martwy, tzn. nie kręcą się wiatraki, nie słychać
      zasilacza, dysków, nic) - w razie ciszy stawiałbym na zasilacz.
      • bartekm76 Re: Czy potrzebóje zasilacza 350W 23.10.05, 17:48
        sprawdz cz Twoj zasilacz ma dodatkowe zasilanie na 12V (o ile pamietam). MSI ma
        oprocz 20-to pinowego gniazda zasilania jeszcze jedno . jesli nie jest ono
        podpiete to MB nie wystartuje
        • Gość: Kombinator Re: Czy potrzebóje zasilacza 350W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 17:53
          bartekm76 napisał:

> sprawdz cz Twoj zasilacz ma dodatkowe zasilanie na 12V (o ile pamietam). MSI
          ma
          >
          > oprocz 20-to pinowego gniazda zasilania jeszcze jedno . jesli nie jest ono
          > podpiete to MB nie wystartuje

DOBRZE kombinujesz !
          Tylko jak już nie było to 12V do tej pory podłączone to albo procesor albo sama
          płyta jest już do wyrzucenia - albo będzie w najbliższym czasie :(
          • plebania Re: Czy potrzebóje zasilacza 350W 24.10.05, 13:36
            Dlaczego mogło by być coś do wyrzucenia? Wiatraczki się kręciły a zasilacz będe musiał wymienić bo ten co mam aktualnie niema kabla 12V.
            • m.gregor Re: Czy potrzebóje zasilacza 350W 24.10.05, 13:43
              To ze wiatraczki sie krecily oznacza tylko ze na plyte podawane jest napiecie
              +12V. I tyle...A reszta mogla odejsc do krainy wiecznych lowow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka