Dodaj do ulubionych

Gadżety na pulpit [polecam]

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.10.05, 21:03
Polecam miłośnikom bajerów wszelakich gadżety na pulpit typu kalendarz,
pogoda, zegar, poziom zużycia procesora i co tylko do głowy przyjdzie. ;-)

System/"program główny": www.konfabulator.com
Gadżety do pobrania: www.widgetgallery.com
Obserwuj wątek
    • Gość: T-800 Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.10.05, 22:11
      Przykładowe gadżety (tzw. widgety) na pulpicie:
      img95.imageshack.us/img95/5545/beztytulu4qy.jpg
      • Gość: kazim Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 22:28
        ja tam wole Samurize

www.samurize.com
        • Gość: kazim Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 22:29
          przykladowe pulpity
          www.samurize.com/modules/myalbum/
      • neder Re: Gadżety na pulpit [polecam] 31.10.05, 09:53
        ja mam tyle śmieci na pulpicie, że wszystko by się jeszcze bardziej zlało w jedno;)

T-800, ten pulpit trochę nam mówi o Tobie ;)
        • Gość: T-800 Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.10.05, 10:59
          Pulpit został nieco tuningowany w celach prezentacyjnych. ;-)
          • neder Re: Gadżety na pulpit [polecam] 31.10.05, 12:08
            haha a ta dziewuszka form Warsaw to wie, żeś ją wystawil na widok publiczny? ;P
            • gray Re: Gadżety na pulpit [polecam] 31.10.05, 12:21

i co to za narady z mgregorem? :>
              • neder Re: Gadżety na pulpit [polecam] 31.10.05, 12:23
                to była druga rzecz o którą chciałam spytać ;D
                • Gość: T-800 Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.10.05, 12:25
                  m.gregor pytał, co to za dziewczyna na fotce, he, he, he.
          • Gość: karol.partniak Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:49
            ale przydki jest , nawalone na nim az do przesady.. zero estetyki
            • neder Re: Gadżety na pulpit [polecam] 31.10.05, 14:58
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=31232207&a=31250317
              • Gość: kazim Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 08:50
                no i co z tego, jak juz cos robic to ladnie... to jakie konfabulator ma obiekty
                to ja sobie moge zobaczyc najego stronie domowej...
                slowa "tuning" i "przentacja" nie pasuja to tego screena.
                • Gość: T-800 Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.11.05, 10:51
                  Ty to masz problemy...
                  • byfauch Re: Gadżety na pulpit [polecam] 01.11.05, 11:33
                    Gość portalu: T-800 napisał(a):

> Ty to masz problemy...

Nie mam żadnych problemów.
                    Nie miałem zamiaru uprawiać tutaj krytykanctwa. Po prostu wyraziłem swoje
                    podejście do tematu.
                    Nie wypełniam żadnej misji. :)))
                    • neder Re: Gadżety na pulpit [polecam] 01.11.05, 12:09
                      > byfauch napisał:

> Gość portalu: T-800 napisał(a):
                      >
                      > > Ty to masz problemy...
                      >
                      > Nie mam żadnych problemów.
                      > Nie miałem zamiaru uprawiać tutaj krytykanctwa. Po prostu wyraziłem swoje
                      > podejście do tematu.
                      > Nie wypełniam żadnej misji. :)))

Ty jesteś kazim? ;P
                      • byfauch Re: Gadżety na pulpit [polecam] 01.11.05, 12:21
                        neder napisała:
                        > Ty jesteś kazim? ;P

Raczej nie.
                        On nadaje z Polski.
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=31250073&a=31259609

• Gość: kazim Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 09:00
                www.samurize.com/modules/myalbum/photo.php?lid=1715
                tutaj mozna powiedziec ze pulpit jest poddany tuningowi...
                • byfauch Re: Gadżety na pulpit [polecam] 01.11.05, 09:19
                  Do tego upiększania pulpitu mam tu pasujący cytat:

".. Ów sławny ołtarz polowy pochodził z żydowskiej firmy "Moritz Mahler" w
                  Wiedniu, która wyrabiała wszelkie możliwe przedmioty kultu i dewocjonalia, jak
                  różańce, obrazki świętych, itp. Składał się on z trzech części i był bogato
                  złocony sztucznym złotem, słowem, z wierzchu tylko pozłacany niczym chwała
                  całego Kościoła Świętego.
                  Bez bujnej fantazji nie można było odgadnąć, co przedstawiają obrazy namalowane
                  na trzech częściach ołtarza. Pewne jest tylko to, że był to ołtarz, którego
                  mogliby używać równie dobrze poganie z dorzecza Zambezi, jak i szamani Buriatów
                  i Mongołów. Namalowany krzyczącymi barwami wyglądał z daleka jak kolorowe
                  tablice przeznaczone do badania daltonizmu u kandydatów do służby kolejowej.
                  Wyróżniała się tam jedna figura. Był to jakiś nagi człowiek z aureolą nad głową
                  i ciałem koloru zielonkawego jak gęsi kuper, kiedy jest w rozkładzie i zalatuje.
                  Temu świętemu nikt krzywdy nie czynił Przeciwnie po obu stronach otoczony był
                  jakimiś skrzydlatymi stworami, które miały przedstawiać aniołów. Widz miał
                  wrażenie, że ten święty mąż ryczy ze zgrozy nad społeczeństwem, które go otacza.
                  Anioły wyglądały na straszydła z bajek, coś tak jak uskrzydlony kot, czy też
                  bestie apokaliptyczne. Przeciwstawieniem tego obrau był obraz mający
                  przedstawiać Trójcę Świętą. Jeśli chodzi o gołębicę, to malarz nie mógł sprawy
                  za bardzo pokpić. Namalował jakiegoś ptaka, który mógł być równie dobrze
                  gołębicą, jak też kwoką z rasy białych wyandottów.
                  Za to Bóg Ojciec wyglądał jak zbój z Dzikiego Zachodu, taki, jakich się widuje w
                  filmach kowbojskich. Syn Boży był natomiast przeciwstawieniem tamtego; młody,
                  wesoły mężczyna z pięknym brzuszkiem, przysłonięty czymś w rodzaju majteczek
                  kąpielowych. Robił wrażenie sportowca. Krzyż trzymał z taką gracją, jakby to
                  była rakieta tenisowa.
                  Z daleka wszystko zlewało się w jedną całość i miało się wrażenie, że obraz
                  przedstawia pociąg wjeżdżający na stację. "

Ale oczywiście "de gustibus"...
      • Gość: gosia Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 19:36
        chciałam zegar na pulpit ale nie mogę otworzyć:((Chyba muszę mieć jakiś
        specjalny program ale jaki pomocy
      • Gość: haynuvka design Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 19:41

> Przykładowe gadżety (tzw. widgety) na pulpicie:
        > img95.imageshack.us/img95/5545/beztytulu4qy.jpg

A co ty masz wspólnego z Białystok i m.gregor ?

KLIKA ! Białostocka MAFIA ! :D
      • Gość: miron Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: 10.10.63.* 15.02.06, 20:06
        najlepszy jest kalendarz HP-PL
    • Gość: Bart Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: *.mnc.pl 30.10.05, 22:13
      Działa pod win98?
      • Gość: T-800 Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.10.05, 22:36
        Niestety nie.

Konfabulator for Windows requires either Windows XP SP1 or Windows 2000 SP3
        minimum. It is recommended that you have the latest service packs and updates.

www.konfabulator.com/faq
    • myszka888 Re: Gadżety na pulpit [polecam] 31.10.05, 05:12
      Fajne gadzety.

A propos kalendarza na pulpit, to ja polecam Rainlendar

www.rainlendar.net
      Mi sie naprawde fajnie spisuje, mozna miec zaplanowane sprawy "TO DO", mozna
      ustawic sobie liste EVENTS na dany tydzien:)
      Musze przyznac, ze jestem zadowolona z tego malego programiku :)
    • gray Ciekawy pomysł z tymi pulpitami 31.10.05, 10:54

aż zaryzykuję wątek - najwyżej się nie przyjmie :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=31250073
    • Gość: ja Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 31.10.05, 12:37
      dobra, a jak to się montuje w kompie? np. kalendarz?
    • gray Re: Gadżety na pulpit [polecam] 31.10.05, 15:37
      miłe, miłe...

szkoda, że windows+d czy 'pokaż pulpit' chowają również te wtyczki.
      ale pogoda - miodzio :)
      • zsa-zsa Re: Gadżety na pulpit [polecam] 01.11.05, 01:33
        aby uniknac tloku na pulpicie "wtyczki" mozna ukrywac/odkrywac klawiszem f8
    • szarykot Re: Gadżety na pulpit [polecam] 01.11.05, 10:54
      a rżnie kompa aż płakać się chce...
      • byfauch Re: Gadżety na pulpit [polecam] 01.11.05, 11:38
        szarykot napisał:

> a rżnie kompa aż płakać się chce...

Czy mógłbyś to jakoś zrozumialej sformułować bo nie wiem czy to komplement czy
        zarzut.
        • avekamil1 Re: Gadżety na pulpit [polecam] 01.11.05, 13:00
          zżera dużo zasobów komputera
          • Gość: T-800 Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.12.05, 19:40
            Taaa, strasznie zżera: img217.imageshack.us/img217/2424/beztytuu5qj.jpg

Procesor - Duron 1,6 GHz.
            • Gość: haynuvka design Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 19:44

> Taaa, strasznie zżera: img217.imageshack.us/img217/2424/beztytuu5qj.jpg

A czego "nazwa użytkownika" jest zasłonięta pogrzebowym kirem ?
              Użytkownik nie doczekał ? :D
    • krzysztofsf Pokaz slajdow - pulpit ? 10.12.05, 23:12
      Nie moge znalezc pod windows programu, ktory zmienia co kilka minut tapete pulpitu. trafiam wylacznie na wygaszacze w formie pokazu slajdow, a nie znajduje zmiennych pulpitow..
      Mam cos takiego w Linuksie w standardzie, w Windows tez widzialem u kogos zainstalowane, ale jak szukam to nie moge na zlosc nigdzie natrafic.
      Mozna prosic o linka (najlepiej program freeware do uzytku domowego z mozliwoscia wrzucenia wlasnych obrazow do pokazu).
      • Gość: apl Re: Pokaz slajdow - pulpit ? IP: *.icpnet.pl 10.12.05, 23:35
        www.download3000.com/download-count-home-8743.html
        • krzysztofsf Bardzo dziekuje :) n/t 10.12.05, 23:57

• Gość: polokokt pytanie do T-800 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:17
      Widze u Ciebie na puplicie taki przycisk do zamykania systemu (skrot). Pttanko
      mam jak to zrobic, przypuszczam ze jakis plik .bat trzeba utworzyc i go
      odpalac, ale pytanie co w nim napisac, bo nie bardzo moge znalezc :)
      Pozdrawiam
      • Gość: T-800 Re: pytanie do T-800 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.12.05, 18:29
        Polecenie:
        %windir%\System32\shutdown.exe -s -t 00

Ikona z zestawu %SystemRoot%\system32\SHELL32.dll
        • Gość: T-800 Re: pytanie do T-800 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.12.05, 18:30
          Trzeba utworzyć skrót z poleceniem (jw.).
          • polokokt Re: pytanie do T-800 20.12.05, 22:31
            dzieki za odpowiedz, jak napisalem post to zaraz znalazlem to w sieci, nawet
            juz sie pobawilem wylaczaniem kompow w sieci :]
            Pozdrawiam
          • hohonie Re: pytanie do T-800 14.04.06, 11:20
            O! A moglbys wytlumaczyc jak krowie na miedzy? Prosze! Bardzo bym chciala taki
            przycisk :)
            Jak sie tworzy taki skrot?
            • uerbe Re: pytanie do T-800 15.04.06, 10:32
              hohonie napisała:

> Jak sie tworzy taki skrot?

PPM (Prawy przycisk myszy) > Nowy > Skrót > Wpisujesz "c:\windows\system32\shutdown.exe" > Nazywasz skrót jak chcesz.
              PPM na utworzonym już skrócie > Właściwości > Zmieniasz komentarz i/lub ikonę skrótu zależnie od potrzeb.
              Tyle.
              • Gość: hohonie Re: pytanie do T-800 IP: *.12.11.univie.teleweb.at 28.04.06, 11:37
                Dzieki!!! :)
    • Gość: marienka71 Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:05
      a coś ppo polsku?
      • Gość: lukasz Re: Gadżety na pulpit [polecam] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:45
        www.translator.pl uczcie sie ludzie jezykow - chcecie wszyscy isc na latwizne
        Powiedzcie mi co jest tak trudnego i niezrozumialemgo w tych widgetach ?
        Przeciez tam jest krok po kroku pokazane na obrazkach - przedszkolak by sie polapal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka