Gość: P Re: Intel czy AMD? IP: 80.48.189.* 02.11.05, 13:35 Rozumiem ,ze finanse nie maja dla Ciebie znaczenia ? Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Intel czy AMD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 13:57 powiedzmy że nie mają... Link Zgłoś
Gość: kazim Re: Intel czy AMD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:07 Polecam Ci Intela 40004. Jest troszke drogi po kosztuje w granicach 200-300$ jednakze specyfikacja mowi sama za siebie: * Maksymalna częstotliwość taktowania - 740 kHz. * Osobna pamięć dla programu i danych (tzw. "architektura harwardzka"). * 46 instrukcji. * 16 czterobitowych rejestrów. * 3-poziomowy stos. A tak na powaznie to napisz cos wiecej, do czego ma ten komputer miec zastosowanie. Czy przewidujesz w niedalekim czasie moderniacje itp. to wazne. Link Zgłoś
Gość: kazim Re: Intel czy AMD? mialo byc 4004.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:08 Link Zgłoś
Gość: Laki_luke Re: Intel czy AMD? IP: 80.51.247.* 02.11.05, 20:27 to jest pytanie z grupy " co jest lepsze BMV czy Mercedes?" Jedni wola to drudzy tamto. Do jednych rzeczy AMD jest lepsze a do innych Intel. Ja tam wole osobiscie AMD (bo nawet tansze). Tylko nie wiadomo o co ci chodzi czy o firmy jako takie czy o konkretne modele procesorow? Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Intel czy AMD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 13:17 Oczywiście ze jest to pytanie w stylu "co jest lepsze BMV czy Mercedes?" Jedni wola to drudzy tamto, ale obecnie chyba nawet najbardziej zagorzali miłośnicy Mercedesa muszą przyznac że BMW produkuje lepsze wozy... Czyli generalnie chodzi mi raczej o firmę - nie zależy mi na jakichś wyśrubowanych osiągach czy wydajnościach - dla mnie priorytetem jest: stosunek jakość/cena, stabilność pracy, bezawaryjność/trwałość, pobór mocy/ekonomiczność... Link Zgłoś
Gość: b00g13 Re: Intel czy AMD? IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.11.05, 20:49 Daj dwa modele to będzie można porównać. Pytanie Intel czy AMD jest równie twórcze jak pytanie Linux czy Windows, albo Debian czy Slackware. Każdy kto składa kompy ma własne opinie i przyzwyczajenia, ja bym obstawał przy AMD ale z równym powodzeniem ktoś mógłby ci polecić Intela. Link Zgłoś
Gość: blackside Re: Intel czy AMD? IP: *.lan / *.qnet.krakow.pl 02.11.05, 21:03 To zależy do czego używasz kompa...? Jeśli do gier to AMD bedzie lepszy. popatrz na wyniki testów w grach a nie w syntetykach. Nie jest to jakaś wielka różnica ale jest. Nawet sempron 2600@ 2,4 GHz jest miejscami lepszy niż Pentium 4 540J@ 3,4 GHz. w Far Cry...a napewno sporo tańszy. Link Zgłoś