Dodaj do ulubionych

Jakis polski sk..wiel przysyka mi ciagle wirusa ...

IP: *.tnt1.chatham.on.da.uu.net 26.07.01, 04:59
Uwaga Wirus...

Jakis polski sk..wiel przysyka mi ciagle wirusa ... 3 razy w ciagu dnia ...
Podaje troche informacji na ten temat : pierwszy byl plik
zatytulowany "Wrzesien" dostalem 3 razy, drugi byl "upx108w"...

Autorem jest: Webmaster &#60webmaster@lubaczow.pl&#62

References: &#60200107251321.PAA13568@kombud.ext.ids.pl&#62
Subject: Re: upx108w

Czy ktos jest w stanie dobrac sie do dupy szmaciarzowi?
Obserwuj wątek
    • suzume Re: Jakis polski sk..wiel przysyka mi ciagle wirusa ... 26.07.01, 11:28
      Gość portalu: Michal napisał(a):

&#62 Uwaga Wirus...
      &#62
      &#62 Jakis polski sk..wiel przysyka mi ciagle wirusa ... 3 razy w ciagu dnia ...
      &#62 Podaje troche informacji na ten temat : pierwszy byl plik
      &#62 zatytulowany "Wrzesien" dostalem 3 razy, drugi byl "upx108w"...
      &#62
      &#62 Autorem jest: Webmaster &#60webmaster@lubaczow.pl&#62
      &#62
      &#62 References: ?.PAA13568@kombud.ext.ids.pl&#62
      &#62 Subject: Re: upx108w
      &#62
      &#62 Czy ktos jest w stanie dobrac sie do dupy szmaciarzowi?

A czy maile odpowiadają temu opisowi?

Currently there is another virus spreading globally via email called "SirCam".
      So....if you receive a message with the following as the message body, PLEASE DO
      NOT OPEN IT, DELETE IT.
      Subject is: "Document file name (without extension)"
      Message is: "Hi! How are you? I send you this file in order to have your advice
      See you later! Thanks"
      Attachment is: A random (infected) document from the sending users computer
      Please do not double click this attachment (or indeed any unsolicited e-mail
      attachments and especially executable files that end with .exe) but delete any e-
      mails you may get with the above description.

• mary_z_danii Wirus SirC32 26.07.01, 11:33
        Ten sam wirus zaatakowal Danie.
        Oto info, jak sie go pozbyc:
        " Delete C:\RECYCLED\SirC32.exe" as well as "SCam32.exe" in the Windows System
        directory."
        Wiecej info na:
        http://www.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.sircam.worm@mm.removal.tool.html

Pzdr
        • Gość: Michal Re: Wirus SirC32 IP: *.tnt1.chatham.on.da.uu.net 27.07.01, 03:31
          Mam aktywny AVP virus scaner, ktory zalawil moje problemy ... Dzieki za
          odpowiedz.... Pozdrowienia z Ontario - Michal
          • mary_z_danii Re: Wirus SirC32- do Michala ponownie 27.07.01, 07:51
            Ciesze sie, ze nie masz problemow z wirusem :))
            Jak pisalam wczesniej, niepotrzebnie zloscisz sie na nadawce, bo ten wirus
            wysyla to wszystko bez jego wiedzy - chociaz rozumiem, ze moze to byc irytujace.
            Pzdr z Danii
    • mary_z_danii Re: wirus - do Michala i wszystkich 26.07.01, 11:45
      Rozumiem, ze cie to bardzo denerwuje, ale facet moze byc zupelnie niewinny, bo
      jesli to jest Sircam32, o ktorym pisze ponizej, to on automatycznie kopiuje
      prywatne pliki wysylajacego i rozsyla je na adresy z wlasnej listy adresowej
      badz przypadkowe, np. z roznych websites, ktore "wysylajacy" odwiedzal i sa w
      dalszym ciagu w Cache.
      Tu masz jeszcze wiecej info:
      http://www.cai.com/virusinfo/virusalert.htm#w32.sircam
      Pzdr
      • suzume Re: wirus - do Michala i wszystkich 26.07.01, 11:50
        Widzę, że mary_z_danii mnie uprzedziła w dalszych opisach :)
        Dodam jeszcze, że dobrze by było wyslać do webmastera z Lubaczowa maila, że
        rozsyła wirusa i zaraz potem ustawić kasowanie maili od niego już z Twojego
        serwera.

pzdr
        suzume
        • Gość: Maciek S Re: wirus - do Michala i wszystkich IP: *.amdahl.com 26.07.01, 17:49
          suzume napisał(a):

&#62 Widzę, że mary_z_danii mnie uprzedziła w dalszych opisach :)
          &#62 Dodam jeszcze, że dobrze by było wyslać do webmastera z Lubaczowa maila, że
          &#62 rozsyła wirusa i zaraz potem ustawić kasowanie maili od niego już z Twojego
          &#62 serwera.
          &#62
          &#62 pzdr
          &#62 suzume

Widocznie w Lubaczowie maja kiepskiego webmastera/administratora, ktory nie interesuje sie aktualnymi
          zagrozeniami i utzrymywaniem serwera. Troche to dziwne, bo zdaje sie ze to sa obowiazki... :-(

Pozdrawiam
          • anfi Re: wirus - do Michala i wszystkich 27.07.01, 10:42
            Czy obowiązkiem postmastera jest praca na rzecz
            MicroSoftu
            i płacenie własnym czasem za "osiągniecia" tego
            "systemu operacyjnego" ?
            • Gość: Maciek S Re: wirus - do Michala i wszystkich IP: *.amdahl.com 27.07.01, 20:10
              anfi napisał(a):

&#62 Czy obowiązkiem postmastera jest praca na rzecz
              &#62 MicroSoftu
              &#62 i płacenie własnym czasem za "osiągniecia" tego
              &#62 "systemu operacyjnego" ?

Nie, ale obowiazkiem ludzi zajmujacych sie administracja jest skaning dokumentow na serwerze przy pomocy
              programow antywirusowych (tak, tak - to nie jest tylko obowiazek uzytkownikow). Chodzi tu o korespondencje i
              zalaczane pliki i tak jest to robione w bardziej zaawansowanych systemach jak np. Lotus.

Do obowiazkow takiego czlowieka nalezy rowniez staly kontakt z informacjami/biuletynami i natychmiastowe
              stosowanie "lat" i zestawow naprawczych, a w szczegolnosci uaktualnien zwiazanych z bezpiecznenstwem
              danych.

To walsnie Microsoft ze swym Outlookiem uwaza inaczej. Na szczescie tylko w niektorych powaznych instytucjach
              Outlook jest traktowany jakoppowazne rozwiazanie dla korespondencji duzych korporacji... niestety ostatnio moja sie
              do takich glupio zaliczyla (z niewiadomych powodow poniewaz skutecznie i bardzo bezpiecznie dzialalismy na czyms
              innym), ale nic na to nie poradze.

Niestety argument, ktorego uzywasz nie ma sensu. Obowiazki na danym stanowisku to jedno a kiepskie rozwiazania i
              produkty ktorych sie uzywa to drugie i niewiele to ma wspolnego z obowiazkami danej osoby. To tylko moze dokladac
              pracy (i za to mozna blamowac Microsofta), ale nie przedefiniowuje zakresu obowiazkow.

Pozdrawiam
    • Gość: Th Re: Jakis polski sk..wiel przysyka mi ciagle wirusa ... IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 02.08.01, 01:30
      O co tyle krzyku Panowie.Wirusy to nieodlaczny fragment internetu.Zainstalowac
      dobrt Antivirus ktory kontroluje absolutnie wszystko co dociera zza swiatow i
      problem rozwiazany do powiedzmy 99,99 %.Srednio jestem w sieci 7 do 10 godzin
      dziennie i mimo ze wirusy docieraja ale zaden nie przedarl sie przez
      zabezpieczenia.Pozdrawiam i zycze powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka