Dodaj do ulubionych

laptop zagranicą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 12:08
Drodzy Forumowicze! Pomocy!
Mam problem. W grudniu wybieram się na tydzień do Włoch. Problem w tym,
że muszę mieć stały kontakt z firmą, a znajomi u których będę, nie mają
komputera i stałego łącza. Właśnie kupiłam sobie laptopa, ale jestem
kompletnie zielona jak to wygląda z internetem bez kabla zagranicą. Poradźcie
proszę, co zrobić. Wiem, że vodafone oferuje tzw connect card, ale ja nie
chcę kupować takiej na abonament, bo zostaję we Włoszech tylko tydzień. Czy
są może takie jednorazowe? Jeśli chodzi o miejsca publiczne, typu kawiarnie,
gdzie
można skorzystać z netu, to niestety w miejscowości do której jadę, takowych
nie ma :-/
Bardzo proszę o rady!!
Obserwuj wątek
    • gray Re: laptop zagranicą 20.11.05, 13:32

włochy to miejscami całkiem cywilizowany kraj więc zapewne mają jakieś hot-spoty
      (czyt.: miejsca gdzie można podłączyć sie bezprzewodowo do internetu) ale o
      szczegóły pytaj na miejscu. btw - czy twój laptop jest wyposażony w radiową
      kartę sieciową?
      • Gość: sole Re: laptop zagranicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 19:52
        Dziękuję za odpowiedź,
        niby cywilizowany kraj, ale nie całkiem. ja jadę do małej miejscowości na
        południu włoch, gdzie do większego miasta całkiem daleko (tudzież do
        hotspotów). nie chcę być zmuszona do chodzenia po sąsiadach i proszenia się o
        dostęp do komputera ;-)
        Nie wiem, czy mój laptop ma radiową karte sieciową, ale jest wyposażony w blue
        tooth, czy to to samo? Jak nie będzie innej możliwości, to chyba będę zmuszona
        kupić kartę internetową na abonament...
        • Gość: Laki_luke Re: laptop zagranicą IP: 80.51.247.* 20.11.05, 21:48
          mozesz sprobowac podlaczyc komorke do laptopa i ta metoda sie podlaczyc do neta.
          Musisz miec tylko laptop, telefon komorkowy ktory umozliwia skorzystanie z
          internetu przez GPRS, kabel ktory polaczy jedno z drugim chyba ze sie dogadaja
          bezprzewodowo. Teraz pozostaje ci ustalic czy dostep do internetu bedziesz miec
          rowniez poprzez roaming (u operatora sieci). Najpierw sprawdz czy taki uklad
          bedzie dzialal w kraju. Wyjdzie drogo i wolno ale to chyba jedyny sposob.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka