Dodaj do ulubionych

Drukarka atramentowa

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 15:17
Doradźcie jaką drukarkę atramentową wybrać pod względem jej ekonomiczności.
Chodzi o jej cenę (do 400) oraz koszt eksploatacji - cena kałamarzy
ewentualnie możliwość (łatwość) ich napełaniania...
Obserwuj wątek
    • Gość: antyfagas Re: Drukarka atramentowa IP: *.pl 11.10.02, 16:15
      Jak chcesz mieć kałamarz, to lepiej sobie wieczne pióro kup fagasie.
      • Gość: Henryk Re: Drukarka atramentowa IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 16:18
        Nie takiej odpowedzi się spodziewałem...
    • Gość: polokokt Re: Drukarka atramentowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.02, 17:09
      Czesc
      No wiec jakis czas temu mialem okazje testowac drukarki kilku producentow
      (Epson, HP, Canon). Moim zdaniem najlepszy stosunek jakosc druku/cena/koszty
      eksploatacji maja drukarki Canon z ostatniej serii S. Nie wiem dokladnie ile
      tam kosztowaly najtansze modele, ale mysle ze jesli nie 400zl to niewiele ta
      cene przekrocza. Niezle wypada tez Epson, ale tu jest troche wyzsza cena i
      chyba nie maja tanszych modeli (ja testowalem te w cenach 600-1***). Wogole nie
      szukal bym teraz czegos w HP (sam mam HP). Cena zakupu dos przystepna, ale
      koszty eksploatacji juz znacznie wyzsze niz u konkurencji. W nowych seriach
      cena tuszu (3 kolory, wiec jak sie jeden konczy trzeba wymieniac wszystkie trzy
      = marnotrastwo) to ponad 100 zl!!!!. U canona kupujesz pojedyncze kolory w
      cenie okolo 30-40 zl i zaden kolor sie nie marnuje. Do tego ja drukowalem sporo
      zdjec i nawet przy uzyciu zwyklych tuszy efekt byl wysmienity.
      Lexmark ma dosc niezle parametry ale ludzie z tego co z nimi rozmawiam maja z
      nimi troche problemow (obsuga, instalacjia itd), wiec tu bym tez nie szukal.
      Reasumujac ja bym teraz rozgladal sie za jakims canonem. Jesli chodzi o model
      to wiekszosc modeli w jakims tam zblizonym przedziale cenowym ma ta sama
      glowice drukujaca, a poszczegolne modele roznia sie jakimis dodatkami i
      niekiedy mozliwoscia wrzucenia zamiast zwyklych tuszy, tuszy fotograficznych.
      Wiec jesli chodzi do zwyklego uzytku domowego wystarczy jeden z prostrzych
      modeli canona. Zwroc tylko uwage zeby rodzielczosc byla min 1200x1200 (chyba
      tyle o ile pamietam :)
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka