Dodaj do ulubionych

notebook Hp

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:45
Co sądzicie na temat laptopa HP nx 6110?? Może znajdą się jego użytkownicy na tym forum?? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Laptopowiec Re: notebook Hp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:21
      A co konkretnie chcesz wiedzieć? Mam tego laptopa od kilku miesięcy. Działa
      tak, jak działać powinien. Jedyne uwagi krytyczne to:
      1. Brak "hardwerowej" regulacji głośności. Jak chcesz szybko ściszyć czy
      podgłośnić to musisz przedzierać się przez różne menu.
      2. Brak wyścia wideo. Choć akurat w moim przypadku nie jest to istotna wada
      (choć nie pogniewałbym się jakby było)
      3. Sloty kart PCMCIA zamiast klapek na zawiasach mają jakieś idiotyczne
      zaślepki, które trzeba wyjmować. To już naprawdę jakiś głupek wymyślił.
      Zwłaszcza, że sloty są niby dwa, ale naprawdę jest tylko jeden. Drugi to pusta
      dziura.
      4. Mogłoby być więcej gniazd USB, zwłaszcza, że nie ma gniazd PS2. Jak
      podłączysz mysz i drukarkę, to już pendriva nie ma gdzie wetknąć.
      Zalety:
      1. Długo chodzi na baterii
      2. Lekki. Chociaż tutaj jedna uwaga. Pokrywa z wyświetlaczem jest ciężka w
      porównaniu do tej części z klawiaturą. Czyli jak go otwierasz, to trzeba palcem
      przytrzymać dolną część, bo się unosi.
    • Gość: stworzonko Re: notebook Hp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 18:15
      Wielkie dzięki za info:) Mam pytanie odnośnie baterii, tzn jak długo laptop działa przy zasilaniu bateryjnym, np używając prostych programów offica (word, excel). Głównie bede na nim pracowac poza domem bez możliwości podłączenia się do gniazdka na takich właśnie programach, stąd moje pytanie.
      • Gość: Laptopowiec Re: notebook Hp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:10
        Po zakupie robiłem próbę (po kilkakrotnym naładowaniu-rozładowaniu baterii) i
        bez problemu wytrzymywał 3,5 godziny. Może by i dotrwał do podawanych przez HP
        4 godzin, ale ktoś mi przeszkodził i musiałem przerwać test.
        Teraz, po półrocznym użytkowaniu nie sprawdzałem dokładnie ile wytrzymuje, ale
        tydzień temu pracowałem na nim non-stop 2 godziny na bateriach i nie było z tym
        żadnych problemów. Spokojnie jeszcze troche by pochodził.
        • heart_of_ice Re: notebook Hp 28.11.05, 21:08
          zgadzam sie w 100% z powyzszymi uwagami, rzeczywiscie doskwiera brak 'recznej'
          regulacji glosu i to, ze gora jest ciezsza...
          a 3,5godziny na baterii nie wytzrymuje, u mnie max 3...

Pauli
          --
          Na ogół wszystkiemu sie umiem oprzeć - z wyjątkiem pokusy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka