15.10.02, 12:15
Chciałbym kupić coś takiego. Czy ktoś mógłby mi doradzić, co jest dostępne na
rynku, albo kogo o to zapytać? Wiem już, że są urzadzenia wewnętrzne i
zewnętrzne, mniej więcej wiem, jakie mogą mieć funkcje. Teraz chodzi mi o
konkrety - jaki producent, model, dlaczego taki? itd.
Obserwuj wątek
    • Gość: zdzichu Re: Tuner TV IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 12:28
      jak ja kupowałem karte tv to były na dwóch tunerach albo lg albo philipsa lg
      był klonem tego drugiego.Wszystkie działały podobnie i płaciło sie za
      firme.wybierz jakis który ma stero nicam i oczywiscie wewnetrzny (ja uwazam
      czym tanszy tym lepszy,no chyba ze masz profesjonalne studio ) a oprogramowania
      uzywam ze strony www.borgtech.org według mnie najlepsze bo polskie
      • Gość: stud Re: Tuner TV IP: *.bratniak.krakow.pl / 192.168.10.* 15.10.02, 15:36
        no skoro juz ktos zaczal taki watek to mam pewnien problem z moim tunerem tv,
        tzn. niedawno przesiadlem sie z dosc starego kompa, w ktorym mialem ow tuner
        (flyvideo) na nowy komputer (procek 1,2, tnt 32mb, 128 ram) i zaczal sie
        problem, tuner chodzi tylko obraz jest dziwnie zwolniony, probowalem pozmieniac
        ustwwienia itp., reinstalowalem ja itd. i nic, moze macie jakies propozycje ??
        • Gość: zdzichu Re: Tuner TV IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 22:29
          www.borgtech.org
        • Gość: Jontek Re: Tuner TV IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 23:59
          Gość portalu: stud napisał(a):

> no skoro juz ktos zaczal taki watek to mam pewnien problem z moim tunerem
          tv,
          > tzn. niedawno przesiadlem sie z dosc starego kompa, w ktorym mialem ow tuner
          > (flyvideo) na nowy komputer (procek 1,2, tnt 32mb, 128 ram) i zaczal sie
          > problem, tuner chodzi tylko obraz jest dziwnie zwolniony, probowalem
          pozmieniac
          >
          > ustwwienia itp., reinstalowalem ja itd. i nic, moze macie jakies
          propozycje ??

Wyłącz tryb overly czy coś takiego i przestanie ci rwać.
        • Gość: seicc Re: Tuner TV IP: 195.94.199.* 18.10.02, 19:58
          Z wielkim zainteresowaniem czytam to co piszecie o tunerach tv,ja mam aver
          media pro.- i bylbym zadowolony do konca gdyby nie problem z glosem na
          MTV,Eurosport,discovery,viva jest tylko szum jezeli wiecie jak dac sobie rade
          pomozcie.
          pozdrawiam wszystkich
    • franzmaurer Re: Tuner TV 16.10.02, 07:04
      adam.67 napisał:

> Teraz chodzi mi o
      > konkrety - jaki producent, model, dlaczego taki? itd.

Sprawdz sobie ceny najnowszego PixelView Play TV HD
      Ma nowy chipset - 10 bitowy (poprzednie byly 8-bitowe)
      Oczywiscie Nicam, radio etc.
      Cala seria PixelView miala bardzo dobre recenzje u uzytkownikow - ja tez mam
      stara wersje Play TV Pro - nie ma praktycznie problemow, nawet na starym
      komputrze (Celeron 500) zgrywalo np w pelnym PAL-u praktycznie bez gubienia
      klatek. Wszystko zalezy do czego chcesz uzywac - czy tylko do ogladania czy tez
      do zgrywania.
      • Gość: stud Re: Tuner TV IP: *.bratniak.krakow.pl 16.10.02, 18:28
        sorry, ale borg sie nie sprawdza - bo wogole nie chce mi chodzic, porostu
        wiesza kompa, a i kaski na razie nie bede mial na nowa karte tv :-). tryb
        ovetlay tez wylaczylem, i ciagel jest zbyt wolno, wyprobowalem tez kilku innych
        sztuczek ze strony borga i nic zatem ciagle czekam na jakies konstruktywne
        propozycje:-), tuner dla mnie sluzy do ogadaia nie do zgrywania
        • Gość: zdzichu Re: Tuner TV IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 23:38
          no to jak wiesz to przeczytaj helpa.
          jest napisane jak byk ze trza włączyć seffemode
          lub zmienic przerwanie
          ale sprubuj z wiersz polecen napisac "btv MINHARDWARE" powinno zadziałać
          pamietaj polecenie napisz tam gdzie masz zainstalowanego wpisuje sie tylko raz

• adam.67 Re: Tuner TV 17.10.02, 12:26
        dzięki!!!
        słyszałem o tych tunerach. Potrzebuję do oglądania i zgrywania.
        • Gość: Wojtas Re: Tuner TV IP: 2.1.* / *.pnu.com 17.10.02, 12:44
          W Chipie nr 8/2002 były testy kart. Do zgrywania dobry jest programik IUVcr -
          zamieszczony na plycie w tym numerze lub do znalezienia w internetowej bazie
          Chip'a.

Ja osobiscie uzywam na przemian tego programu, z programem WinDVD VCR
          dołączanym do karty KWorld (taką też mam), a potem do obróbki VirtualDub (tu
          można prawie wszystko) i gotowe.

Jeszcze pytanie czy macie namiary na jakis sensowny program łączący pliki .avi
          po kompresji przez VDub?
          • adam.67 Re: Tuner TV 18.10.02, 11:39
            dziękuję Ci bardzo za info. Chętnie poczytam.

gdzie można skombinować ten program do obróbki VirtualDub ?
            • Gość: fghfgh Re: Tuner TV IP: proxy / *.radio.com.pl 21.10.02, 11:44
              ZAMIEŃ MIEJSCAMI KARTY W KOMPUTERZE, PREINSTALUJ NIE TYLKO TUNER, ALE PRZEDE
              WSZYSTKIM KARTĘ GRAFICZNĄ, PRZEINSTALUJ DIRECT X.
              JEŚLI NIE POMOŻE, WYJMUJ PO KOLEI INNE KARTY Z KOMPUTERA I SPRAWDŹ, CZY COŚ SIĘ
              ZMIENIA.
              POZDRAWIAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka