veyron_7 29.11.05, 21:58 Mam pytanko!! czy sie rózni prędkość neta "Kb\s" od Kbp\s" z góry dziex za pomoc!! miłego wieczorku!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
mmmmmmnmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Re: Mam dylemat na temat prędkości.... ;d;d;d 29.11.05, 22:03 > Kbp\s" a nie chodziło czasem o Kbps Kilo Bity Per Second :) Link Zgłoś
veyron_7 Re: Mam dylemat na temat prędkości.... ;d;d;d 29.11.05, 22:13 a czym sie róznią Kb\s od Kbps?? mają inny pzrelicznik Link Zgłoś
Gość: akodo Re: Mam dylemat na temat prędkości.... ;d;d;d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 10:20 Bajt to 8 bitów, jesli chodzi o przesyłanie danych przez siec dochodzą dodatkowe bity odpowiedzialne oględnie mówiąc za kontrole ich przesyłania, co w efekcie w przybliżeniu daje 10 bitów na Bajt, czyli możesz dzielić sobie przez 10. Łącze 512kb zapewni Ci predkosc maks ok 50kB (kilo bajtów) Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Mam dylemat na temat prędkości.... ;d;d;d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 10:48 > a czym sie róznią Kb\s od Kbps?? Niczym. Literka "p" to z angielskiego "per" czyki "na". Ukośna kreska też oznacza "na" (znak dzielenia). Różnica jest między kbps a kBps, tak jak to napisał Akodo Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Mam dylemat na temat prędkości.... ;d;d;d 30.11.05, 11:33 Zeby jeszcze namieszac, to stwierdze, ze trzeba wiedziec, czy k oznacza tu kilo czy kibi ;) czy moze kelwina (jak ktos z duzej litery napisze ;) ) a co to tranferu dodam, ze najwiecej traci sie na ramkach tcp a nie ba bitach stopu, choc sie zgadzam, ze sredni tranfer powinno sie dzielic przez 10. Nie same dane plyna drutami. Link Zgłoś
Gość: unita Re: Mam dylemat na temat prędkości.... ;d;d;d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 13:36 veyron_7 napisał: > Mam pytanko!! czy sie rózni prędkość neta "Kb\s" od Kbp\s" A sam zobacz w czym jest różnica: www.numion.com/Calculators/Units.html Link Zgłoś