Dodaj do ulubionych

Mam dylemat na temat prędkości.... ;d;d;d

29.11.05, 21:58
Mam pytanko!! czy sie rózni prędkość neta "Kb\s" od Kbp\s" z góry dziex za
pomoc!! miłego wieczorku!!
Obserwuj wątek
    • mmmmmmnmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Re: Mam dylemat na temat prędkości.... ;d;d;d 29.11.05, 22:03
      > Kbp\s"

a nie chodziło czasem o Kbps
      Kilo Bity Per Second :)
      • veyron_7 Re: Mam dylemat na temat prędkości.... ;d;d;d 29.11.05, 22:13
        a czym sie róznią Kb\s od Kbps?? mają inny pzrelicznik
        • Gość: akodo Re: Mam dylemat na temat prędkości.... ;d;d;d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 10:20
          Bajt to 8 bitów, jesli chodzi o przesyłanie danych przez siec dochodzą
          dodatkowe bity odpowiedzialne oględnie mówiąc za kontrole ich przesyłania, co w
          efekcie w przybliżeniu daje 10 bitów na Bajt, czyli możesz dzielić sobie przez
          10. Łącze 512kb zapewni Ci predkosc maks ok 50kB (kilo bajtów)
        • Gość: :-) Re: Mam dylemat na temat prędkości.... ;d;d;d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 10:48
          > a czym sie róznią Kb\s od Kbps??
          Niczym. Literka "p" to z angielskiego "per" czyki "na". Ukośna kreska też
          oznacza "na" (znak dzielenia).
          Różnica jest między kbps a kBps, tak jak to napisał Akodo
          • tiges_wiz Re: Mam dylemat na temat prędkości.... ;d;d;d 30.11.05, 11:33
            Zeby jeszcze namieszac, to stwierdze, ze trzeba wiedziec, czy k oznacza tu kilo
            czy kibi ;) czy moze kelwina (jak ktos z duzej litery napisze ;) )
            a co to tranferu dodam, ze najwiecej traci sie na ramkach tcp a nie ba bitach
            stopu, choc sie zgadzam, ze sredni tranfer powinno sie dzielic przez 10. Nie
            same dane plyna drutami.
    • Gość: unita Re: Mam dylemat na temat prędkości.... ;d;d;d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 13:36
      veyron_7 napisał:

> Mam pytanko!! czy sie rózni prędkość neta "Kb\s" od Kbp\s"

A sam zobacz w czym jest różnica:

www.numion.com/Calculators/Units.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka