Dodaj do ulubionych

Problem z neostradą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 20:43
Czasami, przy próbie połączenia, pomimo zaznaczenia wcześniej opcji "Pamiętaj
hasło" pojawia się okienko z nazwą użytkownika, ale z pustym polem hasło.
Używam Neostrady 128 kbs, system Windows 2000 + SP4, modem Speedtouch.
Połączenie konfigurowałem ręcznie. Co może być tego przyczyną ? Będę wdzięczny
za pomoc.
Obserwuj wątek
    • chani-nr1 Re: Problem z neostradą 12.12.05, 21:25
      teżmam neo - ale nie łaćze sie przez hasło - szcvzerze nawet nie pamietmahasła -
      normalnie prawym kalwiszem daję "połaczeni" i... za chwilę ma komunikat mniej
      więcje takiej treści "neostrada jest połeczaona" i tyle - nigdzie się nieloguje
      - nawet z poczty neostradowej nie korzystam - a mam obecnie 256 kb
    • Gość: mike Re: Problem z neostradą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 22:00
      wywal tego Speedtouch'a - ja od tej pory jak kupiłem router
      nie mam kompletnie zadnych problemów - na speedtouch
      mnie non stop zżucało i wyświetlało błąd synchronizacji
      a z konta pocztowego tepsy też tak miałem - wywaliłem
      całą ich aplikacje i jast ok
      • cineo Re: Problem z neostradą 13.12.05, 00:18
        właśnie - proponuję pozbyć się softu z tp potem zapodać autoconnecta, który automatycznie synchronizuje i łączy się z siecią przy starcie systemu windy.
        • Gość: rozsądek to baza ! Re: Problem z neostradą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 07:14
          cineo napisał:

> właśnie - proponuję pozbyć się softu z tp potem zapodać autoconnecta, który
          automatycznie synchronizuje i łączy się z siecią przy starcie systemu windy.

Do tego nie potrzeba dodatkowego programu :)
          Wystarczy odpowiednio skonfigurować połączenie w opcjach systemu :)

A ja nie chcę żeby system łączył się z internetem zaraz po starcie.
          Nie korzystam TYLKO z internetu włączając komputer :)
          Jak oglądam film albo przerabiam fotki w Photoshopie to nie muszę być przecież
          połączony z internetem.
          Ani to wygodne ani BEZPIECZNE ! :)
          • Gość: Greg Re: Problem z neostradą IP: *.acn.waw.pl 14.12.05, 22:50
            Niewygodne? Mnie by się nie chciało za każdym razem bawić we włączanie i
            wyłączanie połączenia - po co?
            Niebezpieczne? Co w tym niebezpiecznego? Tak samo niebezpieczne jest łączenie
            się, kiedy czegoś potrzebujesz jak i kiedykolwiek indziej - firewall to
            podstawa przy "stałym łączu".
        • Gość: Paweł Re: Problem z neostradą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 19:36
          "Pozbyć się softu z TP" - co miałeś na myśli ? Usunąć aplikację dostepową TPsy ?
          To już dawno zrobiłem. Nie chcę być cały czas połączony. Połączenie
          skonfigurowałem podobnie jak dla modemu dial-up.
          • Gość: M Re: Problem z neostradą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 20:39
            Też mam neo i czasami podobny problem. Po prostu trzeba cierpliwie poczekać,
            gdyż są to jakeś trudności z połączeniem- niezależne od Ciebie. Nawet oni sami o
            tym wspominają zdaje się w 'pomocy'.Po prostu Neostrada czasami taka jest :(
            Co do AutoConnect, dla mnie to bardzo "wygodny" program...szczególnie w takich
            momentach o których wspominasz ;)Jak nie chcesz być w necie, po prostu go
            wyłączasz i tyle. Mnie osobiście jakoś drażniła ramka Neostrady ;) Ale to już
            kwestia gustu. Pozdrawiam :)
            • neder Re: Problem z neostradą 13.12.05, 20:42
              no przeciez gościu napisał, ze nie ma aplikacji neo a Wy dalej to samo.
              pzdr
              • Gość: Problem Re: Problem z neostradą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 22:28
                Dziękuję Neder, wreszcie ktoś to zauważył.
                Nie mam trudnosci z połączeniem, które wynikałyby z błędu po stronie serwera
                TPsy czy jakości linii telefonicznej. Jak już napisałem czasem mam po prostu
                puste pole hasło w okienku połączenia (takim, jak jest wywoływane przy
                połączeniu dial-up), pomimo tego, że wcześniej zaznaczyłem opcję "Zapisz hasło"
                i było ono tam wpisane.
                • neder Re: Problem z neostradą 14.12.05, 22:41
                  a spróbuj może usunąć to połaczenie i utworzyć od ustanowić. Nie mam innych
                  pomysłów :/
                  pzdr
                  • Gość: amlam Re: Problem z neostradą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 22:56
                    ja bym jeszcze przejechał jakimś antywirem oraz spybotem czy czymś w tym stylu.
                    kumpel mial podobnie bo jakieś syfa zassał.
                    pzdr
                    • Gość: Gosc Re: Problem z neostradą IP: *.cust-rtr.ameritech.net 15.12.05, 21:30
                      To oznacza ze jak czyscisz Internet Explorer cokies i inne smiecie usuwasz
                      password tez. Moze mam ustawione automatycznie to usowac to co kilka dni.
                      • neder Re: Problem z neostradą 15.12.05, 22:02
                        że odpowiem za autora ;) to też nie o to chodzi. Nie ma to nic wspólnego z IE
                        tylko wydaje mi się że z tym:
                        img275.imageshack.us/img275/6850/dialup2ob.jpg
                        i niestety nie wiem co jest przyczyną ;P może poszperać coś we właściwościach?
                        albo to co już pisałam czyli ustanowić połączenie od nowa.
                        pzdr
                        • Gość: Paweł Re: Problem z neostradą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 20:30
                          Brawo Neder ! Właśnie to miałem na myśli. Pomimo zaznaczenia opcji zapisania
                          hasła i użytkownika, pole hasło czasem jest puste (użytkownik jest zawsze).
                          Zdarza sie to sporadycznie, aczkolwiek denerwuje. A propos wypowiedzi Dominika -
                          w swojej okolicy mam tylko do wyboru - modem dial-up lub Neostradę. Żadnych
                          zmian w najbliższym czasie nie będzie.
    • Gość: dominik666 smieciarze - tepsiarze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.05, 22:18
      logowanie się na hasło - a to dlaczego ? Bo głupki mają taki śmietnik na
      centrali że nie potrafią przypisac IP do abonenta - struktura DLS`a jest na
      drutach od abonenta do centarli dlatego wrzucili wam nieszczęśnicy ograniczenia
      transferu danych

BTW w ulotce powinno pisać w "porywach do 512kb/s,256kb/s 6mb/s itp.."

poza tym KTO wpadł na pomysł łączenia się z internetem przez USB - przecie to
      głupota do potęgi - speedtouch zasilany jest bezpośrednio z płyty głównej -
      pobiera energie przeznaczoną dla procesora i ważnych podzespołów komputera

- proponuje małą ankiete - komu spalił się port usb przez speedtouch`a ?
    • Gość: tez uzytkownik NEO Re: Problem z neostradą IP: *.radom.pilicka.pl 17.12.05, 11:58
      Daj spokój człowieku odkad kupiłem router d-linka wszystkie problemy znikneły po
      co sie meczys z tym gów... modemem co tpsa daje. Naprawde szkoda na to gów...
      czasu i nerwów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka