Dodaj do ulubionych

Włam na gg?!?!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:17
Ktoś się dostał na moje gg mimo że miałam hasło.Pisze w moim imieniu do znajomych.Oczywiście gg w tym czasie wariuje.
Wiem że zrobił to za pomoca jakiegoś programu.Jaki to program??
Czy jest możliwość zabezpieczenia się przed takim włamaniem??
Jak sie uchronić przed taką sytuacją??
Prosze o pomoc
-------------
Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: Antek Re: Włam na gg?!?! IP: *.acn.waw.pl 20.01.06, 12:26
      > Czy jest możliwość zabezpieczenia się przed takim włamaniem??

Im prostsze haslo tym prosciej sie wlamac ... a raczej ogadnac haslo.
      • Gość: anatlo2 przestan uzywac org. gadu-gadu i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:48
        zacznij moze z konektem, miranda lub tlene. one tez obsluguja gadu-gadu a
        wykrasc haslo z bazy jest bardzo trudno lub wrecz niemozliwe. no i pozatym
        wymysl trudniejsze haslo a nie imie kotka lub swoje
        • Gość: Asia Re: przestan uzywac org. gadu-gadu i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:55
          Hasło jest dość skomplikowane(zartujesz sobie ze mnie kotek czy moje imie nie wchodzi w gre).Ale najwyraźniej tylko dla mnie. Ok przychylam się i wróce jednak do tlena.
          Dzięki za rade.
          ------------
          Asia
    • hypion Re: Włam na gg?!?! 20.01.06, 12:56
      Z tego co mi wiadomo magicznego programu do włamywania się na gg na szczęście
      nie ma. Jest natomiast mnóstwo dziur , które pozwalają na łatwy atak w sieciach
      lokalnych (np. przechwycenie hasła podczas zmiany hasła ) albo podszycie się pod
      użytkownika już otwartej sesji. Kolejnym słabym punktem gg są połączenia P2P -
      za ich pomocą łatwo podrzucić ofierze keylogger zakamuflowany jako niewinny
      obrazek czy plik audio .
      Jak się uchronić ? Moja rada to hasło będące kombinacją literowo cyfrową co
      uchroni przed atakami "brute force" , zainstalować firewalla i oprogramowanie
      antywirusowe by uniknąć trojanów i nie wykorzystywać niektórych funkcji gg .
      Szczegóły są tu : ggsniff.sourceforge.net/
    • Gość: Laki_luke Re: Włam na gg?!?! IP: 80.51.247.* 20.01.06, 13:46
      a z gg korzystasz w domu czy w kafejce ? Bo wyciagniecie hasla z gg to kwestia
      10 sekund jesli ktos ma dostep do pliku bodajze z koncowka .cfg. Zatem jesli
      korzystasz z gg na nie swoim kompie po zamknieciu gg musisz usunac (shift+del) z
      documents and settings wpisy dotyczace twojego konta gg.
      Haslo koniecznie zmien. Ustaw tez przy hasle adres e-mail. W razie gdyby ktos
      zmienil ci haslo mozesz je latwo odzyskac bowiem po nacisnieciu wyslij haslo
      (czy jakos tak) na podany adres pojdzie mail z haslem. No chyba ze ktos zmieni
      haslo i zmieni jednoczesnie adres e-mail.
      • Gość: Asia Re: Włam na gg?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:02
        Jak zacząłeś opisywać co mogło by nie tak.To dopiero teraz dochodzi do mnie jak to mogło być. Najprawdopodobniej to mój znajomy, ktory miał dostęp do mojego komputera :( A to drań.
        Dziekuję. Będę ostrożniejsza.
        ---------
        Asia
    • Gość: Asia Black Ice,Zne Alarm nie zareagowały... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:10
      Jak to możliwe że programy Black Ice i Zone Alarm nie zareagowały podczas włamania na gg??
      ---------
      Asia
      • Gość: Laki_luke Re: Black Ice,Zne Alarm nie zareagowały... IP: 80.51.247.* 20.01.06, 15:59
        bo wyciagniecie hasla programikami do tego sluzacymi nie sa wlamaniami. Kolega
        (jesli to on) mogl skopiowac sobie pliki i na innym kompie haslo wyciagnac.
        Najlepiej wiec nie zapisywac hasel tylko za kazdym razem wklepywac recznie.
        Chociaz z drugiej strony jak masz keylogera to wowczas znacznie to ulatwi sprawe
        wlamywaczowi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka