Dodaj do ulubionych

Pokaz slajdów w Power Point

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 11:08
Mam banalne pytanie otóz ja zrobic w power point zeby slajdy otwierały sie
automatycznie co jakies 3-4 sek bez naciskania myszka. I jeszcze jak zrobic
zeby w slajdzie na poczatku pojawiał sie teks a pozniej po kolei zdjecia. Z
góry dzieki za podpowiedz
Obserwuj wątek
    • neder Re: Pokaz slajdów w Power Point 24.01.06, 11:38
      Nauczcie się korzystać z Pomocy w programach! Przed zadawaniem podstawowych
      pytań zawsze warto tam zajrzeć. Tam znajdziesz zazwyczaj odpowiedzi na swoje
      pytania.

1. przejście automatyczne slajdów: klikasz na dany slajd > Pokaz slajdów (na
      psaku narzędzi)> przejście slajdu -> ustawiasz 'automatycznie po', możesz też
      ustawić sposób przejścia slajdu (żaluzja, zanikanie itepe), jesli chcxesz by
      było to zastosowane do wszystkich slajdów a nie tylko do tego jednego
      konkretnego wybierasz opcję 'zastosuj do wszystkich slajdów',

2. najpierw tekst, potem zdjęcia: klikasz na tekst > pokaz slajdów (na pasku
      narzędzi) > animacja niestandardowa > dodaj efekt > ustawiasz efekt wejścia i
      efekt wyjścia (jeśli oczywiście chcesz) > dalej na slajdzie klikasz na dane
      zdjęcie i ustawiasz te efekty dla niego, ustawiasz w opcjach 'początek' że ma
      się pojawić po poprzedniej animacji tyle a tyle czasu. teraz ważna jest
      kolejność w jakiej ustawisz to wszystko w oknie animacji niestandardowej. Tzn. np.
      1. wejście tekstu
      2. wyjście tekstu
      3. wejście zdjęcia
      4. wyjście zdjęcia

albo:
      1. wejście tekstu
      2. wejście zdjęcia
      3. wyjście tekstu
      4. wyjście zdjęcia

Obok po wybraniu efektu wejścia/wyjścia masz aktywne opcje dotyczące tego kiedy
      dane zdjęcie/tekst ma się pojawić: po kliknięciu myszką, po iluś tamm sekundach
      po poprzednim efekcie, razem z popzrednim efektem itepe, no i ile dany efekt ma
      trwać.

Pisane na szybko ale mam nadzieję, że zrozumiesz.

Zajrzyj dodatkowo do pomocy!
      pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka