Dodaj do ulubionych

Zaniki łącza internetowego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 12:49
Podłączony jestem do sieci LAN. Co kilka dni tracę połączenie z internetem. W krótkim czasie następuje spowolnienie otwierania str. i zero połączenia. Mój operator twierdzi, że u niego jest wszystko OK i że to z moim kompem coś nie tak. Przeskanowałem w poszukiwaniu jakiegoś robala i nic. Odnoszę wrażenie że ściągnąłem swój limit MB i muszę odczekać dzień lub dwa, po czym znowu śmiga przez tydzień i od nowa(to już chyba 4x się zdarzyło), ale ja nie mam limitu(tak przynajmniej twierdzi mój operator). Czy ktoś miał podobny cyrk?

pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Witek Re: Zaniki łącza internetowego IP: *.futuro.pl 16.02.06, 01:21
      Miałem coś takiego z miesiąc temu. Sam nie wiem jak się tego pozbyłem. Zrobiłem format C mysląc, że całkiem zawirusowałem kompa. Kilka dni i znów powtórka z rozrywki, ale tym razem inaczej się zabezpieczyłem narzędziami do ochrony i naprawy. Mnie pomogły trzy programy:
      - darmowy antywirus Avast
      - Spyware Doctor
      - Registry Mechanic
      Te dwa ostatnie są do pobrania ze strony producenta, cholernie dobre narzędzia. Od kiedy je mam, komputer chodzi wspaniale.
      www.pctools.com/
      Avasta ściągniesz z www.dobreprogramy.pl

PS. z jakiej firmy masz internet, może mamy coś wspólnego ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka