Dodaj do ulubionych

Intel pentium czy celeron????

IP: *.resetnet.pl 05.03.06, 17:09
siema ktorego procka doradzacie..
Intel Celeron D 355, 3.33 GHz, 256K, 533 FSB, LGA775

czy moze
Intel Pentium 4 511, 2.8 GHz, 533 FSB, 1MB cache, LGA775

cena je porownywalna..
ja osobiscie sklanialbym sie ku temu drugiemu ( 1mb cache) no nic czekam na
wasze opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: BS Re: Intel pentium czy celeron???? IP: *.lan / *.qnet.krakow.pl 05.03.06, 20:28
      Wiem że zabrzmi to głupio ale AMD:-) Tylko i wyłącznie:-)
      • m.gregor Re: Intel pentium czy celeron???? 05.03.06, 20:55
        A to niby dlaczego?

P.S.: sam mam AMD ale chce uzyskac argumentacje dlaczego AMD a nie Intel.
        • Gość: Mecenas Prado Re: Intel pentium czy celeron???? IP: *.chello.pl 05.03.06, 21:14
          Wszystkie poważne firmy używają sprawdzonej technologi INTELA ja osobiście
          przejechałem się na AMD (niestabilny) z Intelem jestem już 10 lat!!Oczywiście
          jak procesor to pełne P4 nie celeron-jest okrojony z pamięci i płyta tylko na
          czipie Intela, wszystkie VIA, SIS itd. o dupę rozbić!!
          • Gość: BS Re: Intel pentium czy celeron???? IP: *.lan / *.qnet.krakow.pl 05.03.06, 21:21
            Tak do biura to i może nielicząc faktu że droższe:-(
            A w 3D AMD jest sporo lepsze i do tego tańsze.
            Ja mam AMD 6 rok i nie zamieniłbym go na pentim no chyba że dawali by mi
            dualcore...:-))) A stabilność to zależy jak napisałes głownie od płyty głównej
            • m.gregor Re: Intel pentium czy celeron???? 06.03.06, 17:35
              Wiesz co do tej stabilnosci zalezacej tylko i wylacznie od plyty glownej to tak
              nie do konca. Jesli Athlon XP w porownaniu do jakiejs P4 (o porownywanym
              taktowaniu) wydziela ok. 30% wiecej ciepla to nie powiesz mi ze nie wplynie to w
              zaden sposob na stabilnosc. Oczywiscie w AMD bardzo wazne jest (bylo bo nowe
              AMD64 juz tak bardzo sie nie grzeja i maja ochroniona strukturę) wydajne i
              sprawne chlodzenie. Bez tego praca moze sie zle skonczyc.

Ja tez mam AMD i nie mam klopotow ze stabilnoscia. Poprzednio byl Intel i tez
              nie bylo. Wiec nie mam zastrzezen do zadnej platformy.
              • Gość: BS Re: Intel pentium czy celeron???? IP: *.lan / *.qnet.krakow.pl 06.03.06, 20:37
                Oczywiście że nie tylko od płyty gł. ale jednak to serce i to ONA steruje pracą
                wszystkiego co jest w naszych kopmuterach-temu nie zaprzeczysz?:-)
                Co nie zmienia faktu że do domu<zwykłych prac> i do gier polecam AMD,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka