Dodaj do ulubionych

Czemu komputer nie odczytuje PEN driva?

12.03.06, 00:00
Z moim kompem w dou jest ok, podlaczam pendriva i pojawia mi sie jako dysk
przenosny, natomaist na moim komputerze w pracy z systemem W XP Professional (
w domu mam tez Professioanal) pojawia mi sie jedynie ikona w pasku zadan ze
urzadzenie zostalo wykryte jednak nie moge sie do nie go dostac bo nie
pojawia sie jako dysk wymienny. W czym problem ,jak mam otworzyc ten dysk?
Obserwuj wątek
    • bogulo Re: Czemu komputer nie odczytuje PEN driva? 13.03.06, 10:16
      a jakiej firmy jest ten pen?
      • john_williams odp 14.03.06, 00:42
        Trafiony zatopiony :) Nie wiem :-

Jest masowo sprzedawany nja allegro: 3 w jednym. pendrive & radio & dyktafon.
        Nie wiem czy moge tu podac link ale jesli tak t o taki sam jest tutaj
        www.allegro.pl/item92074528_512_mb_mp3_player_512mb_wbudowane_radio_pl_menu.html

Na panelu jest napisane: Digital MP3 Player ,a nazwy firmy nie ma .
        • bogulo Re: odp 14.03.06, 08:30
          sprawdz czy masz taki plik: USBSTOR.SYS
          w C:\WINDOWS\system32\drivers

PS
          z tym player'em akurat sa inne problemy, nie z wykrywaniem, wiec wina jest po
          stronie windozy
          • john_williams sprawdze 15.03.06, 19:51
            Na kompie ktory widzi pena mam 2 takie pliki ,w pracy zobacze jutro ( czw) i
            dam ci znac. A mozesz powiedziec jakie problemy maja uzytkownicy pendrivow ktory
            ja mam?
            • bogulo Re: sprawdze 16.03.06, 08:33
              podobno im mniej wiesz, tym dluzej zyjesz, ale skoro chcesz wiedziec ...
              najczesciej to problemy z pojemnoscia, ma cudowne wlasciwosci do totalnego
              zniejszania sie, a przy okazji gubi to co ma na sobie
    • robertd65 Re: Czemu komputer nie odczytuje PEN driva? 14.03.06, 10:17
      Mailem to samo w pracy. Musisz tak przypisac litery do napedów aby miec wilna
      literke na ewentualność podlaczenia pena. On przypisuje sobie pierwsza wolna po
      lokalnych napedach (HDD i CD), jesli ta litera jest zajeta przez dysk sieciowy
      to tak sie dzieje. U mnie siec rozpoczyna się od litery F i musialem CD
      przesunac na literke R i wtedy pen dziala.
      • john_williams Re: Czemu komputer nie odczytuje PEN driva? 15.03.06, 19:58
        Znam sie troche na kompach, ale z dyskami w pracy boje sie bawic bo jak cos
        spartole to jestem bez narzedzia pracy. Mam tam ok. 5 dyskow z serwera i
        boje sie tego ruszac, bo na tym sie nie znam. Jak przesunac te dyski. Czy
        jest to trudne? Nie mozna pendriva otworzyc jako pierwszy wolny dysk?
        • robertd65 Re: Czemu komputer nie odczytuje PEN driva? 17.03.06, 12:09
          Nie wolno ruszac dysków z serwera, bo rzeczywiscie nie bedzie do nich dostepu (w
          sensie np. skroty nie beda trafione). Najprosciej zmienić litere od napedu
          optycznego: Moj komputer - PPm - Zarzadzaj - Zarzadzanie dyskami wybraz cd-rom
          PPM - zmien litere i zmienic litere dysku optycznego. Poniewaz pokazuje tylko
          wolne litery to nie mozna nic zepsuc.
          Generalnie chodzi o to aby pierwsza litera po dyskach byla wolna

RobertD

• john_williams Re: Czemu komputer nie odczytuje PEN driva? 19.03.06, 19:17
            przy dysku cd rom mam litere G. Zamienilem w " zarzadzaj dyskiem" na litere Y.
            Jednak gdy wchodze w moj komputer to nadal jest G. Gdy natomiast chcilem
            cofnac ta zmiane i wrocilem do " zarzadzania dyskiem" to wsrod wolnych dyskow
            nie ma dysku G . :( Nie rozumiem.
            • bogulo Re: Czemu komputer nie odczytuje PEN driva? 20.03.06, 12:49
              niestety czasem windows nie zmienia litery od razu, tylko wymaga restartu, w
              wyniku tego blokuje stara litere dysku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka