Gość: agata IP: proxy / 10.30.1.* 06.12.02, 08:24 Czy tekst napisany w wordzie mozna zapisac w pdf. Jesli tak (łaał) prosze o podpowiedz. Zalezy mi na tym, aby dane nie mogly byc pozniej przez nikogo modyfikowane. Z gory dziekuje Link Zgłoś Obserwuj wątek
3telnick Re: format pdf 06.12.02, 09:13 Można, poszukaj w sieci darmowych konwerterów z DOC na PDF Link Zgłoś
Gość: jap Re: format pdf IP: *.bridge.com 06.12.02, 10:30 jeśli nie masz tego dużo, można skorzystać z usługi on-line (5 dokumentów za darmo): createpdf.adobe.com/index.pl/1929213374.67968?BP=IE&v=AHP Link Zgłoś
Gość: Tekstur Re: format pdf IP: *.emit.pl 06.12.02, 13:13 Dokument worda mozna przekonwertowac do pdf'a uzywajac np. programu Adobe Acrobat, ale format pdf podlga edycji wiec mozna bedzie go w przydzlosci modyfikowac. Link Zgłoś
Gość: jap Re: format pdf IP: *.bridge.com 06.12.02, 13:44 > Dokument worda mozna przekonwertowac do pdf'a uzywajac np. > programu Adobe Acrobat, ale format pdf podlga edycji wiec mozna bedzie > go w przydzlosci modyfikowac. Acrobat jest drogi. Ale chyba ma opcję "security". W każdym razie taka opcja jest w usłudze on-line, do której link podałem poprzednio. Można stworzyć plik, którego nie można edytować albo nawet wydrukować. Myślę, że Acrobat też to ma (nie używałem). Sęk w tym, że wszystko można obejść. Ostatni program OCR Fine Reader 6 ma możliwość importu plików .pdf, jakby to był scan. Potem można to poddać obróbce OCR i eksportować do Worda. Czy to zadziała, jeśli plik jest zabezpieczony, nie wiem - badania zostawiam dociekliwym. Inna możliwość: Open Office ma filtr do .pdf przy eksporcie. Czyli plik Word obrobić w Open Office Link Zgłoś
Gość: agata Re: format pdf IP: proxy / 10.30.1.* 06.12.02, 13:37 Dziekuje bardzo za pomoc i informacje. Juz zrobilam konwert korzystajac ze wskazowki jap. JAP jestem Ci szczegolnie baaaardzo wdzieczna. Dziekuje. Pozdrawiam wszystkich Link Zgłoś