Dodaj do ulubionych

ludzie trzymajcie mnie bo oszaleję!!!

IP: *.aster.pl 20.03.06, 11:32
chcę nagrać płytę dvd z filmami...bo już nie mam miejsca na kompie,mam
nagrywarkę dvd rw+,płyty cd się nagrywają a pzry dvd wyskakuje błąd calibracji
mocy...używam nero,alkohol,deep burner i nic to samo...pomyślałem,że może
kiepskie płyty za wolne x4 a programy nagrywają od min x6 prędkość więc
kupiłem esperanza rw+ x8 nagrywam z preędkością x6 żeby nie za szybko...i...
dupa...to samo kupiłem płytkę verbatim 1szt za 3 zł nagrywa
x16...i....przełom...płytka sięnagrała...podobno ...to już byłem zadowolony z
siebie...ale przedwcześnie....po sprawdzeniu nie wyświetla sięzawartość tej
niby nagranej płyty...zaraz otworzę balkon i wypier...lę ten komp
windowsa...płyty filmy ...tv...radio odkurzacz i talerze....!!!
doktora!zadzwońcie po doktora psychiatry bo zwariuję... hihi :)
Obserwuj wątek
    • gray Re: ludzie trzymajcie mnie bo oszaleję!!! 20.03.06, 11:38

a na gwarancji ta nagrywarka? jak tak to do serwisu.

teoretycznie może być to jeszcze wina zasilacza ale... zobacz w jakimś sofcie,
      który pewnie dostałeś razem z płytą główną jak wyglądają napięcia podawane przez
      zasilacz podczas nagrywania płyty.
    • Gość: Greg Re: ludzie trzymajcie mnie bo oszaleję!!! IP: *.acn.waw.pl 20.03.06, 12:10
      Pierwsza rzecz - co to za sprzęt? Samsung, Liteon? Jeśli tak, to biegusiem do
      serwisu!
      • Gość: dci to lite-on...chyba jeszcze na gwarancji...ma 6mcy IP: *.aster.pl 20.03.06, 12:45
        tylko dlaczego normalnie nagrywa cd?a dvd juz nie...czemu pisze,że płyta jest
        nagrana i we własciwościach,że dysk jest zapełniony danymi - nieznany format
        plików...to zagadka ...dla mnie to gwóźdź do trumny...muszę sięzwiązać pasami i
        przywiązać do kaloryfera żeby nie popsuć kompa :-)bo mam ochotę hihi
        • Gość: ned Re: to lite-on...chyba jeszcze na gwarancji...ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 12:48
          Jeśli na gwarancji to lepiej idź do serwisu. A potem zbieraj kasę na nową
          nagrywarkę (tylko nie liteon), bo za pół roku będzie dokładnie to samo. Wiem to
          z autopsji.

pzdr
        • Gość: Greg Re: to lite-on...chyba jeszcze na gwarancji...ma IP: *.acn.waw.pl 20.03.06, 17:04
          > tylko dlaczego normalnie nagrywa cd?
          To nie ma nic do rzeczy - serwis i już.
    • Gość: naryt mam podobny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 12:29
      Mam podobny problem ale chyab nie aż taki. CD-RW przestało nagle nagrywać.
      Nero krzyczy:
      - Rozpoczęto buforowanie plików.
      - Zakończono buforowanie plików. - o tym samym czasie
      - Rozpoczęto zapis z prędkością...
      - Błąd odczytu danych. (ale czyta tylko nie nagrywa)
      - Niewłaściwy stan zapisu.
      - Wykonanie polecenia zakończ ścieżkę jest niemożliwe
      - Zapis nie powiódł się.
      Chciałbym sprawdzić nagrywarkę jakimś programem testującym.
      Czy jest jakiś program do takich czynności?
      • Gość: a.s.s. Re: mam podobny problem IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.06, 13:37
        Sprobojcie CDBurnerXP Pro3 i na koniec zamykajcie CD.
        Musi isc,jesli nie to nagrywarka uszkodzona.
        • Gość: a.s.s. Re: mam podobny problem IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.06, 13:38
          www.cdburnerxp.se/download.php
          • Gość: naryt Re: mam podobny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 13:52
            Dzięki a.s.s. Próbuję.
            • Gość: naryt Re: mam podobny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 14:10
              No niestety. Trzeba kupić nowy.
        • Gość: dci do a.s.s. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 14:34
          pytanie o ten program...moje programy bez problemu nagrywają płyty cd...
          problem jest z płytami dvd...ten program rozwiąże problem?bo jego nazwa wskazuje
          ,że nagrywa płyty cd a mi to nie rozwiązuje problemu poza tym pisałem,że płytę
          verbatim nagrywa tylko,że po nagraniu nic na niej nie widać...i to jest problem
          płyta jest chyba zapisana danymi których nie czyta napęd ,który je nagrał...co
          jest zjeb...ane?może sąjakieś sterowniki do napędu albo uszkodzony
          napęd?skłaniam siędo reklamacji towaru...ale najpierw szukam metod
          alternatywnych zanim to zrobię szkoda zachodu może problem nie jest aż tak poważny?
          • Gość: steve Re: do a.s.s. IP: 156.17.92.* 20.03.06, 15:32
            spróbuj odinstalować nero, zainstalować na nowo stery do płyty głównej i
            zainstalować nero ponownie.
            U mnie to pomogło gdy cd nagrywał ok. a dvd skakał bufor jak szalony.
            • dci Re: do steve to jest jakaś myśl ale... 20.03.06, 15:53
              samo odinstalowanie nero i ponowna instalacja chyba nic nie da bo ten sam
              problem mająinne programy alkohol i deep burner...ale reinstalacja sterowników
              do płyty...hm może...spróbuję...każdy sposób jest dobry o ile okaże się
              skuteczny...myślałem o sterownikach do napędu...jest cośtakiego?to może by
              pomogło jak nie to pod młotek...
              • tibo Re: do steve to jest jakaś myśl ale... 20.03.06, 16:30
                wg mnie to wina elektroniki, a raczej samego lasera, ktory ma za mala moc i nie
                radzi juz sobie z DVD. Zanies do serwisu to ci podkreca moc albo wymienia na
                nowy. na pewno to nie jest wina softu. Mozliwe ze zasilacz nie daje rady,
                sprawdz jakie daje napiecia przy probie nagrywania (oczywiscie miernikiem a nie
                jakims softem)
                powodzenia :)
              • tibo Re: do steve to jest jakaś myśl ale... 20.03.06, 16:31
                a moze wystarczy wyczyscic laser?
                • dci a jak wyczyścić laser?hę 20.03.06, 17:29
                  masz chyba rację to albo będzie laser albo jeszcze gorzej programy tu nic nie
                  zdziałają...zmarnowałem na próby programów pudełko płyt...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka