bartoszpar 24.03.06, 22:49 Jak uzyskac taka ikonke jaka wyskakuje w pasku url niektorych witryn w momencie utworzenia skrotu do takiej witryny na pulpicie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
bartoszpar Re: FF + Ikonka link'a na pulpicie 27.03.06, 15:25 Nie wiem czy aby to jest celowe, wiec tak z pewna doza niesmialosci robie "up" czy jest do tego jakis plugin czy moze trzeba recznie przekierowac na ta ikone w cashu FireFoxa czy jak? Mam na pulpicie z 8 takich skrotow i lepiej by wygladaly gdyby cos soba reprezentowaly ;) HELP Link Zgłoś
qandre Re: FF + Ikonka link'a na pulpicie 27.03.06, 19:01 Pluginu chyba nie ma. Ikonę skrótu możesz zmienić ręcznie, ale "przekierowanie" bezpośrednio na ikonę w cachu nie jest dobrym pomysłem, ponieważ może ona zostać usunięta np.: przy czyszczeniu prywatnych danych. W FF (w przeciwieństwie do IE czy Opery) ikony które widzisz w zakładkach nie pochodzą z cachu, lecz są zapisane bezpośrednio w pliku: bookmarks.html, zakodowane w Base64. Najprościej będzie skopiować ikony np.: bezpośrednio z interesujących Cię stron (Narzędzia > Informacje o stronie > Media > wybierasz ikonę i Zapisz jako..), do jakiegoś folderu i później podmienić w skrócie. Link Zgłoś
bartoszpar Re: FF + Ikonka link'a na pulpicie 27.03.06, 20:36 Oki dzieki, troszke to upierdliwe tak dla kazdej ikony, ale przynajmniej dziala :) No i teraz widze ze czesciej musze swoje watki "upowac" ;p A przy okazji pluginow to kiedys obilo mi sie o uszy ze jest tez taki plugin podmieniajacy te ikonki w zakladkach itd.. moze macie na niego namiar, a moze w nowej wersji posiada taka wlasnie funkcje ktora tu byla wymagana ;) no i czy oczywiscie bedzie smigala z FF 1.5.0.1 ;) Link Zgłoś
qandre Re: FF + Ikonka link'a na pulpicie 27.03.06, 21:13 Favicon Picker Nowszej wersji musisz poszukać. Link Zgłoś