Dodaj do ulubionych

FF + Ikonka link'a na pulpicie

24.03.06, 22:49
Jak uzyskac taka ikonke jaka wyskakuje w pasku url niektorych witryn w
momencie utworzenia skrotu do takiej witryny na pulpicie?
Obserwuj wątek
    • bartoszpar Re: FF + Ikonka link'a na pulpicie 27.03.06, 15:25
      Nie wiem czy aby to jest celowe, wiec tak z pewna doza niesmialosci robie "up"

czy jest do tego jakis plugin czy moze trzeba recznie przekierowac na ta ikone w
      cashu FireFoxa czy jak?
      Mam na pulpicie z 8 takich skrotow i lepiej by wygladaly gdyby cos soba
      reprezentowaly ;)
      HELP
      • qandre Re: FF + Ikonka link'a na pulpicie 27.03.06, 19:01
        Pluginu chyba nie ma. Ikonę skrótu możesz zmienić ręcznie, ale "przekierowanie" bezpośrednio na ikonę w cachu nie jest dobrym pomysłem, ponieważ może ona zostać usunięta np.: przy czyszczeniu prywatnych danych.

W FF (w przeciwieństwie do IE czy Opery) ikony które widzisz w zakładkach nie pochodzą z cachu, lecz są zapisane bezpośrednio w pliku: bookmarks.html, zakodowane w Base64.

Najprościej będzie skopiować ikony np.: bezpośrednio z interesujących Cię stron (Narzędzia > Informacje o stronie > Media > wybierasz ikonę i Zapisz jako..), do jakiegoś folderu i później podmienić w skrócie.

• bartoszpar Re: FF + Ikonka link'a na pulpicie 27.03.06, 20:36
          Oki dzieki, troszke to upierdliwe tak dla kazdej ikony, ale przynajmniej dziala :)
          No i teraz widze ze czesciej musze swoje watki "upowac" ;p
          A przy okazji pluginow to kiedys obilo mi sie o uszy ze jest tez taki plugin
          podmieniajacy te ikonki w zakladkach itd.. moze macie na niego namiar, a moze w
          nowej wersji posiada taka wlasnie funkcje ktora tu byla wymagana ;) no i czy
          oczywiscie bedzie smigala z FF 1.5.0.1 ;)
          • qandre Re: FF + Ikonka link'a na pulpicie 27.03.06, 21:13
            Favicon Picker

Nowszej wersji musisz poszukać.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka