Gość: fgdf IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 26.12.02, 20:00 w skrócie mam pII 450 128 mb ramu rive tnt ... i płyte Abit bh6 ...Agp x1 x2 a teraz chce nową karte grafiki: gf2 mx400 , gf3 tixxx, radeon 7500 która wybrać? thnx za rade. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: vladip Re: modernizacja kompa GF vs Radeon IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 26.12.02, 21:12 Gość portalu: fgdf napisał(a): > gf2 mx400 , gf3 tixxx, radeon 7500 > gf 3 polecam też radeona 9000 jest tani i naprawdę niezły pzdr vladip Link Zgłoś
Gość: polokokt A ja rozwine to pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.02, 23:11 Sory ze tu, ale nie bede zakladal nowego watku na ten sam temat, wykorzystam juz istniejacy. Mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko? Ja mam Athlona 850, plytke Asus A7V kt 133, dysk 20 GB (lada moment 80 GB), 512 SDRAM. Obecna grafika to gf2 mx 400. Chcialem wymienic na cos lepszego w cenie okolo 350 zl. Zastanawiam sie nad gf2 GTS Ultra (gf3 ti odpada raczej ze wzgeldu na cene) lub jakis radeon, ale tu raczej sie nie orietuje jak to smiga. Chcialem cos z 64 Ram DDR. komp wykorzystywany glownie do szkoly (programowanie i takie tam) ale tu wystarcza to co mam. Karte chcialem zakupic glownie dla gier Mafia i GTA3. Pytanie nr2 to takie ze slyszalem ze do mojego procka zakladanie gf3 ti nie ma sensu bo roznica miedzy gf2 gts ultra a wlasnie gf 3 ti bedzie bardzo mala, bo i tak procesor bedzie hamowal calosc. Czy to prawda? Choc jak mowilem ta odpada bo kosztuje okolo 500zl, a to ju za duzo. Pozdrawiam Link Zgłoś
mcfly_tm Re: A ja rozwine to pytanie 27.12.02, 00:40 No to tak. Co do pana nr1. to wybierz gf3ti, bedzie muzyka grala, juz sam 3d mark mowi za siebie bo polowa testow na gf2 w 3d marku 2k nie pojdzie a przy gf3ti wszystko dziala jak nalezy. Co do pana nr2 Rowniez polecam gf(2), z tym ze w gta3 i tak se specjalnie nie posmigasz bo ona na prockach firmy amd nie dziala zbyt dobrze, sam mam duronka 1200 i znam jeszcze kilka innych osob ktore maja ten sam problem. Ona cos nie bardzo wspolpracuje z tymi prockami. Za to mafia nie ma uprzedzen :) pozdrawiam Link Zgłoś
polokokt Re: modernizacja kompa GF vs Radeon 26.12.02, 23:15 z tych tu propozycji ja stawiam na gf3 ti Link Zgłoś
Gość: merien Re: modernizacja kompa GF vs Radeon IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 01:12 a co sznowna komisja powie na temat kyro 2 czy nie bierzemy pod uwage. mysle ze dla agpx2 jest to obecnie najlepsze rozwiazanie ewnetualnie voodoo5, radeon i geforce przy agpx2 + slaby procek beda chodzic na pol gwizdka Link Zgłoś
Gość: komputrzak Re: modernizacja kompa GF vs Radeon IP: *.nyc.rr.com 27.12.02, 03:12 www.nyq.pcmag.com/article2/0,6263,4237,00.asp MSI G4Ti4200-VTD64 jest najlepsza na rynku w kategorii kart popularnych. Kupilem za 147 USD, zainstalowalem, rzeczywiscie smiga. PC Magazine jest znakomitym zrodlem informacji. Link Zgłoś
Gość: fgdf Re: modernizacja kompa GF vs Radeon IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 27.12.02, 18:34 Gość portalu: merien napisał(a): > a co sznowna komisja powie na temat kyro 2 czy nie bierzemy pod uwage. mysle ze > dla agpx2 jest to obecnie najlepsze rozwiazanie ewnetualnie voodoo5, radeon i > geforce przy agpx2 + slaby procek beda chodzic na pol gwizdka Jestem (niestety) tego swiadom p.s. Gf4 z obslugą agp x2? nie bedzie klopotów z kompatybilnoscią ? Link Zgłoś