Dodaj do ulubionych

modernizacja kompa GF vs Radeon

IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 26.12.02, 20:00
w skrócie
mam
pII 450
128 mb ramu
rive tnt
...
i płyte Abit bh6 ...Agp x1 x2
a teraz chce nową karte grafiki:
gf2 mx400 , gf3 tixxx, radeon 7500

która wybrać? thnx za rade.

Obserwuj wątek
    • Gość: vladip Re: modernizacja kompa GF vs Radeon IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 26.12.02, 21:12
      Gość portalu: fgdf napisał(a):

> gf2 mx400 , gf3 tixxx, radeon 7500
      >
      gf 3
      polecam też radeona 9000 jest tani i naprawdę niezły
      pzdr
      vladip

• Gość: polokokt A ja rozwine to pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.02, 23:11
      Sory ze tu, ale nie bede zakladal nowego watku na ten sam temat, wykorzystam
      juz istniejacy. Mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko?
      Ja mam Athlona 850, plytke Asus A7V kt 133, dysk 20 GB (lada moment 80 GB), 512
      SDRAM. Obecna grafika to gf2 mx 400. Chcialem wymienic na cos lepszego w cenie
      okolo 350 zl. Zastanawiam sie nad gf2 GTS Ultra (gf3 ti odpada raczej ze
      wzgeldu na cene) lub jakis radeon, ale tu raczej sie nie orietuje jak to smiga.
      Chcialem cos z 64 Ram DDR. komp wykorzystywany glownie do szkoly (programowanie
      i takie tam) ale tu wystarcza to co mam. Karte chcialem zakupic glownie dla
      gier Mafia i GTA3.
      Pytanie nr2 to takie ze slyszalem ze do mojego procka zakladanie gf3 ti nie ma
      sensu bo roznica miedzy gf2 gts ultra a wlasnie gf 3 ti bedzie bardzo mala, bo
      i tak procesor bedzie hamowal calosc. Czy to prawda? Choc jak mowilem ta odpada
      bo kosztuje okolo 500zl, a to ju za duzo.
      Pozdrawiam
      • mcfly_tm Re: A ja rozwine to pytanie 27.12.02, 00:40
        No to tak. Co do pana nr1. to wybierz gf3ti, bedzie muzyka grala, juz sam 3d
        mark mowi za siebie bo polowa testow na gf2 w 3d marku 2k nie pojdzie a przy
        gf3ti wszystko dziala jak nalezy.
        Co do pana nr2 Rowniez polecam gf(2), z tym ze w gta3 i tak se specjalnie nie
        posmigasz bo ona na prockach firmy amd nie dziala zbyt dobrze, sam mam duronka
        1200 i znam jeszcze kilka innych osob ktore maja ten sam problem. Ona cos nie
        bardzo wspolpracuje z tymi prockami. Za to mafia nie ma uprzedzen :)
        pozdrawiam
    • polokokt Re: modernizacja kompa GF vs Radeon 26.12.02, 23:15
      z tych tu propozycji ja stawiam na gf3 ti
      • Gość: merien Re: modernizacja kompa GF vs Radeon IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 01:12
        a co sznowna komisja powie na temat kyro 2 czy nie bierzemy pod uwage. mysle ze dla agpx2 jest to obecnie najlepsze rozwiazanie ewnetualnie voodoo5, radeon i geforce przy agpx2 + slaby procek beda chodzic na pol gwizdka
        • Gość: komputrzak Re: modernizacja kompa GF vs Radeon IP: *.nyc.rr.com 27.12.02, 03:12
          www.nyq.pcmag.com/article2/0,6263,4237,00.asp
          MSI G4Ti4200-VTD64 jest najlepsza na rynku w kategorii kart popularnych.
          Kupilem za 147 USD, zainstalowalem, rzeczywiscie smiga.

PC Magazine jest znakomitym zrodlem informacji.
        • Gość: fgdf Re: modernizacja kompa GF vs Radeon IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 27.12.02, 18:34
          Gość portalu: merien napisał(a):

> a co sznowna komisja powie na temat kyro 2 czy nie bierzemy pod uwage. mysle
          ze
          > dla agpx2 jest to obecnie najlepsze rozwiazanie ewnetualnie voodoo5, radeon
          i
          > geforce przy agpx2 + slaby procek beda chodzic na pol gwizdka

Jestem (niestety) tego swiadom

p.s.
          Gf4 z obslugą agp x2?
          nie bedzie klopotów z kompatybilnoscią ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka