smutas 30.04.06, 20:06 witam, witam czy ktos z was wie jak zmusic Thunderbird'a do ladowania poczty z serwisow 'web-based' e-mail, takich jak hotmail, gmail etc...??? rgrds S. Link Zgłoś Obserwuj wątek
robak_wroc Re: thunderbird z hotmail'em 01.05.06, 13:49 nie jestem pewien, ale chyba nie ma tego azimplementowanego w thunderptaku. poza tym hotmail jest be. u mnie na servie wyfiltrowalem go calego, bo za duzo syfu z niego przychodzi. Link Zgłoś
smutas Re: thunderbird z hotmail'em 02.05.06, 04:34 M$ w oczy kole??? :-) w 1994r byl cacy a teraz jest be... niestety dla mnie jest jedynym kontem e-mailowym, ktore przertwalo 12 lat bez zmian. przeprowadzlem sie parokrotnie, zmienialem ISP, w '94 nie bylo jeszcze (albo nie wiedzalem o takowym) yahoo.mail.... Hindus wymyslil postawil na linuksie, a po latach bad-guy zakradl sie pocichu i wykupil hindusa - coz ja moge za to?? ale co z innymi tzw. web-mailami? tez so wszystkie be? i nie pojda pod 'grzmotem'? rgrds S. Link Zgłoś
makryba Re: thunderbird z hotmail'em 04.05.06, 16:12 TB vs Hotmail to chyba problem bardziej po stronie Hotmaila leży - oni zdaje sie nie udostępniają dostepu przez pop3/smtp natomiast jeżeli chodzi o gmaila - musisz sobie uaktywnić dostęp przez pop3 (ustawienia -> przekazywanie i pop) wówczas możesz sciągać pocztę nie tylko TB ale każdym innym klientem (prostą instrukcje też znajdziesz w ustawieniag gmaila) Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: thunderbird z hotmail'em 04.05.06, 16:55 Nie wiem jak to z Hotmailem sie ma, ale Gmail funguje aż miło. Może nie zrozumiałem pytania? Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: thunderbird z hotmail'em 04.05.06, 16:57 To może byc problem z konfiguracja konta na serwerze, na gmail.com trzeba było uruchomic odbieranie via pop3, domyslnie było wyłączone. Link Zgłoś