Dodaj do ulubionych

thunderbird z hotmail'em

30.04.06, 20:06
witam, witam
czy ktos z was wie jak zmusic Thunderbird'a do ladowania poczty z serwisow
'web-based' e-mail, takich jak hotmail, gmail etc...???
rgrds S.
Obserwuj wątek
    • robak_wroc Re: thunderbird z hotmail'em 01.05.06, 13:49
      nie jestem pewien, ale chyba nie ma tego azimplementowanego w thunderptaku. poza
      tym hotmail jest be. u mnie na servie wyfiltrowalem go calego, bo za duzo syfu z
      niego przychodzi.
      • smutas Re: thunderbird z hotmail'em 02.05.06, 04:34
        M$ w oczy kole??? :-) w 1994r byl cacy a teraz jest be... niestety dla mnie
        jest jedynym kontem e-mailowym, ktore przertwalo 12 lat bez zmian.
        przeprowadzlem sie parokrotnie, zmienialem ISP, w '94 nie bylo jeszcze (albo
        nie wiedzalem o takowym) yahoo.mail.... Hindus wymyslil postawil na linuksie, a
        po latach bad-guy zakradl sie pocichu i wykupil hindusa - coz ja moge za to??
        ale co z innymi tzw. web-mailami? tez so wszystkie be? i nie pojda pod
        'grzmotem'?
        rgrds S.
        • makryba Re: thunderbird z hotmail'em 04.05.06, 16:12
          TB vs Hotmail to chyba problem bardziej po stronie Hotmaila leży - oni zdaje sie
          nie udostępniają dostepu przez pop3/smtp

natomiast jeżeli chodzi o gmaila - musisz sobie uaktywnić dostęp przez pop3
          (ustawienia -> przekazywanie i pop) wówczas możesz sciągać pocztę nie tylko TB
          ale każdym innym klientem (prostą instrukcje też znajdziesz w ustawieniag gmaila)
          • koktajl_molotowa Re: thunderbird z hotmail'em 04.05.06, 16:55
            Nie wiem jak to z Hotmailem sie ma, ale Gmail funguje aż miło. Może nie
            zrozumiałem pytania?
            • koktajl_molotowa Re: thunderbird z hotmail'em 04.05.06, 16:57
              To może byc problem z konfiguracja konta na serwerze, na gmail.com trzeba było
              uruchomic odbieranie via pop3, domyslnie było wyłączone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka