Dodaj do ulubionych

problem z nagrywarką

IP: *.stk.net.pl 04.05.06, 19:44
Chodzi o to że nagrywarka(Toshiba ODD-DVD SD-R5272 firmware 1031 nie wiem czy
potrzebne ale podaje) nie czyta pustych plyt, co innego z tymi które już
miałem nagrane, te odczytuje bez problemu. Wiecie jak pomóc ?
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: problem z nagrywarką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 20:22
      przepraszam,ale co ma przeczytać jeżeli płyta jest pusta?
    • Gość: Mick Re: problem z nagrywarką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 20:36
      Nie przejmuj się, nie wynaleziono jeszcze nagrywarki, która czytałaby z pustych
      płyt ;)
      Pomóc można tylko w jeden sposób, najpierw coś musisz nagrać na tą płytę!!!
      • Gość: The Rock Re: problem z nagrywarką IP: *.stk.net.pl 04.05.06, 20:58
        hehe,chodzilo mi o to że nagrywarka nie widzi?:D pustych plyt, wsadzam pustą
        płyte a ta nie reaguje, tak jakby nic nie bylo w napędzie
        • gluby Re: problem z nagrywarką 04.05.06, 21:02
          chodzi ci o to ze jakchcesz nagarc to ci nie idzie nagrywanuie mimo ze mas
          zplytke czysta wlozona?
        • Gość: Mick Re: problem z nagrywarką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 21:10
          A czy możesz nagrać płytę czy zupełnie nie ma żadnej reakcji przy próbie
          wypalenia CD?
          • Gość: The Rock Re: problem z nagrywarką IP: *.stk.net.pl 04.05.06, 21:30
            nie ma żadnej reakcji tak jakbym w ogóle nie włożył pustej plyty, pisze takie
            cos jak klikam na daną nagrywarke:

K:/ nie jest dostępny
            Niepoprawna funkcja
            • Gość: Mick Re: problem z nagrywarką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 21:42
              Ok. chyba już wiem o co chodzi. Spróbuj najpierw uruchomić jakiś program do
              nagrywania płyt np. Nero, Easy CD i nagrać jakieś dane na płytę a wtedy
              powinieneś móc te dane później odtworzyć. Jeśli chcesz nagrywać płyty w taki
              sposób aby otwierał Ci puste CD musisz najpierw zainstalować specjalne
              oprogramowanie, jak choćby InCD. Wtedy te puste płytki będą rozpoznawalne przez
              Twojego Windowsa.
              • Gość: The Rock Re: problem z nagrywarką IP: *.stk.net.pl 04.05.06, 22:23
                Nie moge nagrać żadnych danych na płyte, bo nagrywarka reaguje tak jak nie
                byłoby w niej cd a co za tym idzie nie nagrywa.Po co mam instalować ten
                program, moja druga nagrywarka(zwykła a zależy mi na tej która nie działa DVD)
                reaguje na puste plyty i po prostu normalnie sie wszystko odbywa tj. nagrywarka
                widzi płyte jako pustą i moge nagrywać
                • Gość: kaqkaba Re: problem z nagrywarką IP: 194.150.166.* 05.05.06, 08:47
                  Pytanie nagrywasz za pomocą tego czegoś wbudowanego w WinXP?
                  Sprawdz czy masz włączone nagrywanie na tym napędzie.
                  • Gość: The Rock Re: problem z nagrywarką IP: 194.242.106.* 05.05.06, 15:42

Niczym nie próbuje nagrywać, bo po co ? jeżeli nagrywarka reaguje tak jakby w
                    środku nie było płyty.

Sprawdz czy masz włączone nagrywanie na tym napędzie

Jak to mam sprawdzić ?
    • Gość: jacek Re: problem z nagrywarką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 10:22
      A nie dokupileś może ostatnio tej nie czytającej nagrywarki?
      Bo u mnie było podobnie.
      Dokupiłem wreszcie DVD-RW, włożyłem do komputera i nic.
      Windows wykrył nowy napęd, Nero nie.
      Pomogło odinstalowanie Nero i jego ponowna instalacja.
      • Gość: The Rock Re: problem z nagrywarką IP: 194.242.106.* 05.05.06, 23:48

Niczym nie próbuje nagrywać, bo po co ? jeżeli nagrywarka reaguje tak jakby w
        środku nie było płyty.

Sprawdz czy masz włączone nagrywanie na tym napędzie

Jak to mam sprawdzić ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka