Gość: Bolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:12 Jak je usunąć? Denerwuje mnie ten komunikat w prawym dolnym rogu. MOj komp wymagal service packa 2 wiec chyba z tad to zabezpieczenie. Prosze o pomoc Link Zgłoś Obserwuj wątek
m.gregor Re: Alerty zabezpieczen systemu windows 08.05.06, 16:20 A moze zainteresuj sie czego chce zanim bedzie za pozno? Link Zgłoś
yamata Re: Alerty zabezpieczen systemu windows 10.05.06, 10:32 Eeee tam... Po co aktualizować system, lepiej siać wiruchami po całym internecie, przez dziury w systemie operacyjnym ;) Wymagał SP2? Zdziwiony? To chyba raczej konieczność? Link Zgłoś
manhu Re: Alerty zabezpieczen systemu windows 10.05.06, 14:57 No ja jestem zdziwiony, najwyrażniej gość już to ma. Tak czy inaczej: panel sterowania-system-akuazliacje automatyczne-wyłącz. A ponieważ już ma chyba SP2 więc centrum zabezpieczeń-zmień sposób informowania. Ponadto nie wolno zapomnieć o wyłączeniu zapory, bo złośliwie zamyka porty grom, p2p i wirusom, a już idealnie wyrzucić tego SP2 i SP1 też, najlepiej gołą windę i nic nie będzie denerwować (poza wirusem 60 sek po śr.10 sek w necie:) Link Zgłoś
Gość: art Re: Alerty zabezpieczen systemu windows IP: *.matarnia.pl 10.05.06, 21:36 Ja mam Windows XP z wszystkimi aktualizacjami i dobrze skonfigurowanego Nortona. Od niedawna zaczął mi się pokazywać taki dymek na dole z komunikatem o zagrożeniu w momencie, gdy zapora i antywirus Nortona już działały. Najwyraźniej Windows dostał jakiegoś uczulenia. Dzięki waszej radzie właśnie się tego pozbyłem. Link Zgłoś