Dodaj do ulubionych

nigdy więcej Windowsa XP...

04.01.03, 03:19
... chyba, że za kilka latek, jak wszystko poprawią.
Od dziś nie wyświetlaja mi się komunikaty o jakis piep.. błędach, o których
nawet mój ulubiony informatyk nie miał pojęca.
I wreszcie gry mi chodzą :))

Mój kochany ME, wróciłm do Ciebie!!
Obserwuj wątek
    • Gość: leo Re: nigdy więcej Windowsa XP... IP: *.in.brzesko.net.pl / 192.168.3.* 04.01.03, 08:18
      vesuvio napisała:

> ... chyba, że za kilka latek, jak wszystko poprawią.
      > Od dziś nie wyświetlaja mi się komunikaty o jakis piep.. błędach, o których
      > nawet mój ulubiony informatyk nie miał pojęca.
      > I wreszcie gry mi chodzą :))
      >
      > Mój kochany ME, wróciłm do Ciebie!!
      ===========================================
      Po co to wszystko piszesz ? Zainstalowałeś "giełdowego" XP . który i tak nie
      jest do gier. Trzeba było sobie kupić porządny program w firmowym sklepie a nie
      marudzić teraz. Jedynie ośmieszasz się.
    • Gość: archon Re: nigdy więcej Windowsa XP... IP: 62.244.155.* 04.01.03, 09:46
      pierdolenie o szpoenie !!!
      ja mam gieldowego :) i wszystko mi chodzi nie zawiesza mi (tak czesto jak 9x).
      co prawda sa bugi - wkoncu to winda to co sie dziwic, ale trza przyznac ze to
      najlepszy produkt microshitu .
      • Gość: medalik Re: nigdy więcej Windowsa XP... IP: *.telia.com 04.01.03, 12:31
        tak jest ja tez jade na piracie i zaden problem
        jak ktos ofiara to i na orginale sknoci
        • Gość: kagan Re: nigdy więcej Windowsa XP... IP: *.acn.pl 04.01.03, 18:19
          Ja tam sobie xp-eka zainstaluję za 1,5 roku, jak go nieco poprawią. Bo na razie
          nikomu go nie polecam. |Tyle.
          • ssaczek Re: nigdy więcej Windowsa XP... 04.01.03, 18:26
            Jadę na XP i choć nie byłem przekonany to dziś jak już troszkę poznałem i
            nauczyłem się korzystać to nawet nie myślę o innych winszajsach.
    • Gość: wiedom Re: nigdy więcej Windowsa XP... IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 04.01.03, 20:59
      Xp jest to najlepszy i najbardziej przyjazny użytkownikowi system operacyjny.
      Dlaczego tak piszę? A no dlatego że przy normalnej pracy nigdy (no może prawie
      nigdy nie powinien odmówić posłuszeństwa. Największą zalętą jak dla mnie są
      punkty przywracania systemu.
      warto się przesiąść ze staruszka 98 na młodzieńca XP. O ME się nawet nie chcę
      wypowiadać bo jak sam skrót wskazuje ten win to (M)izerne (E)fekty.

pozdrawiam
      • Gość: Karol_K Xp jest lepszy IP: *.ima.pl 05.01.03, 18:35
        Święta racja. XP jest po prostu lepszy, tylko trzeba się do niego przyzwyczaić.
    • joohnypl Re: nigdy więcej Windowsa XP... 05.01.03, 18:42
      czlowieku, xp to najbardziej stabilny system jaki bill gates napisal pod pc,
      mowie tu o pc dobrej kalsy a nie jakis shit amd, z plyta glowna jak najtansza,
      do ktorej nie ma nawet sterownikow!!!!
      • Gość: ceti Re: nigdy więcej Windowsa XP... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.03, 21:18
        wiem jedno: nigdy wiecej win98\me. sensownie
        skonfigurowany xp na wystarczajaco mocnej "blaszance"
        chodzi stabilnie. a zreszta: zawsze mozna przeciez
        zainstalowac kilka systemow...
        • Gość: bano Re: nigdy więcej Windowsa XP... IP: 80.48.114.* 05.01.03, 22:38
          pojawila sie wersja ulepszona xp. Ze standardowo wgranymi service packami. Nie
          znacznie rozni sie od normalnego xp, ale bardziej szczegoly kosmetyczne.
      • Gość: antykretyn Re: nigdy więcej Windowsa XP... IP: 80.48.234.* 07.01.03, 16:21
        joohnypl napisał:

> czlowieku, xp to najbardziej stabilny system jaki bill gates napisal pod pc,
        > mowie tu o pc dobrej kalsy a nie jakis shit amd, z plyta glowna jak
        najtansza,
        > do ktorej nie ma nawet sterownikow!!!!

brawo dla kretyna No1 , Gates Ci pisze systemy ? buahahahaha a tos mnie
        rozsmieszyl
        no tak , Ty masz zapewne oryginalnego ajbiema a nie jakiegos tam skladaka
    • Gość: Akad Re: nigdy więcej Windowsa XP... IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 08:28
      vesuvio napisała:

> nawet mój ulubiony informatyk nie miał pojęca.

Majlepiej zmień informatyka, zainstaluj XP a instalkę ME wyrzuć za okno.
      Tylko sprawdź czy nikogo tam nie ma, bo znowu ME sprawi Ci kłopot :))

• Gość: jacek84 Re: nigdy więcej Windowsa XP... IP: *.in.brzesko.net.pl / 192.168.3.* 06.01.03, 08:30
      Wszyscy piszecie : najlepszy XP, jest stabilny.......itd.
      A inni, że XP do dupy......
      ----------------------------------------------
      A prawda jest taka, że być może XP jest w tej chwili najlepszy. Lecz wcale to
      nie oznacza że co jest najlepsze, to tylko podskakiwać do góry !
      WSZYSCY "fachowcy" od systemów nie napisali 2-ch najważniejszych rzeczy,
      dotyczących systemu Windows XP :
      1. Zainstalowanie Win XP to ok. 1 GB na twardym dysku (z biegiem dni , więcej)
      2. Wiele programów nie chodzi na XP, szczególnie starszych.
      To bardzo istotny powód, by odrzucić ten system, jeżeli takie programy są
      absolutnie potrzebne.
      ---------------------------------------------------
      Tak jest w moim układzie i dlatego HD mam tylko w kieszeni. Mam 2 dyski . Jeden
      z Win XP a drugi z Win 98SE. I wkładam raz jeden, raz drugi dysk.
      • Gość: Barney Ten system jest super ! ! ! No kidding. win xp pro IP: proxy / *.zywiec.plusnet.pl 06.01.03, 09:08
        Każdy kto mówi inaczej ma jakieś majaczenia. Wcześniej mając win me zmuszony
        byłem reinstalować system średnio raz na miesiąc, dwa. Od momentu
        zainstalowania win xp pro pl minął już roczek, parę razy musiałem przywrócić
        wcześniejszą konfigurację, ale wszystko działa bez zarzutu i jestem zadowolony.
        Dodam tylko, że mam legalną wersję systemu i gdy tylko pojawią się jakieś
        uaktualnienia od razu są instalowane. Dodam jeszcze, że korzystam też z
        dobrodziejstwa Norton CleanSweep 2002 - przed instalacją jakiegoś programiku z
        sieci czy innego chipa włączam rejestrację zmian i gdy programik mi się nie
        podoba wchodzę doCleanSweep 2002 i wywalam go - system zostaje naprawdę nieźle
        wyczyszczony; ile to ha rzeczy instalowałem i wyrzucałem w ten sposób -
        dziesiątki; polecam też Norton Firewall 2003(lub darmowe alternatywne
        rozwiązania), Mailwasher, HistoryKill 2002(nie pozwala na uruchamianie okienek
        wyskakujących a tym samym uruchamianie dziwnych skryptów), a wasz system będzie
        działał równie rześko i będzie pomykał jak mój. Powodzenia.
        Aha, jeszcze Norton Antyvirus 2003! Bez tego ani rusz. I jeszcze jedna rzecz,
        nie bawcie sie w jakieś odmiany HOME, tylko PRO PL.
        • Gość: Barney Re: Ten system jest super ! ! ! No kidding. win x IP: proxy / *.zywiec.plusnet.pl 06.01.03, 09:10
          Nie muszę chyba dodawać, że jeśli masz pirata, należy wyłączyć wszelkie
          automatyczne aktualizacje systemu. Bezwzględnie. Jeśli tego nie zrobisz, możesz
          się pożegnać z systemem, który ci powie: "Bye, Bye, kiss my ass !"
          To tyle, pa.
          • Gość: wolny Re: Ten system jest super ! ! ! No kidding. win x IP: *.remote.dti.net 06.01.03, 14:47
            Nareszcie jakis gosc chociasz troche po angielsku pisze...
            Windows XP Pro PL what the fuck is that...wy wszyscy
            chcecie do europy i na zachod a te pierdo... Polskie
            wersie uzywacie. Zamiast "Cancel" pisze "Anuluj", i
            podobne dziwactwa...ludzie obodzcie sie...mozna ogladac
            dziennik o 8-smej po Polsku ale w swiecie
            komputerow..tylko angielski..zadnych innych dziwactw...
            Happy Win2000 user...XP to dla tych co huja wiedza
        • Gość: mundek Re: Ten system jest super ! ! ! No kidding. win x IP: 217.97.140.* 06.01.03, 10:11
          Gość portalu: Barney napisał(a):

> Każdy kto mówi inaczej ma jakieś majaczenia. Wcześniej mając win me zmuszony
          > byłem reinstalować system średnio raz na miesiąc, dwa. Od momentu
          > zainstalowania win xp pro pl minął już roczek, parę razy musiałem przywrócić
          > wcześniejszą konfigurację, ale wszystko działa bez zarzutu i jestem
          zadowolony.

Ja ma Win98 SE i nie musze reinstalowac go 2 razy na miesiac ostatnio robilem
          to ze 4 miesiace temu a dlaczego?? bo po instalacji wszystkich potrzebnych mi
          progow nie smiece tysiacem gier na miesiac i dziala bez zarzutu.
          No ale musze sie raczej zgodzic ze Xp jest stabilniejszy (moze) ale fakt jest
          faktem ze kilku znajomych mialo Xp i wrocilo do 98 lub Me z powodow takich ze
          aby odpalic gre spelniajac jedynie wymagania gry, gra uprawiala zaboskoki a na
          innych systemach juz dzialalo dobrze. Czyli trzeba miec naprawde mocny komp
          zeby gry chodzily a co do starszych programow to naprawde sa klopoty z
          niektorymi starszymi programami (ja znam przyklad z Archicadem 6.5 - bardzo
          czesto sie wiesza (na swiezym systemie) albo nie chce odpalic po instalacji)
          Wiec mimo tych wszystkich wyglasszanych peanow na temat XP ja zostaje przy
          sprawdzonym 98 SE
          PS instalowanie 2 winszajsow na 1 kompie to dla mnie osobiscie poroniony pomysl,
          calkiem co innego gdy masz Winde + inny (linux itd)
          Milej dyskusji :)
      • Gość: ceti Re: nigdy więcej Windowsa XP... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.03, 09:11
        Gość portalu: jacek84 napisał(a):

> Wszyscy piszecie : najlepszy XP, jest
        stabilny.......itd.

bo jest stabilny. jak na windows... :P

> 1. Zainstalowanie Win XP to ok. 1 GB na twardym dysku
        (z biegiem dni , więcej)

bzdura! na moim twardzielu XP Pro zajmuje 551 Mb i chodzi
        stabilnie. wystarczy powylaczac to i owo, pousuwac pare
        rzeczy (na przyklad cab-y ze sterownikami), dbac o
        "czystosc", powywalac wszelkie wodotryski i robi sie
        calkiem znosny objetosciowo. a temat odchudzania XP byl
        juz na forum poruszany. proponuje skorzystac z
        wyszukiwarki

> 2. Wiele programów nie chodzi na XP, szczególnie
        starszych. To bardzo istotny powód, by odrzucić ten
        system, jeżeli takie programy są absolutnie potrzebne.

kolejna bzdura. sa juz na przyklad calkiem sympatyczne
        emulatory DOS-a. a starsze programy windowsowe tez chodza
        bez bolu. pamieta ktos na przyklad edytor AmiPro? dzialal
        pod 3.11, dziala i pod XP pro

> Tak jest w moim układzie i dlatego HD mam tylko w
        kieszeni. Mam 2 dyski . Jeden z Win XP a drugi z Win
        98SE. I wkładam raz jeden, raz drugi dysk.

a nie prosciej i wygodniej zainstalowac dwa systemy na
        jednym dysku? :D sa takie programy bootloaderami zwane...
        :)

• Gość: Barney Ten system jest super ! ! ! IP: proxy / *.zywiec.plusnet.pl 06.01.03, 09:59
          Żeby system działał stabilnie i be zarzutu, nie powiedziałem o tym wcześniej,
          powinniśmy go zainstalować na czysto sformatowany dysk NTFS. Na fat32 dzieją
          sie różne dziwne rzeczy. Tablica alikacji plików jest przestarzała, ten system
          do niej nie przystaje. Tylko NTFS, a niestety booloaderów nie można w tym
          układzie zainstalować.
          • Gość: B. Re: Ten system jest super ! ! ! IP: OBEDET* / 213.68.127.* 06.01.03, 10:04
            > do niej nie przystaje. Tylko NTFS, a niestety booloaderów nie można w tym
            > układzie zainstalować.
            LILO?
            • Gość: r Re: Ten system jest super ! ! ! IP: *.telia.com 06.01.03, 12:51
              Lilo jest OK

a pozatym Barney bredzi nie ma absolutnie zadnego znaczenia czy to pirat
              czy orginal mam pirata i zadnych problemow przeciez to tylko odpowiedni wpisac
              kod i rejstrujes sie uupdrage itd przeciez fizycznie nie sprawdsza jak wyglada
              twoja plytka , pirat a smiga wspaniale
          • Gość: archon Re: Ten system jest super ! ! ! IP: *.interpab.com.pl 06.01.03, 23:32
            Żeby system działał stabilnie i be zarzutu, nie powiedziałem o tym wcześniej,
            powinniśmy go zainstalować na czysto sformatowany dysk NTFS. Na
            fat32 dzieją
            sie różne dziwne rzeczy. Tablica alikacji plików jest
            przestarzała, ten system
            do niej nie przystaje. Tylko NTFS, a niestety booloaderów nie
            można w tym
            układzie zainstalować.
            ------------
            BZDURA !!!
            1) nie wazn jest rodzaj partycji.
            2) nie popelniajcie tego bledu i nie zmieniajcie z fata na ntfs, ja tak
            zrobilem i teraz mam probelmy z dostaniem sie do wlasnych dokumentow (patrz
            temat "windows xp"), pozatym na ntfs dzieja sie dziwne zeczy np z word'em,
            execel'em itd... zreszta sami to znacie

pozdr...
            • mortuus Re: Ten system jest super ! ! ! 07.01.03, 13:46
              Nie wiem jaki jest XP, ale na pewno koza jest byle jaka.
            • Gość: barney Re: Ten system jest super ! ! ! IP: proxy / 217.153.15.* 07.01.03, 14:26
              Stopień trudności odzyskannia plików czy czegokolwiek z partycji NTFS jast taki
              sam jak z FAT32. Jeśli masz z tym problemy to świadczy o tobie, nie o systemie.
              Podstawa zawsze jest taka, system i programy na jednej partycji, dane na
              drugiej i pozostałych !!! Jest to tak oczywiste ! Dostosuj się, a sam zobaczysz
              jakie to wszystko proste. W razie problemu możesz bez skrupułów sformatować
              dysk startowy i zainstalować dysk na czysto. Pod win xp polecam tylko ntfs i
              wiem dokładnie o czym mówię, najgorsze zaś z możliwych rozwiązań to fat i ntfs
              na jednym dysku - to zaproszenie do katastrofy !
              • Gość: wiedom Re: Ten system jest super ! ! ! IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 08.01.03, 11:11
                Jam mam XP na fat. Razem mam 4 partycje. Ntsf mam na dysku F. I nic się nie
                gryzie. XP w komputrze mam od 1,5 roku i jeszcze go nie formaciłem.
    • Gość: Dean Re: nigdy więcej Windowsa XP... IP: 157.25.119.* 08.01.03, 10:47
      XP jest wolniejszy i wiekszy (mam Celerona 466 i 384 MB Ram). Starsze gry (z
      2000 roku!) żądają Direct X 6.1 (wgrany jest teoretycznie 8.1) i twierdzą, ze
      go nie ma i nie chcę chodzić. Za to stary SB AWE 32 trochę się uspokoił przy
      DVD i wreszcie dało sie obejrzeć Władcę Pierścieni (główny powód zmiany z 98 SE
      na XP). Nadal się jednak zastanawiam nad powrotem do starego systemu.
      • Gość: mundek Re: nigdy więcej Windowsa XP... IP: 217.97.140.* 08.01.03, 18:21
        jeszcze nie slyszalem zeby XP szybciej chodzil na slabszym kompie (na
        jakimkolwiek kompie) od 98 SE,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka