Dodaj do ulubionych

xp home , czy xp profesional?

IP: *.dzi.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 10.05.06, 22:22
Windows xp home , a Windows Xp profesional.
Który z z tych systemów jest lepszy?Czyli stabilniejszy , niezawodny itp.
Zastosowanie w Notbooku.Głownie jako komputer domowy.
Obserwuj wątek
    • neder Re: xp home , czy xp profesional? 10.05.06, 22:48
      niedawno był taki temat (kilka dni temu)? i jeszcze wcześniej też kilka(naście)
      razy. Moze skorzystasz z wyszukiwarki w oczekiwaniu na odpowiedź?
      pzdr
      • Gość: kris Re: xp home , czy xp profesional? IP: *.dzi.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 10.05.06, 23:16
        Nie ma tam odpowiedzi.Prosze o pomoc w.w temacie.
        • neder Re: xp home , czy xp profesional? 10.05.06, 23:22
          > > Nie ma tam odpowiedzi.Prosze o pomoc w.w temacie.

przecież napisałam, że takich wątków było kilak(naście). Rozumiem, że
          wyszukiwarka to skomplikowane narzędzie?
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=39909050&a=39909857
          + inne
          • Gość: Spawn Re: xp home , czy xp profesional? IP: *.chello.pl 11.05.06, 10:34
            Roznica niewielka.
            Osobiscie uzywam pro. Sama nazwa stara sie podpowiedziec ktory leprzy :D ale roznice sa małe i nie zaowazalne kilka dodatkowych funkcji ktorych 90% ludzi nie uzywa :D jak interesują ciebie roznice wejdz na stronke mic. i poczytaj.
            • Gość: Greg Re: xp home , czy xp profesional? IP: *.acn.waw.pl 11.05.06, 11:32
              Sama nazwa nie podpowiada "który lepszy", a który do jakich zastosowań
              (Professional -> "zawodowy", do zastosowań firmowych) - znajdź mi kogoś nie
              zajmującego się tematyką IT, kto będzie wiedział, to jest "Active Directory" i
              będzie tego potrzebował w domu...
            • Gość: Kokeeno Re: xp home , czy xp profesional? IP: *.crowley.pl 11.05.06, 11:58
              Główna różnica (dla mnie) to obsługa dwóch procesorów. Gdyby Home ją miał, to
              bym wybrał Home i zaoszczędził 200 PLN...
              • Gość: Greg Re: xp home , czy xp profesional? IP: *.acn.waw.pl 11.05.06, 12:17
                No właśnie, jak to jest? Widziałem ostatnio HP serii 9420 z dwurdzeniowymi P-M
                i Windows XP Home...
    • mipp Re: xp home , czy xp profesional? 11.05.06, 12:27
      Ogólne porównanie jest tutaj:

www.microsoft.com/poland/windowsxp/porownanie.asp
      Pro umożliwia kontrolę dostępu do zasobów z prawdziwego zdarzenia + szyfrowanie
      plików. To najważniejsze różnice. Dla użytkownika, który pracuje na jednym
      koncie i nie zawraca sobie głowy bezpieczeństwem i grzebaniem w systemie (tzn.
      nie interesuje go poprawna konfiguracja i zabepieczenie) - Home wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka