Gość: kazia IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 01:11 ktora opcja jest lepsza? W sklepie jest tylko wersja pierwsza. Czy czekać az bedą oddzielnie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: zdzichu Re: Router i switch razem czy oddzielnie? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 07:37 isc do innego sklepu tam sprzedadza ci oddzielnie.(ja nie jestem zwolennikiem routerów sprzętowych poprostu są za drogie). Link Zgłoś
stratoos Re: Router i switch razem czy oddzielnie? 17.01.03, 07:56 osobiscie jestem za osobnym routerem i switchem. Choc chyba bardziej przemawia tu moje przyzwyczajenie ;) > isc do innego sklepu tam sprzedadza ci oddzielnie.(ja nie jestem zwolennikiem > routerów sprzętowych poprostu są za drogie). zgadza sie, sa drogie ale to jest ich chyba jedyna wada w porownaniu z programowymi (np. freesco). Sa od nich przede wszystkim szybsze ;) Link Zgłoś
Gość: kazia Re: Router i switch razem czy oddzielnie? IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 13:34 Problem polega na tym, że w dostępnych mi sklepach nie było routerów żadnych. Jedyny, który to posiadał zaoferował router ze switchem (4 porty) za 640zł.Jest duze zapotrzebowanie bo tpsa SDI daje niemal od ręki. Chyba jednak poczekam. Czy router ma wpływ na szybkość działania internetu? Jeśli tak, to jakiego szukać by bylo tanio i dobrze? Link Zgłoś