Dodaj do ulubionych

do kiedy Windows 98 aktualizowany przez Microsof

IP: *.stargard.mm.pl 06.06.06, 18:51
Kiedys ktos wspomnial tu na forum, ze Microsoft w tym roku rezygnuje z
dalszych update'ow i upgrade'ow dla Windows 98. Czy orientujecie sie moze,
kiedy maja zniknac zupelnie z ich strony?

Tak w ogole, powiedzcie, prosze - jaki Windows ma najwiecej sensu, XP ma
podpbno wiele 'dziur' i sprawia problemy (jak czesto mozna tu przeczytac);)
Bede wdzieczna za rade, jaki system operacyjny wybrac (jak to jest z tym
Linuxem?)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Red Re: do kiedy Windows 98 aktualizowany przez Micro IP: *.acn.waw.pl 06.06.06, 19:27
      Chyba raczej nalezaloby najpierw zadac pytanie jakich programow potrzebujesz i
      czego oczekujesz od systemu.
    • Gość: marcin_ktos Re: do kiedy Windows 98 aktualizowany przez Micro IP: *.pronet.lublin.pl 06.06.06, 20:04
      Nie wiadomo kiedy znikną zupełnie, ale po 11 lipca ma nie być więcej nowych.

A póki co najwięcej sensu (z Windowsów) ma XP SP2, o ile oczywiście chodzi o
      normalny system do domu. Przestanie mieć sens w okolicach 2009 roku pewnie, gdy
      Vista zacznie go wypierać.
    • Gość: Gostek Re: do kiedy Windows 98 aktualizowany przez Micro IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.06.06, 20:22
      > Tak w ogole, powiedzcie, prosze - jaki Windows ma najwiecej sensu, XP ma
      > podpbno wiele 'dziur' i sprawia problemy (jak czesto mozna tu przeczytac);)
      > Bede wdzieczna za rade, jaki system operacyjny wybrac (jak to jest z tym
      > Linuxem?)

Zainstaluj Linuxa i Xp bedziesz miała porównanie
      • Gość: ja Re: do kiedy Windows 98 aktualizowany przez Micro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 21:19
        Linux dziś jest najlepszym wyborem gdy nie jest się zmuszonym do używania specjalnego oprogramowania (np.PS, Avid, AutoCAD,...Płatnik) lub urządzeń których producenci uparcie ignorują istnienie Linuxa.
        Na desktop do domu jest b.dobry i już zaczynają mu rosnąć konkurenci (DesktopBSD, PC-BSD) więc jego jakość pewno szybko się poprawi :)

Niestety ma także spore wymagania co do sprzętu, owszem zadziała na 486, czy 386 ale raczej jako router czy serwer plików.
        Do takiego "domowego użytku" trzeba mocnej maszyny, min. PIII i 256MB RAM oraz 4GB HDD, a niektóre najnowsze wydania wymagają jeszcze mocniejszego sprzetu >1GHz, 512MB.
        Na starszym sprzęcie (pentium, pentiumII, 64-128MB, <2GB) do domowego użytku znacznie lepszy będzie Windows98.
        • krzysztofsf Re: do kiedy Windows 98 aktualizowany przez Micro 06.06.06, 22:50
          No i na Linuksie nie pogra sie w wiekszosc gier, zwlaszcza w polskojezycznych wersjach.
          • Gość: ja Re: do kiedy Windows 98 aktualizowany przez Micro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 23:00
            Do gier sa konsole.
            Zresztą po osiągnięciu pewnego wieku nie ma się ochoty ani czasu na gry - będziesz miał rodzinę to zrozumiesz, a jeśli nie zrozumiesz to współczuję twojej żonie...
            • Gość: Greg2 Re: do kiedy Windows 98 aktualizowany przez Micro IP: *.acn.waw.pl 06.06.06, 23:28
              > będziesz miał rodzinę to zrozumiesz, a jeśli nie zrozumiesz to współczuję
              > twojej żonie...

Trzeba bylo sobie poszukac wyrozumialej zony kiedy byl na to czas. Ale mimo to -
              wspolczuje ...
              • Gość: sound Re: do kiedy Windows 98 aktualizowany przez Micro IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.06, 05:40
                Ale lolek wyskoczył z konsolą i rodziną.
                Do grania nie wolno Ci nic używać poza konsolą a w ogóle to juz nic Ci nie wolno...
                Miałeś trudne dzieciństwo i ciężkie zabawki??
                • krzysztofsf Re: do kiedy Windows 98 aktualizowany przez Micro 07.06.06, 07:29
                  Gość portalu: sound napisał(a):

> Ale lolek wyskoczył z konsolą i rodziną.
                  > Do grania nie wolno Ci nic używać poza konsolą a w ogóle to juz nic Ci nie woln
                  > o...
                  > Miałeś trudne dzieciństwo i ciężkie zabawki??

No coz, zawstydzil mnie. Faktycznie prawdziwy mezczyzna powinien czas wolny spedzac nad flaszka, w przerwach spuszczajac lomot zonie, a nie jakies gierka, a moze jeszcze (tfu) ksiazki (i to jakies zberezienstwa sf )
                  • Gość: ja Re: do kiedy Windows 98 aktualizowany przez Micro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 08:02
                    jesteście zabawni :)
                    widzialem >50 letnich facetów grających w gierki komputerowe na PS2 i 25 latków którzy nigdy w nic nie zagrali - więc ludzie są różni

a co do rodziny:
                    tatuś wracajacy z pracy i siedzący do późnej nocy przed komputerem (nie ważne czy w międzyczasie na tym komputerze pogra z dzieckiem) jest równie kiepskim tatusiem co ten pijacy i bijący żonę

wy pewnie w piłkę nożną gracie nawet na komputerze,
                    znam "żeglarza" który chwali się "na lewo i prawo" jakie ma osiagnięcia na...Virtual Skkiper :)

• Gość: Ojciec dzieciom ! Granie to nie przestepstwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 07:40
              Gość portalu: ja napisał(a):

> Do gier sa konsole.
              > Zresztą po osiągnięciu pewnego wieku nie ma się ochoty ani czasu na gry -

Po osiagnięciu pewnego wieku wyrasta się i z krótkich majteczek i nie lata już
              za piłeczką - powiedz to PIŁKARZOM ! :)

Po osiągnięciu pewnego wieku wyrasta się z towarzystwa kolegów i nie pachmy się
              na własne życzenie w ich środowisko jeśli nie jest się...PEDAŁEM - powiedz to
              zawodowym ŻOŁNIERZOM !

> będziesz miał rodzinę to zrozumiesz, a jeśli nie zrozumiesz to współczuję
              twojej żonie...

Sąsiedzi i znajomi żony za to będą zadowoleni ! :D

...i wasze dzieci też będą zadowolone bo nie ma nic bardziej radosnego dla
              dzieciaka jak ojciec grający z nim w jakąś grę. :)
              • Gość: ja Re: Granie to nie przestepstwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 08:06
                >
                > ...i wasze dzieci też będą zadowolone bo nie ma nic bardziej radosnego dla
                > dzieciaka jak ojciec grający z nim w jakąś grę. :)

A o bardziej rozwija dziecko?
                Wspólna gra na kompie w Fifę czy kopanie prawdziwej piłki?
                Wspólna jazda na nartach czy wirtualna?
                Wychowuj dalej tak swoje dzieci, kiedyś na starość będą cię odwiedzały wirtualnie, wnuki też ci pokażą na zdjęciach przeslanych mailem, moze nawet twój pogrzeb kiedyś obejrzą sobie na ekranie komutera?
                • Gość: Ojciec dzieciom ! Re: Granie to nie przestepstwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 08:31
                  Gość portalu: ja napisał(a):

> A o bardziej rozwija dziecko?
                  > Wspólna gra na kompie w Fifę czy kopanie prawdziwej piłki?
                  > Wspólna jazda na nartach czy wirtualna?

To są gry typowo zręcznościowe. :(
                  Ale są też i gry gdzie trzeba trochę POMYŚLEĆ, wykazać się sprytem a tego
                  trudno nauczyć dzieci w realnym świecie bez ponoszenia konsekwencji
                  działania. :)

Moje dzieci nie należą do tych co wyskakują z okna na 7 piętrze - bo tak robił
                  bohater gry ! :)
                  Takie głupie odruchy ma się już w genach - po rodzicach !!! :D
                  I gry do tego nic nie mają !

W gry typu DOOM 3 też nie grają - na lubią takich klimatów i to też jest już w
                  genach - po rodzicach. :)
                  • Gość: prof. Buc Nad Buce Re: Granie to nie przestepstwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 19:49
                    Gość portalu: Ojciec dzieciom ! napisał(a):

> Moje dzieci nie należą do tych co wyskakują z okna na 7 piętrze - bo tak
                    robił bohater gry ! :)
                    > Takie głupie odruchy ma się już w genach - po rodzicach !!! :D
                    > I gry do tego nic nie mają !

SZCZERA PRAWDA !!!

Jak rodzice IDIOCI to ich dzieci nie będą geniuszami !!!

To widać na tym forum o komputerach !

99 % pytań pochodzą od takich to dzieci !!! :D
    • Gość: mew A wiec Linux czy Windows? IP: *.stargard.mm.pl 07.06.06, 12:46
      Nie spodziewalam sie, ze moje niewinne pytanie o Win'98 sprowokuje takie
      dysputy na temat, dzieci, konsol i wychowania;-)
      W kazdym razie jesli bede zmieniac system, to dla sprzetu/notebooka z PIII, dla
      potrzeb typu grafika komputerowa (komputerowa obrobka obrazow i projektowanie)
      programy typu Open Office/Word, ew. ogladanie filmow dvd;) Gry nie wchodza w
      gre:D, wiec nie musze ich brac pod uwage.
      • Gość: normalny Re: A wiec Linux czy Windows? IP: 149.9.0.* 07.06.06, 12:54
        powyżej 18 roku życia tylko Linux, bo nie ma gier. To system dla dorosłych,
        odpowiedzialnych ludzi.
        • Gość: Gostek Re: A wiec Linux czy Windows? IP: *.lodz.dialog.net.pl 07.06.06, 13:51
          Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów"- LEM

Jak zwykle proste pytanie a odpowiedzi pozal sie boze flaszki gry pijani ojcowie
          wyskakujace dzieci.Moze zgloscie propozycje do sejmu w jakie gry i od ilu lat i niech to zapisza w konstytucji
          P.S Forum o grach jest tu
          forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1540807.html?x=2738664
        • kell99 Re: A wiec Linux czy Windows? 07.06.06, 14:58
          normalny napisał(a):

> powyżej 18 roku życia tylko Linux, bo nie ma gier. To system dla dorosłych,
          > odpowiedzialnych ludzi.

Wybacz, ale ja chyba pojde do piekla bo grajac w Neverwinter Nights trace
          zbyt wiele czasu;) A HL2:Episode One bylo niesamowite. Slyszales o czyms
          takim jak "dual boot"?
          • Gość: sound Re: A wiec Linux czy Windows? IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.06, 15:14
            Zawsze znajdzie się taki co kładzie dyskusję. Tutaj nastąpiło to zbyt wcześnie.
            Myślę, że to prowokacja bo nie można być tak głupim lub nieprzystosowanym...
      • Gość: prof. Buc Nad Buce Re: A wiec Linux czy Windows? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 19:58
        Gość portalu: mew napisał(a):

> W kazdym razie jesli bede zmieniac system...

Widocznie NIC NIE ROBISZ na tym komputerku oprócz ogladania filmów, pogaduszek
        na gadu-gadu i pisania tekstów w Wordzie ! :(

Gdybyś robiła coś poważniejszego to już dawno musiałabyś przejść na Windows XP
        z prostego powodu - nowe wersje POWAŻNYCH programów jak Photoshop, Corel czy
        nawet AutoCAD nie instalują się od lat na tym starym Windows 98. :)

XP jest już na rynku 6 LAT (!!!) a ty dalej tkwisz po uszy w tym zacofaniu z
        systemem 98 ! :(

• kell99 Re: A wiec Linux czy Windows? 07.06.06, 20:07
          prof. Buc Nad Buce napisał(a):

> Gdybyś robiła coś poważniejszego to już dawno musiałabyś przejść na Windows
          > XP z prostego powodu - nowe wersje POWAŻNYCH programów jak Photoshop, Corel
          > czy nawet AutoCAD nie instalują się od lat na tym starym Windows 98. :)

O rany, jedyne zastosowanie do komputera: PS, Corel i AutoCad.. I ty jestes
          "specem" od tego kazdego programu, czy raczej amatorsko sie zajmujesz.
          99% osob ma inne zastosowania od ciebie to 1), a 2) to czy najwet sprobowales
          uzywac wine/vmware?

No a ja zajmuje sie takim blahymi rzeczami jak programowanie i duzo latwiej to
          robic pod jakimkolwiek *niksem niz marnowac czas na windows..
    • Gość: lestkozc Re: do kiedy Windows 98 aktualizowany przez Micro IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.06.06, 17:40
      Linuxa można testować z płyt CD, jest wiele takich dysrybucji. Zajrzyj na
      www.simp-st.pl/mos/
      www.cdlinux.pl/
      www.knoppix.pl/
      Bez instalowania na twardym dysku, można sprawdzić co to jest. Ja korzystam z PuppyLinux - www.puppyos.com/ - i Windows 98SE używam choć rzadko, bo tego typu program ma swoje ograniczenia (Puppy instalacja ok 62MB bez dodatkowych programów, Windows ok 400MB)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka