Dodaj do ulubionych

Winamp- radio

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 15:15
Jak uruchomic radio internetowe w winampie?
Kiedys u kumpla widzialem jak sobie odtwarzal jakies disc opolo a w
playliscie mial chyba ze 40 adresow internetowych.
U mnie jakos sie nie da
Potrzeba jakiejs nakladki czy co?
Win XP pro , Winamp 5.21 full (emusic 7 plus).
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Winamp- radio 25.06.06, 15:22
      View/playlist editor. Potem wybierasz shoutcast radio, albo co innego i z listy
      stację radiową.
      • Gość: habros Re: Winamp- radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 15:28
        U mnie czegos takiego jak shoutcast ani zadnej listy stacjii nie ma.
      • Gość: habros Re: Winamp- radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 15:35
        Wpisalem w open url adres stacjii i jest najpierw connecting a po chwili "Error
        syncing to mpeg"i znowu connecting i tak w kolko.
        • r0ger Re: Winamp- radio 25.06.06, 16:02
          Listę stacji znajdziesz nie w Playlist Editor a w Media Library (Biblioteka multimediów).
          • Gość: habros Re: Winamp- radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 16:47
            W media library tez nie ma zadnej listy.
            • Gość: Listek Re: Winamp- radio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 17:08
              wejdz na www.shoutcast.com wybierz stacje i sluchaj (wybrana stacja
              bedzie odtwarzana przez winampa).
              • habros Re: Winamp- radio 25.06.06, 19:36
                Gość portalu: Listek napisał(a):

> wejdz na www.shoutcast.com wybierz stacje i sluchaj (wybrana stacja
                > bedzie odtwarzana przez winampa).

Ale mnie nie o to chodzi.Ja chce miec w winampie playliste stacji radiowych
                oraz mozliwosc wpisanie adresu www do odtwarzania.
            • heart_of_ice Re: Winamp- radio 25.06.06, 19:58
              > W media library tez nie ma zadnej listy.

a co w takim razie widzisz, jak otworzysz media library?
              powinienes miec okno z drzewkiem po lewej, tam wybierasz shoutcast radio

swoja droga mam wrazenie ze jakies 2m-ce temu mialam tam naprawde duzo stacji...
              a teraz tylko ze 30
              mam omamy, czy rzeczywiscie sporo wypadlo?

Pauli
              --
              bywam na Łysej Górze:)
              • Gość: Barone Re: Winamp- radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 20:18
                Nie masz omamów :) U mnie też tylko 30.
                • heart_of_ice Re: Winamp- radio 25.06.06, 20:52
                  no z tym wiem, ze nie mam:D
                  chodzi mi o to, czy wczesniej bylo wiecej - znaaaacznie wiecej:)

Pauli
                  --
                  bywam na Łysej Górze:)
                  • jan-w Samego blusa 49 pozycji. 25.06.06, 22:41
                    Zależy co się wybierze w media library (oczywiście nie playlist editor). Jeżeli
                    shoutcast radio, jest bardzo dużo. Samego bluesa mam w tej chwili 49 stacji. Od
                    winamp 5.2 zmienił się sposób prezentacji. Trzeba ustawić też konfigurację media
                    library.
                    • heart_of_ice Re: Samego blusa 49 pozycji. 25.06.06, 23:43
                      > shoutcast radio, jest bardzo dużo. Samego bluesa mam w tej chwili 49 stacji

no to ja nic nie rozumiem, bo ja w shoutcast radio mam wszystkich w sumie 30...
                      ale z tego wynika, ze dobrze pamietam, ze kiedys mialam wiecej... widac musze
                      przekopac ustawienia:)

Pauli
                      --
                      Mężczyźni są z Marsa,a kobiety ze... Snickersa;)
              • Gość: habros Re: Winamp- radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 21:06
                otwieram media library po lewej drzewko po prawej okno w drzewku jest now
                playing wtedy po prawej w oknie sa opcje "zamow wersje winamp pro" , "odkryj
                bezplatna muzyke" "karnacje winamp" , "dodatki plug-in do winamp" a na samym
                dole "zaprowadz mnie do kanalow radiowych winamp" klikam otwiera sie
                www.shoutcast.com oraz lista nie znanych mi stacji przy kazdej jest odnosnik
                tune it po wcisnieciu ktorego w oknie pojawia sie strona internetowa danej
                stacji i oczywiscie w glosnikach slychac muzyczke.Klikne przy innej stacji to
                ona mi sie laduje do okna.Czyli jedna wielka chu...a.Juz tak mnie to wku...a ze
                zaraz chyba wy...e tego winampa poszukam czegos innego.

• r0ger Re: Winamp- radio 25.06.06, 21:15
                  Nie wiem co ty masz za winampa. U mnie otwieram Media Library, po lewej w drzewku wybieram shoutcast radio (jeżeli masz spolszczenie to będzie po prostu Radio internetowe), klikam i w prawym oknie pojawia się po chwili lista dostępnych stacji. Wybieram tą która mnie interesuje, klikam prawym i "Add to Playlist". Ot i cała filozofia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka