Dodaj do ulubionych

Pomoc:gdzie ściągnąć flash do InternetExplorer??

01.07.06, 12:31
NIe czyt mi zadnych filmików itp!:/

Chcę ściągnąć flash do IE,, wchodze na strone
www.adobe.com/shockwave/download/triggerpages_mmcom/flash.html
I...nic! Co dalej?

Możemi ktoś pomóc na tej stronie, a jeśli nie,to może jakaś inna.
I czy coś mam jeszce zrobić zeby mi czytało filmiki na necie?

Dzięki z góry.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • beata_ Re: Pomoc:gdzie ściągnąć flash do InternetExplore 01.07.06, 12:53
      www.adobe.com/products/flashplayer
      naciśnij "download now" i rób, co Ci każe...
      • derek123 Re: Pomoc:gdzie ściągnąć flash do InternetExplore 01.07.06, 13:25
        Nic mi sie nie dzieje!Tzn po nacisnieciu "downoload" pojawia mi się w końcu
        strona www.adobe.com/shockwave/download/triggerpages_mmcom/flash.html
        No i co ja mam teraz robić, jak nic mi się nie ściąga,a zostaje tylko ta
        strona. :/
        • beata_ A takie żółte na górze widzisz??? 01.07.06, 17:51
          Z informacją o ActiveX ?
          To może nie zamykaj tego, jeno pozwól na zainstalowaniu formantu AtiveX i
          dalej, to już pójdzie
          • derek123 Re: A takie żółte na górze widzisz??? 02.07.06, 16:46
            Sorki,ze tak pozno odpisuję:)

No właśnei sęk w tym,ze na górze nic sie u mnie zółtego o ActveX nie pojawia:/.
            • beata_ Sprawdź... 02.07.06, 18:16
              ... czy nie masz gdzieś zablokowanego pobierania formantu ActiveX - w opcjach
              przeglądarki to chyba jest, nie pamiętam. Ustaw, żeby Cię powiadamiało
              każdorazowo, wtedy decydujesz czy ten formant pobrać i nie ładuje Ci się w
              system po cichu :-)

Powodzenia
      • 99szczupak Re: Pomoc:gdzie ściągnąć flash do InternetExplore 23.01.15, 18:39
        witam uwaga przy ściąganiu niby darmowego flashplayera .wyskakiwała mi na monitorze reklama flashplayer ''darmowy' tylko trzeba było wysłać sms zeby mogli przesłac bezpiecznie program.dzisiaj przychodzi mi rachunek na 90zł.nie polecam tej firmy a i program jest wadliwy ciagle cos nie funkcjonuje
        • wariant_b Re: Pomoc:gdzie ściągnąć flash do InternetExplore 23.01.15, 22:35
          Kto ściąga programy z podejrzanych źródeł sam sobie winien.
          Radzę od razu odwirusować komputer,

Przy okazji - aktualna wersja IE11 nie korzysta już z FlashPlayera.
          • pia.ed Mam nowy laptop z Windows 8 26.01.15, 23:07
            EasyNote ENTG71BM

Chce odinstalowac program NORTON, a zainstalowac AVAST.
            Przy Windows XP klikalam w START i otwieraly sie wszystkie programy.

Przy Windows 8 nie wiem gdzie kliknac. Znajoma (z duzym doswiadczeniem)
            napisala, abym kliknela w jedna z ZOLTYCH ikonek na dole ...
            klikalam po kolei we wszystkie i dalej nie moge znalezc listy programow!!!

Gdzie mam kliknac i co mam dalej robic???
            Przede wszystkim zalezy mi na pozbyciu sie Nortona ...

Prosze o pomoc
            Pia
            • wariant_b Re: Mam nowy laptop z Windows 8 26.01.15, 23:31
              Odinstalowuje się normalnie, znaczy przez Panel sterowania, tylko teraz nazywa się
              to Programy i funkcje. Zostaje problem jak dostać się do Panelu sterowania.
              W kafelkach zaczynać pisać: panel i Windows pokaże go na liście.
              Albo na pulpicie żółta ikonka folderów - tu musisz przejść do komputera
              i wybór panelu sterowania znajdzie się w menu.

W Windows 8.1 jest prościej - klikasz prawym klawiszem na ikonkę w lewym dolnym rogu
              i panel sterowania jest w menu kontekstowym.

Idzie przywyknąć, ale co się człowiek naszuka i nawkurza, to jego.
              Radzę doinstalować jakieś darmowe menu, np. Classic Shell
              • pia.ed Re: Mam nowy laptop z Windows 8 27.01.15, 00:06
                Dziekuje za odpowiedz, i do tego na moim poziomie ...

Slyszalam od innych, zebym zaraz po zakupie laptopa zmienila Windows 8
                na Windows 7.
                Zapytalam sie wiec w sklepie czy rzeczywiscie Windows 8 jest taki "niedobry".
                Dostalam odpowiedz, ze zla opinia powstala dlatego, ze ma zupelnie inna strone graficzna
                i ludzie nie moga sie do niej przyzwyczaic ... i nauczyc.

Ostrzezono mnie przed zmiana ... Obecnie wszystkie nowe komputery sa z tym programem.
                Jeslil zmienie, to moge miec problem z placeniam rachunkow przez internet, bo banki podlaczone sa wlasnie do Window 8.

Ale wracajac do problemu ... Moja zaawansowana kolezanka, ktora cale noce uczy sie o komputerach, i robi to dla przyjemnoscj(!) nie napisala szczegolow, o ktorych dowiedzialam sie z Twojej odpowiedzi bo mysli ze dla wszystkich jest to oczywiste ...

Udalo mi sie juz usunac Nortona ... mialam go tylko na probe jeden miesiac.
                Chce wrocic do AVAST z ktorego bylam zawsze zadowolona.
                Czy teraz wystarczy wejsc na strone avasta i zainstalowac wg instrukcji?
                Chyba tak - zaraz to wyprobuje :)

Pozdrawiam
                Pia

PS. Nie wiem co to jest Classic Shell, ale zainstaluje jesli ma mi to ulatwic zycie ...

wariant_b napisał:

> W Windows 8.1 jest prościej - klikasz prawym klawiszem na ikonkę w lewym dolnym
                > rogu
                > i panel sterowania jest w menu kontekstowym.
                >
                > Idzie przywyknąć, ale co się człowiek naszuka i nawkurza, to jego.
                > Radzę doinstalować jakieś darmowe menu, np. Classic Shell

• pia.ed Zainstalowalam avast ... 27.01.15, 00:50
                  Ale dlaczego przy okazji zainstalowali mi google Chrome?
                  Nie wiem nawet jak z tego korzystac ...
                  • wariant_b Re: Zainstalowalam avast ... 27.01.15, 10:53
                    Z Chrome korzysta się jak z każdej innej przeglądarki - IE bardzo się do Chrome upodobnił
                    i szybko się przyzwyczaisz. Nie musisz zakładać konta w Google (ani w Microsofcie).
                    A jeśli chcesz usunąć - to już wiesz jak się to robi.

Google zainstalował Avast, bo nie uważałaś przy instalacji i wyraziłaś zgodę.
                    Darmowe programy z czegoś muszą się utrzymywać, a Google czy ASK są
                    najczęstszymi sponsorami (w zamian za podrzucanie własnego oprogramowania).
                    Uważaj przy instalacji czegokolwiek, bo nie wszystkich sponsorują takie firmy
                    jak Google i zamiast użytecznej przeglądarki mogą ci się pojawić niechciane programy
                    szpiegujące, wyświetlające reklamy lub wymuszające zakup czegoś bezużytecznego,
                    co podobno ma poprawić bezpieczeństwo lub wydajność. Avast sporo z tego przepuszcza.
                    • pia.ed Re: Zainstalowalam avast ... 27.01.15, 13:48
                      [/i]> Google zainstalował Avast, bo nie uważałaś przy instalacji i wyraziłaś zgodę [...]
                      Avast sporo z tego przepuszcza.[/i]

Wyrazilam zgode na zainstalowanie Avast Free .. .i podpisalam jakis standardowy druk ktory sie w takich sytuacjach pokazuje, bo bez popisania chyba nie pozwoliby mi pojsc dalej???
                      Dopiero w trakcie instalacji avasta zauwazylam, ze zaczelo sie instalowanie
                      google Chrome, chyba nie powinnam wtedy przerywac?
                      • wariant_b Re: Zainstalowalam avast ... 27.01.15, 22:24
                        > Wyrazilam zgode na zainstalowanie Avast Free .. .i

... i nie przeczytawszy zbyt uważnie również na zainstalowanie Google Chrome.
                        Ten trick wykorzystuje to, że użytkownik zgadza się automatycznie na wszystko.
                        Większość niechcianego oprogramowania trafia na komputer za pomocą takiego
                        multiinstalatora - wyrażamy raz zgodę, a Windows już nie pyta, czy chcemy
                        pozwolić na dodatkowe programy.

> Dopiero w trakcie instalacji avasta zauwazylam, ze zaczelo sie instalowanie
                        > google Chrome, chyba nie powinnam wtedy przerywac?

Jeśli instalacja się nie zacznie można ją cofnąć albo przerwać i ponownie
                        uruchomić instalator. Ale w trakcie lepiej nie przerywać, tylko potem usunąć
                        niechciane programy. Jeśli Chrome jest niepotrzebne możesz odinstalować,
                        ale tu akurat radziłbym w trybie desktopowym korzystać z przeglądarki
                        Googla bo jest wyraźnie lepsza i szybciej rozwijana od IE Microsoftu.
                • wariant_b Re: Mam nowy laptop z Windows 8 27.01.15, 10:42
                  > Zapytalam sie wiec w sklepie czy rzeczywiscie Windows 8 jest taki "niedobry"

Windows 8 jest "niedobry" z dość banalnego powodu - jest przestarzały
                  i został przez Microsoft zastąpiony wersją 8.1. Nowy komputer z Windows 8
                  na pokładzie musiał leżakować w magazynach i zapewne ma starszą generację
                  procesorów Intela. Użytkownika czeka przymusowy upgrade do Windows 8.1
                  który potrafi być kłopotliwy (nie wszystkie sterowniki z Win 8 działają w Win 8.1)
                  a plik z nową wersją, który trzeba pobrać ze "sklepu" jest ogromny.

> ... zla opinia powstala dlatego, ze ma zupelnie inna strone graficzna

Ma, bo Microsoft chciał naśladować sukces Apple i model sprzedaży aplikacji
                  przez własny sklep internetowy. Aplikacje "kafelkowe" są powiązane z Internetem
                  i kontem użytkownika na serwerze Microsotu, żyją własnym życiem i mają własne
                  prawa własności inne niż tradycyjne programy Windows. System chciano
                  wprowadzić na rynek zbyt szybko, stąd tyle fatalnych błędów interface'u, które
                  być może zostaną usunięte lub poprawione dopiero w wersji Windows 10,
                  a na razie usuwane są kolejnymi dużymi poprawkami, ale ciągle praca myszką
                  (czyli bez monitora dotykowego) jest dość denerwująca.

> Ostrzezono mnie przed zmiana ... Obecnie wszystkie nowe komputery
                  > sa z tym programem.

Domowe tak, biznesowe niekoniecznie. Windows 8.1 Pro i 8 Pro pozwalają
                  na bezpłatny downgrade do Windows 7 Pro (lub jeszcze niżej). Producenci
                  laptopów zwykle dołączają nośniki do Windows 7 Pro albo nawet jest
                  on fabrycznie preinstalowany, a aktualny system dostajemy na krążkach.

Jeśli chcemy zastąpić domowy Windows 8 Home wersją 7 musimy ją kupić.

> Jeslil zmienie, to moge miec problem z placeniam rachunkow przez internet,
                  > bo banki podlaczone sa wlasnie do Window 8.

Nie będzie żadnych problemów. Banki przetwarzają na serwerach, a nie stacjach
                  roboczych i nie zawsze jest to aktualny Windows 2012 R2 (na bazie Windows 8.1),
                  ale często darmowe systemy Linuxowe lub starsze wersje Windows Server.
                  Komunikacja z użytkownikiem odbywa się przez przeglądarkę, a tą częściej
                  jest Google Chrome niż Internet Explorer. Ograniczenia dotyczą zwykle
                  wersji tej przeglądarki i niektóre witryny mogą nie działać np. z IE7.

> Nie wiem co to jest Classic Shell, ale zainstaluje jesli ma mi to ulatwic zycie ...

Jeden z wielu programów ułatwiających życie osobom przyzwyczajonym do
                  starszych wersji Windows, wyglądu i zachowania interface'u - jednym słowem
                  nakładka na system Windows 8.x, która upodabnia go do Windows 7 lub XP.
                  Oczywiście pewnie różnice zostają, ale przynajmniej nawyki z pracy
                  z wcześniejszymi wersjami przestają aż tak przeszkadzać.
                  • pia.ed Nowy laptop z Windows 8 27.01.15, 14:38
                    wariant_b napisał:
                    > Użytkownika czeka przymusowy upgrade do Windows 8.1 który potrafi być kłopotliwy
                    (nie wszystkie sterowniki z Win 8 działają w Win 8 .1) a plik z nową wersją,
                    który trzeba pobrać ze "sklepu" jest ogromny.

Mojego sasiada informatyka przed samymi Swietami zostawila dziewczyna i pies,
                    wiec jesli bede zmuszona instalowac Win 8,1 to mi pomoze, po pracy nie ma nic do roboty...
                    Ale zwrocic sie do niego moge tylko w wyjatkowej sytuacji ... w Szwecji nie ma zwyczaju zapukac do drzwi, i poprosic o pomoc w sprawach, ktore mozna zalatwic platny fachowiec!
                    Pieniedzy tez nie ma zwyczaju sasiadowi dawac ... a szkoda, bo mam komputer stacjonarny ktory wymaga czyszczenia ...

... a na razie usuwane są kolejnymi dużymi poprawkami,
                    ale ciągle praca myszką (czyli bez monitora dotykowego) ...

Piszesz o czyms podobnym do monitora nowoczesnej komorki?
                    Bo ja mam w laptopie cos, po czym mozna przesuwac palcem, ale to slabo dziala,
                    wiec uzywam bezprzewodowej myszki.

PS. WSZYSTKIE DODATKOWE CENNE RADY MUSZE NAJPIERW "PRZETRAWIC"
                    I EW. PRZEDYSKUTOWAC Z SASIADEM PRZEZ INTERNET ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka