lechmiroslaw 15.08.06, 22:12 podłączyłem kamerke+słuchawki mikrofon nie działa co z tym fantem zrobić komputer nie wykrywa podłączenia mikrofonu Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: w++ Re: mikrofon IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 16.08.06, 01:23 lechmiroslaw napisał: > komputer nie wykrywa podłączenia mikrofonu Jeśli to mikrofon wtykany do karty dźwiękowej, to komputer nie jest w stanie wykryć mikrofonu. Jeśli nic nie rejestrujesz z niego, może być to kwestia ustawień dotyczących mikrofonu we właściwościach audio. Link Zgłoś
Gość: lechmiroslaw Re: mikrofon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 07:14 w ustawienia wchodziłem nie pomaga Link Zgłoś
Gość: w++ Re: mikrofon IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 16.08.06, 15:43 Gość portalu: lechmiroslaw napisał(a): > w ustawienia wchodziłem nie pomaga Jeśli by to było coś z mikrofonem, to mogą Ci pomóc takie testy: 1. Wkładasz słuchawki bezpośrednio do gniazda mikrofonu. Powinieneś słyszeć wyraźne stuki w słuchawkach (tylko). To sprawdza czy w gniazdku jest zasilanie do mikrofonu. 2. Mając podłączone słuchawki w miejsce mikrofonu, uruchamiasz jakiś program do rejestracji dźwięków (np. z windows) gdzie jest jakiś wizualny wskaźnik dźwięków i mówisz głośno lub krzyczysz do słuchawek. Jedna ze słuchawek powinna rejestrować dźwięk, słabo ale powinno to być wyraźnie widoczne. Link Zgłoś
Gość: lechmiroslaw Re: mikrofon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 18:53 dzięki za podpowiedż przynajmniej wiem że jest zasilanie w panelu sterowania w ikonie mowa nie pokazuje mi sie rozpoznawanie mowy chyba w tym jest problem a ja jeśli chodzi o komputer to jestem prawie zielony Link Zgłoś