Dodaj do ulubionych

IE6 czy IE7 ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 09:44
Miałem IE7 beta 2,ale to nie była w pełni funkcjonalna przeglądarka jak
IE6.Teraz jest ostatnią wersja IE7 Beta3?Czy to już zbliżona do ostatecznej?
Kto doradzi IE6 a kto IE7.Język nie stanowi większego problemu w tym wypadku
(był tylko angielski).
Obserwuj wątek
    • Gość: td2003 Re: IE6 czy IE7 ? IP: *.toya.net.pl 16.08.06, 09:57
      Firefox. Wyłącznie.
      • krzysztofsf Re: IE6 czy IE7 ? 16.08.06, 10:58
        Gość portalu: td2003 napisał(a):

> Firefox. Wyłącznie.

Opera.
        • Gość: Greg Re: IE6 czy IE7 ? IP: 212.76.40.* 16.08.06, 11:03
          Zależnie od gustu - IE :P
    • Gość: kaqkaba Re: IE6 czy IE7 ? IP: 194.150.166.* 16.08.06, 11:43
      Gość portalu: geek.dot napisał(a):

> Miałem IE7 beta 2,ale to nie była w pełni funkcjonalna przeglądarka jak
      > IE6.

IE nie jest nie był i pewnie nigdy nie będzie w pełni funkcjonalną przeglądarką.
      IE6 czy IE7 jeden syf.
      • krzysztofsf Re: IE6 czy IE7 ? 16.08.06, 11:57
        Gość portalu: kaqkaba napisał(a):

> Gość portalu: geek.dot napisał(a):
        >
        > > Miałem IE7 beta 2,ale to nie była w pełni funkcjonalna przeglądarka jak
        > > IE6.
        >
        > IE nie jest nie był i pewnie nigdy nie będzie w pełni funkcjonalną przeglądarką
        > .
        > IE6 czy IE7 jeden syf.

IE6+ Avant Browser - i wyglada prawie jak normalna przegladarke.
        IE7 zapewne tez.

Mam to... - przestawilem sie juz na Opere, zwlaszcza, ze pod Linuksem i Winda mam wtedy to samao na swoim miejscu.
        • tswiercz Re: IE6 czy IE7 ? 16.08.06, 12:22
          test przegladarek
          osiolki.net/acid2/
    • milolosiu Re: IE6 czy IE7 ? 16.08.06, 14:48
      opera, albo mozzila
      • Gość: gg Re: IE6 czy IE7 ? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 16.08.06, 23:13
        przestancie już pisać o tych marnych operach, firefoxach i innych oraz o
        linuxach.Miałem już wszystkie, nirstety powróciłemdo IE6.
        • krzysztofsf Re: IE6 czy IE7 ? 16.08.06, 23:48
          Gość portalu: gg napisał(a):

> przestancie już pisać o tych marnych operach, firefoxach i innych oraz o
          > linuxach.Miałem już wszystkie, nirstety powróciłemdo IE6.

Bywa.
          Podobnie jak sa tacy, dla ktorych idealem jest baaardzo gruba kobitka pod piecdziesiatke.
          Swiat jest duzy i ma miejsce dla roznych preferencji, nawet dla fanow IE ;)
        • Gość: coldfusion IE6 - otwarte drzwi dla spyware, adware itp... IP: *.chello.pl 22.11.06, 16:47
          Mój znajomy - nie znający się za bardzo na kompach używał IE6. Po miesiącu
          korzystania z tego chłamu potrzebna była reinstalacja windows. Nainstalowało się
          tyle wszelkiej maści syfu, że nie było innego wyjścia. Nie wspomnę o tym, że
          komp chodził 10 razy wolniej.
          Przeinstalowałem mu wina i od razu pousuwałem ikonki IE skąd się da.
          Zainstalowałem Firefoxa. Znajomy od półtora roku problemów z kompem nie zgłosił.

I co lepsze???
          • bwv1004 Re: IE6 - otwarte drzwi dla spyware, adware itp.. 22.11.06, 17:02
            Pytanie było o IE6 vs. IE 7, nie IE vs. inne przegladarki.

IE7 final jest w porządku, nie mam z nim problemów, wolę go od IE6.

Używam IE od dawna (4? 5? nie pamiętam, od kiedy Netscape zaczął byc
            nieuzyteczną krowa), na stałych łączach w pracy, a od paru lat na stałych
            (cable TV) łączach w domu i nigdy mi żadne syfy nie zaśmieciły kompa.
        • Gość: weronika Re: IE6 czy IE7 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:25
          miales wszystkie firefoxy, opery i linuxy i powrociles do IE ?! LOL !!! Pisz nam
          wiecej...

Co do firefoxa. Uzywam go wylacznie dla wtyczek, bo tam tkwi sila liska :)
          Firefox, chociaz mial byc lzejszy od kombajnu mozilli to jednak zdarza mu sie
          czasem zamulic (jade na wersji 1.5). Gdyby nie roznego rodzaju rozszerzenia
          pewnie znalzalbym cos lzejszego.

A internet explorer to okrutny syf dla przyglupow majacych problemy z
          przyswojeniem czegos nowego.
    • Gość: YouzeQ IE6 czy IE7 ? F1REF0X IP: *.tsi.tychy.pl 22.11.06, 19:05
      Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to Firefox jest dekadę PRZED IE. Lisek nie
      obsługuje DRM
      (patrz wikipedia) dzięki czemu nie instaluje każdego programu który się mu
      przedstawi jako licencja. Strony na których nie da się z tego powodu obejżeć
      wideo jest niewiele (zadna licząca się typu youtube), a stron gdzie złapiesz
      robala poprzez IE są miliony. Twój komp twój wybór :-)

Jeśli chodzi o funkcjonalność to niewiele ustępuje najnowszemu IE - w końcu
      lisek miał wcześniej zakładki niż IE.
      • Gość: Firefox najgorsza Re: IE6 czy IE7 ? F1REF0X IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 22.11.06, 19:12
        Polecam artykuł:
        www.idg.pl/news/78053.html
      • Gość: YouzeQ PS W żadnym razie nie IE 6 ! IP: *.tsi.tychy.pl 22.11.06, 19:13
        IE 7 ma pozapychane co ważniejsze dziury, choć słyszałem to samo o IE 6 :-)

Na IE 6 wystarczy wejść na "złą" WWW aby pomimo wszelkich firewalli i łatek
        systemowych dorobić się kilku (czasami nastu) intruzów.

Niestety robale coraz bardziej ingerują w Windowsy aby uniknąć sideł MS co coraz
        częściej będzie skutkować uszkodzeniem windowsa!
        • Gość: P Re: PS W żadnym razie nie IE 6 ! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.11.06, 23:27
          IE 7 bardzo dobry ,Opera jeszcze lepszy; Firefox najgorszy w tej grupie dlaczego ? Prosze poszukac odpowiedzi uzywajac Google.
          • Gość: Taaak? Może jakieś konkretne sugestie czego niby szukać? IP: *.tsi.tychy.pl 25.11.06, 13:48
            Opera to najbardziej rozubudowana funkcjonlnie przeglądarka i zbyt skomplikowana
            dla użytkowników IE. Potem bym dał Firefoxa za wysokie bezpieczeństwo a potem IE
            7 IE 6 nie brałbym pod uwagę - ona naprawdę służy do oglądania zawartości
            internetu z kompa i odwrotnie.

Liczba błędów krytycznych i poważnych dziur w Operze najmniejsza potem w
            Firefoxie a potem w IE7.

Firefox jest OK jako zamiennik IE, choć trzeba zainstalować mu kilka wtyczek by
            osiągnął pełną funkcjonalność.
    • bobo1355 Re: IE6 czy IE7 ? 28.11.06, 04:09
      radze opera,ale IE niestety musi byc,obojetnie jaki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka