Dodaj do ulubionych

Neostrada na dwa komputery

25.08.06, 16:11
Mam neostradę na modemie Sagema podłączoną do jednego stacjonarnego kompa.
Jak najprościej i najtaniej zrobić jakieś rozgałęzienie? Chciałbym niekiedy
korzystać z internetu w drugim pokoju jak dzieci blokują komputer. Chyba nie
trzeba stawiać jakiegoś serwera??
Obserwuj wątek
    • Gość: Szpaq Re: Neostrada na dwa komputery IP: 212.160.196.* 25.08.06, 16:17
      Jak chcesz korzystac tylko wtedy jak dzieci blokuja to zrob udostepnianie
      polaczenia laczac wczesniej komputery sieciowkami
      • osman71 Re: Neostrada na dwa komputery 25.08.06, 16:36
        Raczej chodziło by mi o coś w rodzaju drugiego kabla czy gniazdka, nie wiem jak
        to fachowo nazwać. Chciałbym poprostu wykorzystując laptop mieć wejście do netu
        niezależnie od tego czy dzieci akurat są na kompie czy nie
        • Gość: Szpaq Re: Neostrada na dwa komputery IP: 212.160.196.* 25.08.06, 16:39
          Najprosciej byloby zamowic w tpsa livebox
        • r_ed Re: Neostrada na dwa komputery 25.08.06, 16:44
          W takim razie potrzebujesz router adsl. Bylo wiele razy na forum.
        • Gość: marek Re: Neostrada na dwa komputery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 18:42
          > Chciałbym poprostu wykorzystując laptop mieć wejście do netu niezależnie od
          tego > czy dzieci akurat są na kompie czy nie

Kup za ok. 150 zl router adsl i po problemie.
          • osman71 Re: Neostrada na dwa komputery 25.08.06, 20:14
            Dzięki bardzo za jakieś wskazówki, ale teraz przyszło mi na myśl coś takiego.
            Gdybym do tego laptopa podłączył poprostu drugi modem (mam thomsona z
            poprzedniej umowy) i zalogował się wprowadzając hasło itp. Co wtedy? powinna
            neostrada chyba działać, tylko co się stanie jak włączę drugi komputer??
            • Gość: jan niezbedny Re: Neostrada na dwa komputery IP: *.orange.pl 25.08.06, 21:17
              nie rób tego bo komp ci wybuchnie

możma kupić tem modem od tepsy za 10 pln miesięcznie i działa bezprzedowo
              • strange_one Re: Neostrada na dwa komputery 26.08.06, 00:29
                a po co :| kupować za 10 zl miesiecznie uzywane routery po 50 zl sie kupuje
                • Gość: marex59 Re: Neostrada na dwa komputery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 10:08
                  Ja mam po prostu dwie karty sieciowe w komputerach i z jednego do drugiego jest
                  kablem skrosowanym podłączone i nic więcej. Działa bez problemu , tylko ten
                  pierwszy komputer musi być włączony żeby drugi działał.
                  • osman71 Re: Neostrada na dwa komputery 26.08.06, 11:00
                    Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc i cenne podpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka