Dodaj do ulubionych

Aurox 12 wyklety linux

IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.09.06, 20:14
Pojawila sie jedna z najlepszych dystrybucji i nie ma chetnych do
skomentowania tego faktu.Zabawne to to ze wszyscy tu piszacy z pogarda odnosza
sie do Windows ale jakos nikomu nie spieszno przesiasc sie na "niezawodny" i
prosciutki w obsludze linux.Malo tego, jedyny watek na ten temat zostal
wyrzucony.Brawo gray,Tak trzymac...za morde.
Obserwuj wątek
    • gobi03 Re: Aurox 12 - Fedora 02.09.06, 20:23
      Może przyczyną jest "wtórność" Auroksa, tzn. jego pochodzenie od Fedory
      pochodzącej od Red Hata?
      • kell99 Re: Aurox 12 - Fedora 02.09.06, 21:22
        Ja mysle, ze osoba zakladajaca watek ma "analne" spojrzenie na "dobre" dystrybucje:P
        • Gość: P Re: Aurox 12 kell IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.09.06, 23:11
          Po pierwsze nie widziales tej wersji ;po drugie, no coz twoja grzecznosc nie
          rozni sie niczym od twojej komputerowej wiedzy,czyli jest zadna.
      • Gość: P Re: Aurox 12 - Fedora IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.09.06, 23:05
        Obejrzyj wersje 12 .Warto
    • gray Re: Aurox 12 wyklety linux 03.09.06, 10:10

twój "wątek" nie posiadał w swojej treści ani jednego poprawnie zbudowanego
      zdania. krótka forma jest jak najbardziej ok ale następnym razem postaraj się o
      jakąś treść.
    • Gość: ja Re: Aurox 12 wyklety linux IP: *.static.korbank.pl 03.09.06, 10:57
      > Pojawila sie jedna z najlepszych dystrybucji i nie ma chetnych do
      > skomentowania tego faktu.Zabawne to to ze wszyscy tu piszacy z pogarda odnosza
      > sie do Windows ale jakos nikomu nie spieszno przesiasc sie na "niezawodny" i
      > prosciutki w obsludze linux.Malo tego, jedyny watek na ten temat zostal
      > wyrzucony.Brawo gray,Tak trzymac...za morde.
      Moze to wynikac z tego, ze czesc uzytkownikow mogly zniechecic poprzednie wersje
      Auroxa.
      Ci najwytrwalsi mogli zrezygnowac bo chyba system dawno sie nie pokazywal(albo
      ja nic o nim nie slyszalem).
    • Gość: ja Re: Aurox 12 wyklety linux IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 13:40
      A co takiego jest w tym AUROXie?
      Bo moje dotychczasowe doświadczenia z nim to porażka.
      Dotychczas był mocno opóźniony w stosunku do Fedory na której bazuje, pełen
      błędów i zupełnie ignorował fakt że użytkownicy Neostrady chcieliby by "polska"
      dystrybucja obsługiwała domyślnie te kilka modemów które TPSA im daje...
      Z wersji CD także zrezygnowano (choć w sieci po długich poszukiwaniach taką
      można znaleźść) co dla mnie problemem jest bo w komputerze na którym to piszę
      DVD nie ma i nie będzie, ale jest za to najnowsza Fedora, IMHO lepsza od Auroxa.
      • Gość: P Re: Aurox 12 wyklety linux IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.09.06, 14:07
        Nie zamierzam Ci wyjasniac co jest w Aurox 12t ylko pytam czy masz z nim jakies
        doswiadczenia.Nie masz wiec nie filozofuj.
      • Gość: luser Re: Aurox 12 wyklety linux IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:40
        Pragnę poinformować, że najnowszy Aurox 12 ma coś nowego, wartego uwagi i coś
        czego nie ma Fedora. Jest to program (w GUI) umożliwiajacy Plug And Play
        zainstalować neostradę wraz z modemem SpeedTouch 330. Podobno niedługo ma
        pojawić się update dla pozostałych modemów. Dlatego zachęcam forumowicza o
        imieniu "ja", który napisał: "że użytkownicy Neostrady chcieliby by "polska"
        dystrybucja obsługiwała domyślnie te kilka modemów które TPSA im daje", do
        przetestowania Auroxa 12. Zachęcam oczywiscie wszystkich.... i nie mam w tym
        żadnego interesu, bo jaki można mieć interes na otwartym systemie;)

Pozdrawiam
        Szara TPSiAna Eminencja
    • swawolny.diabel [...] 03.09.06, 21:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: P Re: Aurox 12 wyklety linux swawolny IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.09.06, 23:26
        Przeciez ty nie masz pojecia o czym piszesz bo wersji finalnej Aurox 12 nie
        widziales.
        • kell99 Re: Aurox 12 wyklety linux swawolny 04.09.06, 00:01
          masz racje, bo my sie tylko na wyszywaniu znamy a nie na komputrach:) nie to co
          taki mastah:) i co takiego super jest w tym auroksie? inne gnome? jakis super
          firefoks? tajna wersja evolution?:P
          • Gość: ja Re: Aurox 12 wyklety linux swawolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 00:52
            zajrzałem na ich stronę i dowiedziałem się, że Aurox12 jest fajny bo:
            "to obecnie jedyny linuksowy system operacyjny wyposażony w dedykowany program dla usługi neostrada tp. Graficzny interfejs ułatwia instalację i konfigurację sterowników dla modemów ADSL, a także proste współdzielenie łącza"

Ten dedykowany program do Neostrady to jedyna rzecz która odróżnia go od innych linuksów...
            Mandriva 10.1 umiała to samo 2 lata temu, choć umowy z Telekompromitacją nie miała...
            • kell99 Re: Aurox 12 wyklety linux swawolny 04.09.06, 01:06
              gdyby tepsa dawala swoim uzytkownikom normalne modemy dsl zamiast jakiegos
              taniego badziewia na usb, bo zadne "dedykowane" distra by byly zupelnie zbedne.
              na ebay mozna kupic za grosze router + modem dsl...
          • Gość: P Re: Aurox 12 wyklety linux kell IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.09.06, 02:53
            Mysle ze na jakiekolwiek rozmowy z toba szkoda czasu.Cos tam wiesz i w kazdym
            temacie chcesz miec racje.Nie znasz tej edycji tak jak nie znasz windows.A jesli
            nie znasz to nie masz nic do powiedzenia.Ja pytalem o wrazenia a ty bredzisz
            komunaly i filozoficzne duperele.Pytalem o proste sprawy z Vista ,odpowiadales
            tak samo.Nie znasz i nie wiesz.
            • kell99 Re: Aurox 12 wyklety linux kell 04.09.06, 06:04
              Pytales o podmiane jakiejs dziwnej biblioteki, to jedno. Podmiany bibliotek by
              cos tam osiagnac nie sa tym na co trace wieczory.
              Nikt nie ma Tobie zamiaru wytykac bledow i jezeli darujesz sobie udowadnianie
              naszej niewiedzy (nie ma osoby ktora wie wszystko i zna sie na wszystkim), to na
              pewno bedzie masa ciekawych dyskusji. Trzeba tylko chciec.
        • swawolny.diabel [...] 04.09.06, 00:46
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: P Re: Aurox 12 wyklety linux swawolny IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.09.06, 02:57
            Podobnie jak kell filozoficzne duperele.Nie widziales i nie wiesz.Szkoda tylko
            ze ten tak niepopularny w polsce system tworza polacy.No ale to juz nalezy do
            polskiej tradycji by popierac wszystkich tylko nie tych ktorzy mowia tym samym
            jezykiem.Naukowcy nazywaja to zawiscia.Szkoda dla was czasu.
            • Gość: Grzegorz Re: Aurox 12 wyklety linux swawolny IP: *.phil.east.verizon.net 04.09.06, 03:11
              Panowie czyzby Bzyk-Bzyk powracal.Nie to nie ta klasa .Nawiasem mowiac troche mi
              sie za nim ckni,zawsze troche rozruszal to forum ,a i mozna bylo troche sie od
              niego dowiedziec .
              Pozdrawiam Grzegorz
    • lambert77 Re: Aurox 12 wyklety linux 04.09.06, 09:35
      Przesiąde się na linuxa w dniu w którym gry z pierwszej dziesiątki nowości
      będzie można nabyć dla linuxa i nie będe musiał czekać 10 lat aż ktoś łaskawie
      doda coś do wine :) Narazie nie ma co się podniecać.
    • Gość: Frapp Re: Aurox 12 wyklety linux IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 14:30
      Pod linuksem nie ma zadnego z programow ktorych uzywam w windowsie do tworznia
      muzyki... po co mi taki nieuzytczny system? Zreszta wiekszosc linuksowych
      programow to tylko namiastki programow windowsowych.
      • kell99 Re: Aurox 12 wyklety linux 04.09.06, 14:32
        Gość portalu: Frapp napisał(a):

> Pod linuksem nie ma zadnego z programow ktorych uzywam w windowsie do tworznia
        > muzyki... po co mi taki nieuzytczny system? Zreszta wiekszosc linuksowych
        > programow to tylko namiastki programow windowsowych.

Duzo ich nie widziales z tego wynika. Nie musisz juz trollowac, wracaj do nory:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka