Dodaj do ulubionych

przyjme komputer-Warszawa

12.09.06, 14:35
Przyjmę komputer nawet słabiutki!!! Potrzebny mi jest do tego by pisać na nim
podania,prośby itp. A niestety nie stać mnie na komputer!!! Mam małą córeczkę
(8 miesięcy)moje zarobki są niskie!!! Teraz próbuje załatwić jakieś pieniądze
z opieki społecznej, ale wszystko trwa!!! Dziękuje z góry!!!
P.s dobrze jakby miał działającą stację dyskietek.
Obserwuj wątek
    • Gość: Obywatel Re: przyjme komputer-Warszawa IP: *.ists.pl 12.09.06, 17:10
      No dajcie mu!!!
    • Gość: korben Re: przyjme komputer-Warszawa IP: 82.139.35.* 12.09.06, 17:37
      jakie miasto ?
    • Gość: Krzysztof K. Re: przyjme komputer-Warszawa IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.06, 17:42
      Wspolczuje Ci czlowieku. Sam wiem jak to jest byc tata malej coreczki. Nie
      dziwie sie, ze nie masz szmalu. Pieluchy trzeba kupowac i inne.
      Kompa na razie nie mam na zbyciu, ale jak sie cos trafi to dam Ci znac. Podaj
      adres Twoj prosze.
      Wiesz, ja tez nie mam pracy i szukam juz drugi rok. Polecam Ci stronke
      www.jobpilot.pl. Ja poza tym daje tanie ogloszenia w Naszym Dzienniku. Jedno
      ogloszenie krotkie o prace w poniedzialkowym wydaniu na cala Polske kosztuje
      tylko 1 zl.
      Zycze poprawy sytuacji w domku i by corka zdrowa rosla:)

Pozdrawiam
      ><>
      • jan-w Re: przyjme komputer-Warszawa 12.09.06, 18:48
        Obawiam się, że dawanie ogłoszeń w tym piśmie, to wyrzucanie pieniędzy.
        Mocherowe babcie nie zatrudniają pracowników, a nikt kto mógłby ci dać pracę,
        nie czyta czegoś takiego.
        • Gość: Krzysztof K. Re: przyjme komputer-Warszawa IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.06, 15:56
          Jasiu! Dzieki za odpowiedz na moj post.
          Widzisz, ja czytam Nasz Dziennik i nie dawalem tam ogloszenia bezmyslnie.
          Odpowiedzi kilka na moje ogloszenie dostalem i to od konkretnych ludzi oraz
          firm. Dlatego tez koledze zaproponowalem ta forme szukania pracy. W Naszym
          Dzienniku co poniedzialek jest wlasnie duzo ogloszen o prace. A samo ogloszenie
          jest za przyslowiowa zlotowke.
          Dodam Ci jeszcze Jasiu, ze to zadna ujma czytac ta gazete, a Moher jest obecnie
          trendy!

Pozdrawiam i zycze dobra w okolo Tobie i kolegom:)
          Krzysiek
          ><>
    • Gość: ... Re: przyjme komputer-Warszawa IP: *.chello.pl 12.09.06, 18:58
      Podaj jakiś kontakt do siebie... mail ??
      • Gość: wilk Re: przyjme komputer-Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 19:19
        Ale dajecie czadu , jeden pyta z jakiego miasta , drugi prosi o maila.
        Kto to pisze?Ślepi?
        • jan-w Re: przyjme komputer-Warszawa 12.09.06, 20:33
          ;-))) Będę jasnowidzem. Jest z Warszawy, a jego email to
          vampire1308.malpa.gazeta.pl Zgadłem ?
    • Gość: visitorQ Re: przyjme komputer-Warszawa IP: 217.153.220.* 13.09.06, 00:58
      Poszukaj czegoś taniego na allegro. Starsze kompy chodzą tam za kilkadziesiąt (a
      niekiedy za kilkanaście) złotych. O np to:

www.allegro.pl/item126409763_sprawny_pentium_75mhz_16mb_ram_0_8_gb_dysk.html
      Do tego co potrzebujesz nada się idealnie.
    • Gość: ja Re: przyjme komputer-Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 09:25
      Nie chcę nikogo zniechęcać ale:
      - co jakiś czas pojawiają się takie ogłoszenia, zwykle dają je firmy które dostają po takim ogłoszeniu(raczej ogłoszeniach bo dają je w róznych miejscach) sporo starych komputerów które potem odsprzedają (niby kiepski zarobek po 20-30 zł na sztuce, ale na 40-60 komputerach te 1000-1500 zł da się zarobić)
      - sporo znanych mi osób wywala na smietnik sprzęt typu 486/Pentium a nawet PentiumII, sam mam w domu taki (P120, 128MB, HDD "umarł") żona zabrania wyrzucić bo to jej pierwszy PC i ma do niego sentyment
      - sprzet tej klasy (486/Pentium) to koszt ok. 50 zł (z monitorem), trudno mi uwierzyć,że kogoś na tyle nie stać, zwłaszcza w Warszawie, gdzie jest tyle firm handlujących starymi komputerami z biur (gdyby porozmawiać z właścicielem jakieś to pewno by dał takie coś za darmo, kiedyś z takim rozmawialem i powiedział, że tylko kilkanaście procent używanego sprzetu udaje mu się sprzedać, reszta idzie do odzysku lub na śmietnik)
      • Gość: ja Re: przyjme komputer-Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 09:28
        PS.
        Człowiek naprawdę potrzebujący chyba nie wstydziłby się podać swojego imienia i nazwiska lub telefonu.
        I nie miał by e-maila z nazwą "vampire" (sorki, ale nie zatrudniłbym pracownika który podałby mi takiego maila)
        • Gość: Krzysztof K. Re: przyjme komputer-Warszawa IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.06, 15:51
          Kolego! Przykro mi sie czytalo Twoje oswiadczyny. Gosciu oczekuje pomocy, a Ty
          go jeszcze publicznie na necie dolujesz i oczerniasz. Bys sie wstydzil.
          Tobie sie zapewne poszczescilo w zyciu .. to sie ciesz:)

Ale normalnym ludzkim odruchem jest pomagac innym w potrzebie. A Ty jestes
          ponad to......... buuuuuuuuuuu!!!!!

Ty bys nawet biednego co szuka wsparcia na necie nie zatrudnil. Tak to
          okresliles.
          Dobra, wiecej nie bede pisal bo szkoda slow!

• Gość: ja Re: przyjme komputer-Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 09:32
            Tak, nie zatrudniłbym kogoś kogo e-mail brzmi "vampire...@....".

Podobnie nie mam zamiaru pomagać komuś kto oczekuje pomocy, ale nawet się nie przedstawił, ba kryje się za nic nie mówiącym nickiem.
            I się tego nie wstydzę.

Co więcej jestem wręcz pewnien, że to próba wyłudzenia sprzetu elektronicznego na handel.
            Od kilku lat co jakiś czas obserwuję takie anonse o stary komputer.
            Czasem proszący o pomoc podają numer telefonu.
            Po wstukaniu go w google okazało się, że ten numer pojawia się przy ogłoszeniach "sprzedam komputer".

Co do oczerniania.
            Jak piszący to ogłoszenie czuję się oczerniony, prosze bardzo, niech składa pozew do sądu.
            Życzę powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka