Gość: Yorrick IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 15:29 Wysiadł mi po raz drugi napęd LG i oddałem do serwisu, bo jest na gwarancji. Powiedzieli mi, że u nich działa i że jest to zapewne wina taśmy i żebym zmienił na 80-ę. Nie bardzo rozumiem. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: TasiemkaNieWstążka Re: Taśma od napędu optycznego - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 17:53 Gość portalu: Yorrick napisał(a): > Powiedzieli mi, że u nich działa i że jest to zapewne wina taśmy i żebym > zmienił na 80-ę. Nie bardzo rozumiem. Producenci napędów optycznych zlecają używanie taśm 40 żyłowych więc nie wiem skąd taki pomysł z 80 żyłową w serwisie. :( Co zresztą miałaby taśma do sprawności napędu ? Dla szybkości transmisji danych napędów i tak nie ma znaczenia czy taśma jest 40 czy 80 żyłowa - szybkość w napędach jest jednakowa. Ale możesz chyba sprawdzić bez problemów - podłącz do 80 żyłowej i sprawdź czy działa napęd. Link Zgłoś
Gość: werty Re: Taśma od napędu optycznego - pytanie IP: *.31.radom.pilicka.pl 28.10.06, 07:36 Próbują Cię zbyć niczym, dość typowe dla niektórych serwisów. Telefon do centralnego serwisu LG powinien pomóc. Pomógł znajomemu, któremu zepsuł się TV LG. Ponieważ mieszka on w małej miejscowości, najbliższy serwis poinformował go, że serwisant przyjedzie, gdy będą mieli więcej zgłoszeń w tej okolicy. Po interwencji w centrali po TV przyjechał kurier, a jego przeprosili i namawiali do zgłoszenia skargi. Link Zgłoś
Gość: Yorrick Re: Taśma od napędu optycznego - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 13:59 Dzięki. W zasadzie, to nie wiem, jaką teraz mam taśmę, ale sprawdzę. Na wszelki wypadek kupię 80-ę, podłączę i zobaczę co dalej. Link Zgłoś