Dodaj do ulubionych

moze jestem blondynka, ale... Skype

IP: *.aster.pl 03.11.06, 19:55
witam, podlaczylam skypa. Wszystko ok, niby. Ale gdy podlaczam kamere (aparat
konika minolta x60) nie dziala. Zrobilam wszystko wedlug instrukcji, w kamerze
pokazuje sie obraz, ale na skypie nie. W zasadzie nie potrzebuje kamery tylko
glos. Ja kogos slysze ale ktos mnie nie.
Bede wdzieczna za pomoc. Dziekuje. Pozdrawiam Anka
Obserwuj wątek
    • gina.gina Re: moze jestem blondynka, ale... Skype 03.11.06, 21:01
      Gość portalu: anka napisał(a):

> witam, podlaczylam skypa. Wszystko ok, niby. Ale gdy podlaczam kamere (aparat
      > konika minolta x60) nie dziala. Zrobilam wszystko wedlug instrukcji, w kamerze
      > pokazuje sie obraz, ale na skypie nie. W zasadzie nie potrzebuje kamery tylko
      > glos. Ja kogos slysze ale ktos mnie nie.
      > Bede wdzieczna za pomoc. Dziekuje. Pozdrawiam Anka

Fakt, jesteś 110% blondynką - masz aparat a nie kamerę internetową.

Instrukcje ustawienia dźwięku dla Skype:

www.skype.com/intl/pl/help/guides/soundsetup.html
      • Gość: Ginakolog Re: moze jestem blondynka, ale... Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 12:06
        gina.gina napisała:

> Fakt, jesteś 110% blondynką - masz aparat a nie kamerę internetową.

Jaki aparat jak wszędzie pisze CAMERA ???

CAMERA to znaczy: kamera a nie aparat - NO NIE ??? ;D

• Gość: maciek Re: moze jestem blondynka, ale... Skype IP: 82.160.24.* 04.11.06, 12:54
        nie przejmuj sie nie jestes az taka blondynka, chlopaki sa niedoinformowani,
        Twoj aparat moze pracowac jako kamerka internetowa, tylko musisz go przestawic
        w odpowiedni tryb pracy, musisz sprawdzic ustawienie audio i video w skype

pozdrawiam
        • Gość: Ginakolog Re: moze jestem blondynka, ale... Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:23
          Gość portalu: maciek napisał(a):

> Twoj aparat moze pracowac jako kamerka internetowa

Nie wiem czy akurat ten model ma funkcję kamery internetowej - nie będę tego
          sprawdzał bo to nie mój aparat i nic mnie to nie obchodzi. :)

Wiem tylko, że nie każdy aparat cyfrowy może być kamerą internetową. :)
          • gina.gina Re: moze jestem blondynka, ale... Skype 04.11.06, 14:50
            Gość portalu: Ginakolog napisał(a):

> Wiem tylko, że nie każdy aparat cyfrowy może być kamerą internetową. :)

Jest dokładnie na odwrót :
            kamery internetowe udają aparaty cyfrowe - kiepskie :>

Zwracam honor, sprawdzałem Konica Minolta x60
            - w pierwszym podejściu na anglojęzycznej stronie - i nic wskazywało na to,
            - w drugim podejściu - na stronie polskiego sklepiku była uwaga o takim
            zastosowaniu.

• Gość: Ginakolog Re: moze jestem blondynka, ale... Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 15:10
              gina.gina napisała:

> Jest dokładnie na odwrót :
              > kamery internetowe udają aparaty cyfrowe - kiepskie :>

Mój jeden aparacik cyfrowy ma funkcję kamery internetowej (nie mylić z
              normalnym nagrywaniem króciutkich filmików !) a drugi jej nie ma.

Więc nie wszystkie cyfrówki mogą być kamerami internetowymi i tego będę się
              dalej, uparcie trzymał. :)

> - w pierwszym podejściu na anglojęzycznej stronie - i nic wskazywało na to,
              > - w drugim podejściu - na stronie polskiego sklepiku była uwaga o takim
              > zastosowaniu.

Prościej i pewniejsze informacje będą w instrukcji obsługi ściągniętej ze
              strony producenta tego starego już aparaciku ale mi się nie chce szukać,
              ściągać , sprawdzać.

Pytająca ania chyba lepiej wie co kupiła na allegro i czego używa. Prawda ? :D
              • r0ger Re: moze jestem blondynka, ale... Skype 04.11.06, 17:18
                Gość portalu: Ginakolog napisał(a):

> Mój jeden aparacik cyfrowy ma funkcję kamery internetowej (nie mylić z
                > normalnym nagrywaniem króciutkich filmików !) a drugi jej nie ma.
                > Więc nie wszystkie cyfrówki mogą być kamerami internetowymi i tego będę się
                > dalej, uparcie trzymał. :)

Kogo obchodzi czego ty będziesz się trzymał? Piszesz nie na temat. Wątek dotyczy konkretnego modelu i twoje wywody nikogo nie interesują.

> Prościej i pewniejsze informacje będą w instrukcji obsługi ściągniętej ze
                > strony producenta tego starego już aparaciku ale mi się nie chce szukać,
                > ściągać , sprawdzać.

Za to chce ci się pokazywać swoje grafomańskie ciągoty? Jeżeli nie masz ochoty szukać, sprawdzać itd, to po jaką cholerę zabierasz głos w wątku?
                • Gość: Ginakolog Re: moze jestem blondynka, ale... Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 17:31
                  r0ger napisał:

> Kogo obchodzi czego ty będziesz się trzymał? Piszesz nie na temat.

A ty o czym teraz piszesz ???

> to po jaką cholerę zabierasz głos w wątku?

Żebyś i TY mógł coś napisać...NIE NA TEMAT !!! :D
                • Gość: Jędrula Re: moze jestem blondynka, ale... Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:19
                  r0ger napisał:

> Piszesz nie na temat.

Przygadał kocioł garnkowi ! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka