kasiad3 31.03.03, 21:03 Chcę kupić skaner - ale nie wiem na co mam zwrócić uwagę - pomocy ?jakie są ceny i gdzie najlepiej ?pomocy Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: niki Re: skaner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.03, 21:36 Cześć ja uważam że najlepszym skanerem jest rodzina skanerów firmy MICRTEK półprofesjonalne skanery za małe pieniądze a znajdziesz je w firmie SPAT www.spat.pl,pozdrawiam i życzę udanych zakupów oraz świetnych skamów. Link Zgłoś
Gość: qq Re: skaner IP: *.katowice.pik-net.pl 01.04.03, 07:07 Chyba... ile osób tyle zadań... a rankingi w czasopismach lubią być sponsorowane... ;) Osobiście polecem Plusteka - zerknij na www.mmv.pl Udanego wyboru życzę! Link Zgłoś
Gość: makol Re: skaner IP: 213.25.164.* 01.04.03, 13:29 W zasadzie technologia jest na takim poziomie,ze kazdy skaner bedzie spelnial jakosciowe wymagania "do domowego uzytku". Profesjonalnie tematem sie pewnie nie zajmujesz, bo podalabys troche wiecej szczegolow odnosnie wymagan. Kazdy wspolczesny skaner posiada odpowiednia rozdzielczosc (w zasadzie rozdzielczosci pow. 600 dpi rzdko sie przydaja) i jakos w miare znosnie odwzorowuja kolory. Do skanerow,z ktorymi nie ma klopotow i przy typowych zdjeciach sterownik TWAIN prawie bezblednie odwzorowuje kolory oprocz wymienionych w poprzednich postach (z opinia zgadzam sie w 100%) dodalbym Epson, HP i niestety nieprodukowana juz Agfe (chyba ze kupisz cos uzywanego).Do sprawiajacych klopoty z uzyskaniem realistycznych kolorow zaliczylbym Musteki i Acer (obecnie jako BenQ). Link Zgłoś