Dodaj do ulubionych

Kreta - Rodos

IP: *.icnet / *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 11:31
Witam !!
Dzięki informacją uzyskanym na forum na miejsce wypoczynku wybraliśmy Kretę
i było cudownie, piękne góry, plaże, zatoczki, zwiedzanie wyspy
samochodem.... rewelacja.
Marzę już o następnych wakacjach.
Jak myślicie czy wyspa Rodos to będzie dobry wybór? Czy może zachwycić tak
bardzo jak Kreta?

Obserwuj wątek
    • chiara76 Re: Kreta - Rodos 11.10.05, 11:41
      może, mnie zachwyciła...
      i jest na drugim miejscu w moim sercu po Krecie.
    • kiitek Re: Kreta - Rodos 11.10.05, 13:01
      Rodos to będzie dobry wybór,urokliwa,niewielka wyspa-polecam.
      • Gość: Kretka Re: Kreta - Rodos IP: *.acn.waw.pl 11.10.05, 21:35
        po 3 pobytach na Krecie jechałam w tym roku pełna obaw na Rodos. Bałam się, ze
        wciąż ją będę porownywać z Kretą.
        Na szczęście nie zawiodłam się i pokochałam Rodos. Tez jest u mnie na 2.
        miejscu :)
        Polecam zwłaszcza płd i zach wyspy!
    • Gość: Piotr Re: Kreta - Rodos IP: *.unused.zigzag.pl 12.10.05, 08:51
      Dla mnie Rodos jest o wiele piękniejszą wyspą niz Kreta

Piękniejsze plaże, starówka w Rodos i co ważne dla tych co lubia zwiedzać (a
      jest co zwiedzać)wszędzie małe odległosci
    • Gość: evulevu Re: Kreta - Rodos IP: *.chello.pl 12.10.05, 22:12
      Podobny dylemat miałam w tym roku. Po Krecie, wybraliśmy Rodos- i byliśmy
      zachwyceni. Szczerze mówiąc chyba bardziej podobała nam się ta wysepka od Krety-
      mniejsza, wszystko łatwo zwiedzić, co też uczyniliśmy, bardziej różnorodna. No
      i więcej osiołków i kotów niż na Krecie :). Miasto Rodos przepiękne- nie ma
      porównania z Rethymnonem, Chanią czy tym bardziej Heraklionem. I oczywiście
      Lindos..... Gorąco polecam na przyszłe wakacje!!!!!!!!!!
      • Gość: JK Re: Kreta - Rodos IP: *.icnet / *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:33
        Bardzo dziękuję za odpowiedzi. To już wiem czego mam szukać na przyszły rok.
        Kreta była piękna, czas na Rodos :-)))

Pozdrawiam!!
        • Gość: Kretka Re: Kreta - Rodos IP: *.acn.waw.pl 13.10.05, 20:43
          nie wiem czemu, ale Chania podobała mi się bardziej niż miasto Rodos. Port w
          Rodos jest ciekawym miejscem, ale od rodyjskiej starówki pelnej turystów i
          sklepów dla tychże wolę cichszą Chanię. Może dlatego, że za krótko byłam w
          Rodos, tylko kilka godzin? W Chanii byłam o różnych porach dnia i w nocy, kilka
          razy.

Na Rodos zdecydowanie lepsze są drogi, piękna jest zwłaszcza droga prowadząca
          zach. wybrzeżem.
      • gosia_a1 Re: Kreta - Rodos 29.01.06, 17:28
        Rodos jest cudowne!!!polecam!!
    • alakhai12 Tylko Rodos 15.10.05, 19:58
      Zdecydowanie wyspa RODOS!!!!!! Rodos, Lindos, Faliraki, Siana, Petaloudes
      trzeba koniecznie zobavzyć!!!!!!!
      • jollka2 Re: Tylko Rodos 19.10.05, 16:07
        Ja tez sobie poczytalam. Dzięki wszystkim, bo ja też po Krecie myslę o Rodos.
        • Gość: stasio Re: Tylko Rodos IP: *.unreg.w-w.pl 19.10.05, 21:04
          nie bylem wprawdzie tu ani tu, jedynie pare lat temu w malo egzotycznej
          Riwierze Olimpijskiej, planuje na przyszly rok raczej Rodos, nawet gdybym mial
          leciec z Poznania, a nie Wroclawia (a mieszkam we Wroclawiu, a z Wroclawia
          Kreta jest). Jednym z najistotniejszych argumentow jest to, ze z Rodos mozna
          poplynac do Turcji. A to piekny kraj, podobny do Grecji i polecam Wam.
          • Gość: evulevu Re: Tylko Rodos IP: *.chello.pl 19.10.05, 21:14
            Niestety z Rodos można popłynąć tylko do Marmaris- cel- zakupy. W Marmaris
            niestety nie można za bardzo poczuć tureckiego klimatu- Kapadocja, Pamukkale
            itp. Ja akurat "zaliczyłam" już Turcję, grecki kontynent i trochę wysepek i
            zdecydowanie na 1 miejscu w moim "rankingu wakacyjnym" są właśnie greckie wyspy.
            • Gość: stasio Re: Tylko Rodos IP: *.unreg.w-w.pl 19.10.05, 22:35
              ja wlasnie czesciej bylem w Turcji - Alanya i Beldibi miedzy Kemer a Antalya.
              Marmaris czy Fethiye bym chetnie zobaczyl. Z Fethiye mozna na Rodos poplynac.
              Moimi wymarzonymi wakacjami byloby w ogole tydzien Rodos tydzien Fethiye.
              Czasem sa takie oferty ale zwykle drogo lub niedopracowane sa to oferty.
              Wracajac do samego porownania, to widzialem zdjecia Krety i Rodos i bardziej mi
              sie podobaja z Rodos.
              • Gość: K Re: Tylko Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:01
                Na Krecie nie byłam, ale RODOS to cudowna, urocza wyspa!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wart,
                naprawdę warto...
                • Gość: Agnes W przyszłym roku Rodos!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 21:53
                  W tym roku spędziłam wakacje na Krecie było cudnie!!! Ale przekonaliście mnie do
                  Rodos! Planuje przyszłe wakacje spędzić na tej wyspie. Szkoda, że do wakacji
                  jeszcze tyle miesięcy...
                  Na Krecie podobała mi się swoboda z jaką mogliśmy przemieszczać sie po wyspie.
                  Wynajęcie samochodu to naprawde super sprawa.
                  Kreta jest na 1 miejscu po Turcji, Egipcie czy Chorwacji!!!
    • Gość: Sławek Re: Kreta - Rodos IP: *.toya.net.pl 23.11.05, 23:19
      Rodos - zdecydowanie polecam. Było super , chętnie tam wrócę. Kreta i Rodos -
      można porónywać ale po co? Każda z tych wysp ma swón urok i warto tam się
      wybrać.
    • Gość: stasio Re: Kreta - Rodos IP: 62.233.155.* 27.11.05, 14:13
      Kreta czy Rodos... W Polsce pada snieg, a na Krecie i Cyprze 25 stopni dzis ma
      byc.
      • ma_lenka79 Re: Kreta - Rodos 06.02.06, 09:12
        Rodos jest przepiekne. Ale radze wybrac stronę wietrzną, czyli okolice miasta
        Rodos, Triante (iallysos), Faliraki ... A do Lindos czyli tam gdzie nie ma
        wiatru,wypozyczyc sobie samochód i objechac drugą stronę. Świetne widoki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka