Dodaj do ulubionych

Problem z "Formatem" - prosze o pomoc!

IP: *.dynamic.mts.net 05.11.06, 19:30
Witajcie mam problem i nie wiem od czego zaczac :(
Poprzednio mialam zainstalowany windows ME, nastepnie na niego "nalozylam" XP
Pro. Teraz chce sie tego wszystkiego pozbyc i zainstalowac orginalnego XP
Media Center Edition 2005.
Czy ktos moze mi pomoc krok po kroku jak mam to zrobic?
Bardzo prosze o pomoc, za ktora z gory serdecznie dziekuje.
Obserwuj wątek
    • gluby Re: Problem z "Formatem" - prosze o pomoc! 05.11.06, 19:37
      eh najprosciej to podpiac do innego kompa i formatowac partycje na ktorym staly
      windowsy;d aha i skopiuj jeszcze wazne dane;d
      • gluby Re: Problem z "Formatem" - prosze o pomoc! 05.11.06, 19:37
        skopiuj wazne dane czyli zrob backup
      • Gość: Myszka Re: Problem z "Formatem" - prosze o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 19:42
        gluby napisał:

> eh najprosciej to podpiac do innego kompa i formatowac partycje

A PO CO takie kombinacje ???

Przecież instalator XP sam sobie z tym poradzi. :)
    • Gość: Myszka Re: Problem z "Formatem" - prosze o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 19:41
      Normalnie instalujesz jak poprzedni XP Pro . :)

Jak nie chcesz poprzednich systemów to przecież instalator tego nowego XP Media
      Center spyta się czy ma zostawić stare systemy czy nie.

Wybierasz co chcesz i tak masz. :)

Przecież instalacja XP w każdej wersji jest taka sama. :)
      • Gość: Miki Re: Problem z "Formatem" - prosze o pomoc! IP: *.dynamic.mts.net 05.11.06, 19:50
        Wlasnie problem w tym, ze instalator mnie o nic nie pyta, tylko informuje, ze
        wersja XP Windows Center Edition nie pasuje do mojego komputera :(

Byc moze najlepiej by bylo wyczyscic do zera te dwa systemy, ktore poprzednio
        byly (ME i XP pro), a nastepnie za pusty Hard Drive zainstalowac ten nowy?
        • Gość: Marek Re: Problem z "Formatem" - prosze o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 19:54
          Gość portalu: Miki napisał(a):

> Wlasnie problem w tym, ze instalator mnie o nic nie pyta, tylko informuje, ze
          > wersja XP Windows Center Edition nie pasuje do mojego komputera :(

Coś chyba przeoczyłaś przy instalacji i dlatego masz taki komunikat. :(
          • Gość: P Re: Problem z "Formatem" - prosze o pomoc! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.11.06, 22:36
            Najprosciej.Majac wlaczony win xp wlozyc MCE disk (autoran) do napedu i po
            ukazaniu setup zrobic na co ma sie ochote.(jesli nie ukaze sie setup otworzyc
            zawartosc dysku MCE i kliknac setup)
            • m.gregor Re: Problem z "Formatem" - prosze o pomoc! 06.11.06, 00:09
              ...a potem przyjsc na forum i plakac ze:
              1 - nie dziala
              2 - wiesza sie
              3 - jest cholernie wolne
              4 - pojawiaja sie dziwne bledy

A do autorki/autora watku: wystartuj komputer z plyty WinXP MCE, wybierz na
              ktorej partycji chcesz zainstalowac system, sformatuj ja na NTFS i juz.

OCZYWISCIE WCZESNIEJ ZABEZPIECZ SOBIE DANE!!!!!
              • Gość: P Re: Problem z "Formatem" - m.gregor IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.11.06, 01:03
                Chlopino masz te same funkcje jesli oczywiscie wiesz co kliknac.Ale ty jak
                zawsze musisz wprowadzic watek filozoficzny ktory ma dowiesc ze jestes
                jedynym "znawca" .Nie jestes.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka